Promovendus, School NUTRIM, vakgroep Gezondheidsbevordering, Faculty of Health, Medicine and Life Sciences

Promovendus, School NUTRIM, vakgroep Gezondheidsbevordering, Faculty of Health, Medicine and Life Sciences

Geplaatst Deadline Locatie
27 jan 10 feb Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 10 feb 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Promovendus gezocht voor het onderzoeksproject “Let’s get serious:
De ontwikkeling van een Serious Game voor professionals om Preventie en Gezondheidsbevordering in de praktijk te verbeteren”.

We ontwikkelen een Serious Game die kan worden ingezet deskundigheid van eerstelijns praktijkprofessionals rondom gezondheidsbevordering te vergroten. We voeren hiervoor een onderzoek uit waarin je participeert in het cocreatieproces van de game, maar tegelijkertijd daarbij een onderzoekende rol aanneemt.

Functieomschrijving

De huidige praktijk van preventie en gezondheidsbevordering vraagt meer dan ooit om samenwerking tussen professionals en om een brede blik op het ontstaan en de preventie van leefstijl-gerelateerde aandoeningen. Het gaat hier niet zozeer om samenwerking binnen de eigen beroepsgroep, maar juist om samenwerking tussen organisaties en professionals werkzaam in de publieke gezondheidszorg, eerstelijnszorg en sociaal domein. De doelgroep van de te ontwikkelen Serious Game bestaat uit professionals die zich (in toenemende mate) bezighouden met het bevorderen van (positieve) gezondheid, en een gezonde leefstijl in een gezonde leefomgeving. Dit zijn professionals, die - vanuit verschillende opleidingsachtergronden en opleidingsniveaus - met elkaar in netwerken samenwerken, zoals huisartsen, praktijkondersteuners, wijkverpleegkundigen, sociaal agogen, diëtisten, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, sociaal werkers, buurtsportcoaches, psychologen en leefstijlcoaches. Hierbij zetten we in op een versterking van zowel het kennisniveau en attitude van professionals, als op een versterking van handelingsvaardigheden zoals het interprofessioneel (integraal) samenwerken.

In dit project gaan we samen met een expert in de vormgeving van instrumenten voor gamebased leren (Salsaparilla) een Serious Game ontwikkelen in co-creatie met professionals in de keten MBO-HBO-WO, burgers, onderwijsspecialisten, experts op het gebied van serious games, docenten en onderzoekers. We richten ons hierbij in geografisch opzicht op het volledige dekkingsgebied van ROS Robuust (Zeeland, Noord-Brabant, Zuid-Gelderland, Limburg), en de GGD-regio’s die in dit dekkingsgebied vallen. Het consortium waarbinnen je komt te werken bestaat uit drie universiteiten, drie hogescholen en twee mbo’s, met daarnaast een breed scala aan praktijkpartners. Gelukkig kennen de meeste partijen elkaar al goed, en werken veel samen in vraagstukken op het snijvlak van preventie en zorg. Via onze netwerken hebben we goede en snelle toegang tot burgers, patiënten, gemeenten, en (zorg)professionals.

We voeren een participatief actiebegeleidend onderzoek uit naar de ontwikkeling en implementatie van de Serious Game. Dat betekent dat het je met je collega’s in een multidisciplinair consortium participeert in het co-creatieproces van de game door expertise in te brengen, maar tegelijkertijd daarbij een onderzoekende rol aanneemt.

De promovendus is verantwoordelijk voor de uitvoering van het participatief actiebegeleidend onderzoek. Dat betekent dat je planmatig te werk gaat bij het verzamelen van behoeften van professionals en burgers, het vormgeven van een co-creatieproces, de implementatie en evaluatie van de game, en het verzamelen, analyseren en rapporteren van (veelal kwalitatieve) data. Dit resulteert in de Serious Game die in de laatste fase van het project landelijk wordt geïmplementeerd, mits de studieresultaten daartoe aanleiding geven. Daarnaast schrijf je gedurende je promotietraject meerdere wetenschappelijke artikelen en een proefschrift.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

Je bent afgestudeerd (MSc of MD) in een gezondheidswetenschappelijke of (bio-)medische richting en u heeft affiniteit met onderwijsontwikkeling, preventie en gezondheidsbevordering. Je bent creatief en beschikt over een echte onderzoeksmentaliteit: ruimdenkend, kritisch, nieuwsgierig, enthousiast, leergierig en nauwkeurig. Je bent een teamspeler en beschikt over goede organisatorische en communicatieve vaardigheden. Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Praktijkervaring met gezondheidsbevordering is een pre.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 48 maanden.

Tijdelijk dienstverband voor 4 jaar (0,8 - 1.0 fte). Het eerste jaar is een proeftijd. Na een positieve beoordeling wordt de functie met 3 jaar verlengd.
Het salaris bedraagt € 2.443,- bruto per maand in het eerste jaar oplopend tot € 3.122,- bruto per maand in het vierde jaar, conform de promovendus salarisschaal cao NU. Tevens ontvangt u 8% vakantie- en 8,3% eindejaarsuitkering. Elk jaar vindt er een beoordeling plaats.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast  gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website  http://www.maastrichtuniversity.nl > Over de UM > Werken bij de UM.

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment 20.000 studenten en 4.700 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience. Meer informatie op vindt u op www.maastrichtuniversity.nl

Afdeling

School NUTRIM / vakgroep Gezondheidsbevordering

Vakgroep Gezondheidsbevordering
Het onderzoek vindt plaats binnen de vakgroep Gezondheidsbevordering (MUMC+), maar binnen het consortium is intensieve samenwerking met Radboudumc (Nijmegen), Universiteit Tilburg (Tranzo) en diverse partners in de keten MBO-HBO-WO, praktijkorganisaties en burgerorganisaties.

NUTRIM - School of Nutrition and Translation Research in Metabolism
NUTRIM - School of Nutrition and Translation Research in Metabolism is het onderzoeksinstituut van de Faculty of Health, Medicine, and Life Sciences (MUMC+) dat wil bijdragen aan gezondheidsbehoud en gepersonaliseerde geneeskunde door levensstijl en ziekte-geïnduceerde verstoringen in het metabolisme te ontrafelen en door gerichte voedings-, bewegings- en medicijninterventies te ontwikkelen.

Dit wordt mogelijk gemaakt door een ultramoderne onderzoeksinfrastructuur en nauwe interactie tussen wetenschappers, clinici, master- en PhD-studenten.

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • 32—38 uur per week
  • €2443—€3122 per maand
  • Universitair
  • AT2022.42

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Universiteitssingel 40, 6229 GR, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you