Arts-onderzoeker NLA2 zorgpadonderzoek voor Non-Alcoholic Fatty Liver disease

Arts-onderzoeker NLA2 zorgpadonderzoek voor Non-Alcoholic Fatty Liver disease

Geplaatst Deadline Locatie
18 jan 30 jan Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 jan 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Kom jij als Arts-onderzoeker onze translationele NAFLD onderzoeksgroep versterken?

Functieomschrijving

Wat ga je onderzoeken?

Het translationele en multidisciplinaire karakter van dit promotie-onderzoek is kenmerkend voor het wetenschappelijk onderzoek bij onze afdeling Vasculaire Geneeskunde, waar het vertalen van moleculaire bevindingen naar nieuwe inzichten voor de patiënt en innovatie op klinisch vlak breed gedragen waarden zijn. Op klinisch vlak wil onze NASH-groep de komende jaren bijdragen aan gerichtere zorg voor patiënten met NASH met betere non-invasieve testen en minder leverbiopten, zoals blijkt uit ons ANCHOR cohort-onderzoek en het zojuist opgerichte NAFLD-NL consortium.  Jouw promotie-onderzoek zal een belangrijke bijdrage aan dit doel leveren!

Wat ga je doen?

Als arts-onderzoeker kom je onze translationele NAFLD (non-alcoholic fatty liver disease)-onderzoeksgroep versterken. NAFLD is een steeds frequenter voorkomende en ernstiger verlopende leverziekte die veel voorkomt bij patiënten met obesitas en diabetes mellitus type 2. Patiënten en artsen merken progressie van NAFLD echter onvoldoende op, omdat NAFLD-progressie vaak asymptomatisch verloopt en omdat de awareness voor NAFLD in de zorg en de implementatie van zorgpaden om voortschrijdende NAFLD-stadia tijdig te detecteren beperkt zijn.

Dr. Holleboom van Amsterdam UMC, dr. Tushuizen van het LUMC en prof. dr. Drenth van het Radboud UMC hebben de handen ineen geslagen om dit te veranderen en hebben hierbij steun verworven van de Maag-darm-leverstichting. 

De doelstelling is om door implementatie en toetsing van een innovatief NAFLD-zorgpad betere case finding van ernstige gevallen van NAFLD, en tegelijkertijd naar reductie van onnodige verwijzingen van lichte stadia. Dit maakt samenwerking tussen huisartsen, internisten en hepatologen voor NAFLD-patiënten scherper en doelmatiger, en de zorg voor patienten met NAFLD beter.

Ondersteund door je begeleiders en het team, leid je samen met een collega arts-onderzoeker deze studie bij de patiënten met NAFLD en kan je ook je ambitie en skills ontwikkelen in het organiseren van zorg tussen huisartsen, internisten en hepatologen in meerdere ziekenhuizen in Nederland. de bacteriekweken en het muisonderzoek. Daarnaast draai je mee in onze lopende groepsonderzoeken, zoals het Amsterdam NAFLD-NASH cohort dat we momenteel opbouwen. Het promotie-onderzoek vindt plaats bij de onderafdeling Vasculaire geneeskunde van de afdeling Interne geneeskunde in het Amsterdam UMC, locatie AMC. Onze NASH-groep heeft nauwe samenwerking met de afdeling Hepatologie, Pathologie en de afdeling Medische Fysica/Radiologie. 

Specificaties

Academisch Medisch Centrum (AMC)

Functie-eisen

Wat neem je mee?

  • We zoeken een basisarts die bij voorkeur affiniteit heeft met klinisch wetenschappelijk onderzoek, organisatie en transmurale zorg. 
  • We zoeken een teamplayer met een drive voor science en een goed analytisch vermogen, die de uitdagende projecten binnen dit promotietraject kan organiseren en de ambitie heeft ze tot een goed einde te brengen in zijn/haar proefschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 12 maanden, met de intentie tot een verlenging met nog eens 36 maanden.

Wat bieden we jou?

  • Een vliegende start van jouw carrière in het onderzoekswerk.
  • Alle ruimte voor jouw drive om de zorg van morgen vorm te geven.
  • Werken aan grootschalig én eigen onderzoek, met gemotiveerde collega’s.
  • Wij bieden een contract voor 12 maanden, met de intentie tot een verlenging met nog eens 36 maanden.
  • Naast een goed basissalaris krijg je onder andere 8,3% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag. Bereken hier jouw netto salaris.
  • Pensioenopbouw bij BeFrank, een modern, begrijpelijk en eerlijk geprijsd pensioen.
  • Uitstekende bereikbaarheid met het OV en vergoeding van een groot deel van je reiskosten. Daarnaast hebben we voldoende parkeerplaatsen voor de deur én een goede fietsregeling.

Bekijk alle arbeidsvoorwaarden bij AMR

Werkgever

Amsterdam UMC - AMR

Bij Amsterdam UMC zijn er volop kansen voor iedereen in alle lagen van onze organisatie. Voor mensen die nieuwsgierig zijn naar de patiënt en diens beleving van zorg en gezondheid. Voor mensen die initiatief nemen en in veranderingen nieuwe kansen zien. Mensen met ondernemingszin, eigengereidheid en het lef om waar nodig risico te nemen en tegen de stroom in te roeien. Mensen die met elkaar, voor elkaar zorgen.

Afdeling

NAFLD onderzoeksgroep

Waar ga je werken?

Als arts-onderzoeker word je begeleid door een team van co-promotoren en een promoter. Je komt te werken in een samenwerkingsverband tussen dr. Holleboom (Amsterdam UMC), dr. Tushuizen (LUMC) en prof. dr. Drenth (Radboud MC), in een groeiende club van arts-onderzoekers met projecten op het gebied van NAFLD-NASH. Je werkt samen met andere promovendi, onderzoeksverpleegkundigen, hepatologen, internisten, huisartsen, diabetesverpleegkundigen en praktijkondersteuners. 

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • max. €4707 per maand
  • Universitair
  • AT AMR Arts-onderzoeker NLA2

Werkgever

Academisch Medisch Centrum (AMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Meibergdreef 9, 1105 AZ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you