Onderzoeker innovatie duurzame landbouw

Onderzoeker innovatie duurzame landbouw

Geplaatst Deadline Locatie
24 jan 2 feb Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 feb 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil jij bijdragen aan de landbouw van de toekomst? Zodat deze voldoet aan maatschappelijke en ecologische randvoorwaarden en inspeelt op nieuwe kansen en waarden? Waarbij tegelijkertijd een gedegen economische basis geboden wordt voor de bedrijven in de agro-ketens.

Deze uitdaging staat centraal in de functie 'Onderzoeker innovatie duurzame landbouw' in het team Landbouw & Samenleving van de business unit Open Teelten. Je draagt bij aan innovatieve strategieën voor de land- en tuinbouw van de toekomst. Je verdiept je in nieuwe perspectieven op voedselproductie en -afzet. Hierbij betrek je de ambities en doelstellingen van allerlei actoren binnen en buiten de land- en tuinbouw.

Jouw bijdrage ligt vooral op het proces van innovatie, maar je hebt wel affiniteit met de inhoud.
Je werkt vanuit een sociaal wetenschappelijke invalshoek aan brede onderzoeks- en innovatieprojecten. Je bent in staat verschillende disciplines en actoren te verbinden. Je vertaalt wetenschappelijke inzichten in veranderings- en leerprocessen naar praktische projectactiviteiten om de beoogde verandering samen met partners daadwerkelijk vorm te geven.

Daarbij ben je een goede gesprekspartner voor mede-onderzoekers (zowel nationaal als internationaal), overheid, ondernemers, ketenpartners, maatschappelijke organisaties en adviseurs.
Je zorgt ervoor dat onderzoeks- en innovatieprojecten op een gedegen wijze worden uitgevoerd en rapporteert en communiceert over de resultaten op een wijze die aansluit bij de wensen van de opdrachtgevers.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

Wij komen graag met jou in contact als jij jezelf herkent in de volgende aspecten van het profiel voor deze onderzoeker:
  • Je beschikt over een afgeronde WO-opleiding met een gedegen kennis van innovatie- en transitieprocessen en hebt enige jaren relevante werkervaring;
  • Je bent praktijkgericht, voelt betrokkenheid bij de Nederlandse land- en tuinbouw en bent dus bekend met de stakeholders en de innovatie- en duurzaamheidsopgaven die hier spelen;
  • Je bent een generalist en weet een uitdaging vanuit verschillende invalshoeken te benaderen en er specialisten bij te benutten;
  • Je bent een ervaren procesfacilitator en gebruikt creatief communicatieve werkvormen waarmee je uitstekend interactie en samenwerking weet te realiseren in (online) bijeenkomsten.
  • Je hebt aan aanpakkers mentaliteit. Daarbij vind je het prettig om in een team samen te werken en hebt aantoonbare ervaring met projectmanagement.
  • Je beheerst naast Nederlands ook de Engelse taal goed om innovatie in een Europees gezelschap vorm te geven.

Arbeidsvoorwaarden

CAO WR
Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research. Een aantal highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:
  • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
  • de mogelijkheid om door meer te werken, maximaal 40 uur per week, flexibele uren op te bouwen;
  • sabbatical leave, studieverlof en betaald ouderschapverlof;
  • er is veel aandacht voor vitaliteit;
  • een structurele eindejaarsuitkering van 4%;
  • uitstekende pensioenregeling via ABP.
Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van minimaal € 2.836,= tot maximaal € 5.268,= bruto bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal 10/11). Bovendien is een aanstelling van 32 uur bespreekbaar.

Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.

Werkgever

Wageningen University & Research

Wageningen University & Research
De missie van Wageningen University & Research is 'To explore the potential of nature to improve the quality of life'. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving.

Met ongeveer 30 vestigingen, 6.800 medewerkers en 12.900 studenten behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak. Wij zijn uitgeroepen tot Beste Werkgever in de categorie Onderwijs 2019-2020.

Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR

Open Teelten
De Businessunit Open Teelten van Wageningen University & Research werkt aan de duurzame transitie van de open teelten in antwoord op grote maatschappelijke vragen zowel nationaal als internationaal. Wij doen dit in samenwerking en dialoog met de agrarische ondernemers, de ketens, overheden en maatschappelijke groepen. Met hart voor de sectoren agenderen en signaleren wij ontwikkelingen en kansen. Hiertoe ontwikkelen en testen wij innovaties die een boer of tuinder vandaag of morgen kan toepassen voor een succesvolle bedrijfsvoering. Wij verbinden fundamentele kennis met praktijkervaringen en maken daarbij gebruik van onze netwerken, proefbedrijven en bewaarfaciliteiten.

Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Landbouw
  • max. 36 uur per week
  • Universitair
  • 858696

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you