De School for Mental Health and Neuroscience (MHeNs) heeft een vacature voor een Promovendus (38 uur/week, 4 jaar)

De School for Mental Health and Neuroscience (MHeNs) heeft een vacature voor een Promovendus (38 uur/week, 4 jaar)

Geplaatst Deadline Locatie
20 jan 10 feb Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 10 feb 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De aanstelling vindt plaats bij de School for Mental Health and Neuroscience (MHeNs) met als thuisbasis de vakgroep Psychiatrie & Neuropsychologie van Maastricht University. Project: kind-en jeugd psychiatrie en somatische comorbiditeit.

Functieomschrijving

Achtergrond
Psychiatrische aandoeningen bij kinderen lopen van 7% in de algemene bevolking op naar 14% in kinderen met een somatische aandoening tot wel 30-45% bij kinderen met levensbedreigende ziekte en breinpathologie. Als een kind een somatische ziekte heeft, is de kans op een psychiatrische stoornissen dus groter. Een bekend voorbeeld hiervan is het ontstaan van delirium bij kinderen die ernstig, kritisch ziek zijn en op de kinder- intensive care liggen.

Mentale stoornissen bij jonge kinderen worden echter vaak niet herkend, en los gezien van daarnaast bestaande lichamelijke klachten en/of stoornissen. Bij kinderen die al op jonge leeftijd psychische klachten ontwikkelen, kan dit echter een blijvende impact hebben gedurende het leven en wel op alle levensdomeinen. Als een kind daarnaast ook nog een lichamelijke ziekte heeft, die tevens een negatieve impact kan hebben op de ontwikkeling en kwaliteit van leven, wordt dat kind dubbel kwetsbaar. Dit maakt dat vroegtijdige herkenning en behandeling van cruciaal belang zijn; multidisciplinaire samenwerking en integratie van kliniek, onderwijs en opleiding, en wetenschap zijn cruciaal in dit proces.

Het onderzoek
Dit project beoogt inzicht te geven in de complexe relatie tussen kind- en jeugd psychiatrie en somatische co-morbiditeit. Dit zal onderzocht worden bij kinderen met (ernstige) somatische ziekten, nl kinderen die opgenomen zijn op de pediatrische kinder intensive care unit (PICU) en neonatologische intensive care unit (NICU).

Bij deze kinderen wordt onderzocht:

  1. Of een direct brein reactie als kinder delirium voorkomt en met welke factoren dit te maken heeft;
  2. Welke gevolgen opname op een intensive care unit en eventueel hebben doorgemaakt van een delirium invloed heeft op kwaliteit van leven, en ontwikkeling van leerstoornissen, mentale stoornissen of andere vorm van breinschade.

Hiervoor zullen data van twee (reeds lopende) klinische studies binnen het MUMC+ worden geworven en geanalyseerd. Uiteindelijk zal dit project belangrijke inzichten geven in het effect van somatische ziekte op het jonge brein.

Werkzaamheden

  • Prospectief cohortonderzoek naar de associatie/interactie tussen somatische ziekte en ontstaan van mentale stoornissen op korte termijn, mn pediatrisch delier, bij jonge tot zeer jonge kinderen;
  • Actieve rol in de follow up studies naar mentale stoornissen op langere termijn bij kinderen opgenomen op de PICU en NICU;
  • Beschrijven van de bevindingen in rapporten en (inter)nationale wetenschappelijke artikelen, uiteindelijk resulterend in een Engelstalig proefschrift;
  • Presenteren van de onderzoeksresultaten op nationale en internationale congressen;
  • Onderwijs geven aan en superviseren van Bachelor- en Master studenten.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

Als vooropleiding voor deze functie is een (Research) Master een vereiste, bij voorkeur in de Geneeskunde (Arts-Klinisch Onderzoeker), (Neuro)Psychologie of Gezondheidswetenschappen, of gerelateerde studies. Je bent vooral flexibel, nieuwsgierig, vaardig in het schrijven van wetenschappelijke teksten, je hebt een sterk analytisch vermogen, goede organisatorische en contactuele eigenschappen, en werkt graag samen in een team. Liefst heb je ook een aantoonbare affiniteit met de epidemiologie en/of het werken in grote databestanden en ervaring met longitudinale data-analyse. Verder heb je een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

Het betreft een tijdelijk dienstverband voor de periode van 48 maanden. Het eerste jaar is een proeftijd. Na een positieve beoordeling wordt de functie met 3 jaar verlengd. Het salaris bedraagt € 2.443,- bruto per maand in het eerste jaar oplopend tot € 3.122,- bruto per maand in het vierde jaar, conform de promovendus salarisschaal. Tevens ontvangt u 8% vakantie- en 8,3% eindejaarsuitkering. Elk jaar vindt er een beoordeling plaats.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast  gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website  http://www.maastrichtuniversity.nl > Over de UM > Werken bij de UM.

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment 20.000 studenten en 4.700 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience. Meer informatie op vindt u op www.maastrichtuniversity.nl

Specificaties

  • PhD
  • Gezondheid
  • max. 38 uur per week
  • €2443—€3122 per maand
  • Universitair
  • AT2022.31

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Universiteitssingel 50, 6229 ER, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you