Financial controller - NIN-KNAW - Amsterdam Zuidoost

Financial controller - NIN-KNAW - Amsterdam Zuidoost

Geplaatst Deadline Locatie
14 jan 30 jan Amsterdam Zuid-Oost

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 jan 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Binnen de afdeling is per direct plaats voor een financial controller.

In deze functie ben je verantwoordelijk voor: 

 • De kwaliteit en tijdigheid van de cijfers en het voeren van de volledige administratie SC incl. de administratie van enkele wetenschappelijke projecten
 • De kwaliteit en tijdigheid van de cijfers van het NIN samen met je andere collega’s en teamleider van afdeling financiën. 
 • Het aanleveren van financiële rapportages voor de KNAW, kostprijsberekeningen, procesoptimalisatie en interne rapportages. Ook werk je samen met de teamleider Financiën aan de meerjarenbegroting van het instituut.
 • Het bewaken van de planning en tijdige signalering van financiële en/of proces-risico’s. Dit doe je onder meer op basis van periodieke rapportages die je maakt. Deze rapportages vormen belangrijke stuurinformatie. 
   

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Om voor deze functie in aanmerking te komen heb je: 

 • Een afgeronde opleiding in een financieel/economische richting (HBO of WO).
 • Ervaring en vaardigheid in het analyseren en presenteren van managementinformatie.
 • Bij voorkeur ervaring met Oracle EBS.  
 • Aantoonbare relevante ervaring binnen een (project-) administratie.
 • Werkervaring in een academische omgeving is een pré.
 • Kennis van subsidiestromen in de onderzoekswereld (o.a EU, NWO) is een pré.

Je bent iemand die initiatief neemt, analytisch is, goede communicatieve vaardigheden heeft, klantgericht is en kritisch naar jezelf en naar je omgeving. De Nederlandse en Engelse taal beheers je uitstekend. De voertaal op de afdeling financiën is Nederlands.
 

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een tijdelijk dienstverband  van een jaar voor 38 uur per week (1 FTE) ter beoordeling van de geschiktheid. Als je functioneren positief wordt beoordeeld volgt aansluitend een vast dienstverband. Afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring ligt het bruto maandsalaris bij een fulltime dienstverband tussen de € 2.979,- en € 4.490,- (salarisschaal 9 of 10 CAO Nederlandse Universiteiten, afhankelijk van opleiding en ervaring), exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Naast de reiskosten ontvang je een fiscale woon-en werkverkeer regeling, pensioenvoorziening (70% betaald door de werkgever), flexibele werktijden, 30 dagen verlof, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en een wekelijkse vrijdagmiddagborrel.
Je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid, uitgebreide mogelijkheden tot opleiding en een zelfstandige functie waar veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. 
 

Werkgever

Nederlands Herseninstituut

Het Nederlands Herseninstituut is een onderzoeksinstituut van de KNAW. Het verricht fundamenteel en strategisch wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de neurowetenschappen. Hierbij wordt onderzocht hoe de hersenen cognitieve functies – zoals bewustzijn, perceptie, beweging, leren en sociale interacties – mogelijk maken. Ook wordt onderzocht hoe deze functies verstoord raken bij hersenziekten.

Afdeling

Financiën

De afdeling financiën van NIN-KNAW bestaat uit zes medewerkers. De afdeling financiën is belast met de financiële verantwoording, begroting en verslaglegging van het NIN en het SC. Naast de directe bekostiging via de KNAW is sprake van ruim 100 extern gefinancierde projecten die financieel worden begroot, bewaakt en gerapporteerd. Je bent werkzaam in een klein team, die nauw met elkaar samenwerken, in een dynamische en innovatieve omgeving. De functie biedt hierdoor veel diversiteit. Je werkt bij het NIN samen met collega’s uit verschillende landen. Er is een informele en open werksfeer.

Specificaties

 • Financiën
 • Natuurwetenschappen
 • max. 38 uur per week
 • €2979—€4490 per maand
 • MBO+
 • AT2022-004

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Meibergdreef 47, 1105 BA, Amsterdam Zuid-Oost

Bekijk op Google Maps

Interesting for you