Vacature Adviseur/Onderzoeker Werk, Geluk en Prestaties (0.4-1.0 fte)

Vacature Adviseur/Onderzoeker Werk, Geluk en Prestaties (0.4-1.0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
20 jan 14 feb Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 14 feb 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De Erasmus Happiness Economics Research Organization (EHERO) heeft een
Vacature Adviseur/Onderzoeker Werk, Geluk en Prestaties (0.4-1.0 fte)

Functieomschrijving

Wil jij ook bijdragen aan een groter geluk voor een groter aantal mensen? De Erasmus Happiness Economics Research Organization (EHERO), onderdeel van EURAC BV, een BV onder de EUR Holding van de Erasmus Universiteit Rotterdam, zoekt een (junior of medior) adviseur / onderzoeker op het snijvlak van werk, geluk en prestaties.

In de maatschappij van vandaag en morgen wordt geluk op verschillende vlakken nagejaagd. In eerste instantie wordt dat vooral gezocht in intieme relaties en in de besteding van vrije tijd, maar in toenemende mate ook in het werk. We werken niet alleen voor geld en aanzien of status, maar ook voor de voldoening die het geeft. Organisaties spelen daar op in, met een andere kijk op en omgang met de ‘human resources’. Het mes snijdt daarbij aan meerdere kanten. Dit is niet alleen belangrijk voor de medewerkers, maar ook voor organisaties zelf: gelukkigere medewerkers zijn namelijk productiever, creatiever en socialer, verzuimen minder en wisselen bovendien minder snel (ongewenst) voortijdig van baan. Dit heeft ook een positieve uitwerking op de dienstverlening, het contact met klanten en de reputatie van de organisatie. Maar hoe kunnen organisaties ervoor zorgen dat hun medewerkers gelukkiger en meer bevlogen zijn?

Voor het project ‘Codekrakers: Happy People en Profit’ zijn we op zoek naar een (junior of medior) adviseur/onderzoeker die diverse organisaties in drie jaar gaat begeleiden om een gelukkigere organisatie te worden. Niet met een ‘one-size-fits-all’ aanpak maar met een op de organisatie toegesneden reis. En dat doen we ‘evidence-based’, dus op basis van praktijkgericht onderzoek waarin ook de effecten van interventies worden gemeten, waarin ook de verbanden met de sociaal- en bedrijfseconomische doelen van de organisatie worden gelegd. En we brengen organisaties samen in een alliantie om te kijken wat ze van elkaar kunnen leren. Zo kraken we de codes en vinden we uit hoe we het beste gelukkige organisaties en werkplekken kunnen creëren waarin medewerkers kunnen floreren.

Wat ga je doen?

 •  Het uitvoeren van praktijkgericht kwantitatief en kwalitatief onderzoek op het gebied van werk, geluk en prestaties bij twee tot drie van de organisaties die meedoen. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van vragenlijsten, het analyseren van gegevens, houden van interviews en het presenteren aan en in gesprek gaan met HR.
 • Het interpreteren en analyseren van de uitkomsten van de onderzoeken en adviseren van oplossingsrichtingen en interventies om het werkgeluk te vergroten.
 • Het begeleiden van de driejarige ‘geluksreis’ van organisaties (m.b.t. aanpak en uitvoering) om te komen tot een gelukkigere organisatie.
 • Bij je taken word je ondersteund door en werk je nauw samen met senior onderzoekers, de wetenschappelijk directeur, en de zogeheten geluksscout die speciaal is aangesteld op dit project.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Wie ben jij?

 • Kandidaten hebben een universitaire Master in de economie, bedrijfskunde, psychologie, gezondheidswetenschappen of sociologie, hebben affiniteit met werkgeluk en kwantitatieve methoden (statistiek), hebben uitstekende studieresultaten behaald en zijn zeer gemotiveerd om organisaties verder te helpen op basis van praktijkgericht onderzoek.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal is een vereiste.
 • Goede kennis van toegepaste statistiek en het kunnen omgaan met grote databestanden is een vereiste; dit zal worden getoetst als onderdeel van de selectieprocedure.
 • Basiskennis van het softwarepakket Stata is een pré.
 • Beheersing van de Engelse taal, kennis van de gelukswetenschap en het werkveld werkgeluk, en ervaring met het werken binnen organisaties zijn een pré.
 • Betrouwbaar, communicatief vaardig, flexibel, nauwkeurig.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 3 jaar met een proefperiode van 6 maanden.

Wat bieden wij jou?

 • De positie is een 0,4-1,0 fte (38 uur) volledig bekostigde en bezoldigde functie voor 3 jaar met een proefperiode van 6 maanden. De functie kan zowel parttime als fulltime ingevuld worden, werkdagen - en tijden gaan in overleg. Je salaris is afhankelijk van je werkervaring. De aanstelling is bij EHERO, onderdeel van EURAC BV, Erasmus Universiteit Rotterdam. Salarisindicatie voor junior medewerkers: € 2.846 - € 3.122, bruto en vaste bedragen op basis van een voltijd aanstelling). Salarisindicatie voor medior medewerkers (net gepromoveerd of enkele jaren werkervaring); € 3.282- € 3.561 (maximum). In de arbeidsvoorwaarden zijn onder meer opgenomen 8% vakantiegeld en een zeer ruime verlofregeling.
 • Een betekenisvolle baan waarin je bijdraagt aan een groter geluk voor een groter aantal mensen.
 • We bieden een warme, dynamische en uitdagende omgeving en goede werkomstandigheden.
 • We bieden je mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen in het werkgeluksveld en we gaan jaarlijks gezamenlijk naar een congres rondom dit thema.

Werkgever

EHERO - Erasmus Universiteit Rotterdam

EHERO is een denktank en kennis- en onderzoeksinstituut op het gebied van geluk en (bedrijfs)economie, en maakt deel uit van EURAC BV onderdeel van de EUR Holding BV van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Wij hebben als missie om bij te dragen aan een groter geluk voor een groter aantal mensen. Dat doen we door kennis te ontwikkelen en deze kennis te delen, waarmee wij mensen en organisaties in staat stellen om zelf meer weloverwogen keuzes te maken. Geluk vatten we hierin op als welbevinden, kwaliteit van leven en levensvoldoening (de mate waarin iemand tevreden is met zijn of haar leven als geheel), omdat zowel werkgeluk als levensvoldoening leidt tot betere prestaties van mensen en organisaties. EHERO kent een multidisciplinaire aanpak vanuit onder meer economie, sociologie, psychologie, bedrijfskunde, filosofie en gezondheidszorg.

Over Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Het academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. Waarden die op de EUR van toepassing zijn en die zij hoog in het vaandel heeft, zijn durf, nieuwsgierigheid, maatschappelijke betrokkenheid, grensverleggend en streven naar succes. 

 

 

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Economie; Gedrag en maatschappij; Gezondheid
 • 16—40 uur per week
 • Universitair
 • EHERO 01/22

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you