Promovendus: professionele identiteitsspanningen, burn-out en welzijn van leraren

Promovendus: professionele identiteitsspanningen, burn-out en welzijn van leraren

Geplaatst Deadline Locatie
20 jan 9 feb Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 9 feb 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben je geïnteresseerd in het onderzoeken van het welzijn van leraren? Ben je benieuwd hoe dat samenhangt met professionele identiteitsspanningen en burn-out? En ben je gemotiveerd om je (verder) te ontwikkelen als onderwijswetenschapper? Dan ben jij nodig als promovendus!

Voor het onderzoek ‘Exploring the relationships between teacher professional identity tensions, burnout and wellbeing throughout their careers in primary, secondary and vocational education’ zijn we op zoek naar een promovendus. Dit onderzoek maakt onderdeel uit van een NRO-onderzoek getiteld: ‘Work under pressure? Teacher wellbeing and burn-out throughout their career’. In het project verricht je voornamelijk kwantitatief en longitudinaal onderzoek naar de relatie tussen professionele identiteitsspanningen enerzijds en burn-out en welzijn van startende en ervaren leraren in het po, vo en mbo. De projectbeschrijving is op aanvraag beschikbaar.

Je bent als promovendus in dit project medeverantwoordelijk voor de voorbereiding (o.a. instrumentontwikkeling, landelijke werving), uitvoering (o.a. tussentijdse bijstellingen, extra werving) en afronding (o.a. archiveren) van de dataverzameling. Je onderhoudt daarbij contacten met scholen en docenten in Nederland, waarbij je zowel inhoudelijk als in je communicatie makkelijk kunt schakelen binnen de verschillende contexten (po/vo/mbo en de diverse regio's).

Je maakt deel uit van een team van onderzoekers. Parallel aan dit promotieonderzoek wordt er een postdoc-project uitgevoerd getiteld: ‘Testing the effects of two interventions on teacher wellbeing and burnout throughout their careers in primary, secondary and vocational education’. Hierin worden de effecten van twee interventies bekeken op o.a. het welzijn en (voorkomen van) burn-out van startende leraren en van ervaren leraren door gebruik te maken van de data uit het voorliggende promotietraject.

Als promovendus ben je lid van het Interuniversitaire Centrum voor Onderwijsonderzoek. Hier volg je ook verschillende cursussen in het kader van je eigen professionalisering. Je publiceert in Nederlands- en Engelstalige wetenschappelijke tijdschriften en je presenteert je werk op (inter)nationale wetenschappelijke congressen. Je hebt de mogelijkheid om (in overleg) onderwijs te verzorgen in één van onze lerarenopleidingen.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

  • Je hebt een masteropleiding in de onderwijswetenschappen (of een vergelijkbare opleiding) afgerond.
  • Je hebt affiniteit met kwantitatief wetenschappelijk onderwijsonderzoek.
  • Je beschikt over de nodige sensitiviteit om met zowel startende als ervaren leraren in verschillende sectoren (po, vo en mbo) te kunnen werken.
  • Je bent analytisch en hebt reflectief vermogen.
  • Je hebt goede communicatie- en schrijfvaardigheden in het Nederlands en het Engels.
  • Je bent goed in staat om een project te managen en kunt zowel goed samenwerken in een klein team van onderzoekers als goed zelfstandig werken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Je krijgt in eerste instantie een tijdelijk dienstverband voor de duur van anderhalf jaar. Na een positieve beoordeling wordt dit verlengd met drie en half jaar (vijf jarig contact).

  • Een dienstverband van 0,8 fte.
  • Het bruto salaris start met € 2.443 per maand op basis van een 38-urige werkweek en loopt op tot € 3.122 vanaf het vierde jaar (salarisschaal P).
  • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
  • Het gaat om een tijdelijk dienstverband voor de duur van anderhalf jaar. Na een positieve beoordeling wordt dit verlengd met drieënhalf jaar (vijfjarig contract).
  • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 29 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.
Aanvullende arbeidsvoorwaarden
Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit. Zo kun je afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kun je bij ons een gedeelte van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van je sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. Je krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om je talenten te ontwikkelen en je ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Werkgever

De Radboud Docenten Academie verzorgt universitaire lerarenopleidingen, gericht op het voortgezet onderwijs, van de Radboud Universiteit. Wij verzorgen educatieve minors voor bachelor studenten en masters voor afgestudeerden die docent willen worden in het voortgezet onderwijs. Ook verrichten we (vak)didactisch en onderwijswetenschappelijk onderzoek, in nauwe samenwerking met de opleidingsscholen. Dit onderzoek kent een voortdurende interactie tussen theorie en praktijk: onderzoekers maken gebruik van praktijkervaringen en hun onderzoeksresultaten dragen bij aan de verbetering van de onderwijspraktijk. Daarnaast verzorgen we samen met de faculteiten nascholing voor docenten en schoolleiders uit het voortgezet onderwijs die verdere professionalisering zoeken in hun vak of in de (vak)didactiek. Denk aan cursussen, workshops, masterclasses en scholing op maat voor het voortgezet onderwijs.

Het onderzoek dat binnen de Radboud Docenten Academie wordt verricht, is ondergebracht in één onderzoeksprogramma, getiteld 'Cultivating creativity in education: Interactions between teaching and learning'. Binnen dit programma verricht je als promovendus onderzoek, onder begeleiding van je promotor en dagelijks begeleider(s). Je maakt actief deel uit van de onderzoeksgroep binnen de Radboud Docenten Academie. Wij zoeken een collega die past in ons enthousiaste en maatschappelijk zeer betrokken team. We hechten aan het bij elkaar brengen van expertises en besteden veel aandacht aan gezamenlijke professionalisering, zoals literatuurseminars en academiedagen. Er heerst een open sfeer, waar veel bespreekbaar is en we elkaar op een prettige manier uitdagen.

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 32 uur per week
  • €2443—€3122 per maand
  • Universitair
  • 1182426

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you