Programmamanager ‘Management & Leiderschapsontwikkeling’ (0,8 - 1 fte)

Programmamanager ‘Management & Leiderschapsontwikkeling’ (0,8 - 1 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
22 feb 11 mrt Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 11 mrt 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) heeft de ambitie om de management- en leiderschapsvaardigheden te versterken d.m.v. een meer integrale aanpak en EUR-brede visie op Management- & Leiderschapsontwikkeling (MLO), samengevat in het ‘Erasmian Core Leadership Profile’. De realisatie en bewaking hiervan is het primaire doel van deze functie.

Je signaleert initiatieven en behoeften op het gebied van Management- en Leiderschapsontwikkeling in de gehele organisatie. Je houdt de ontwikkelingen op het vakgebied bij en verkent de initiatieven die binnen de Universiteiten van Nederland worden ondernomen. Je doet voorstellen op welke wijze deze initiatieven en behoeften effectief en efficiënt geïntegreerd kunnen worden in de EUR-brede aanpak en ontwikkeling op dit gebied. 

Je initieert en coördineert projecten, programma’s en (ontwikkel)activiteiten op dit vakgebied en bevordert de samenhang tussen deze projecten. Dit alles met het ‘Erasmian Core Leadership Profile’ als referentie. Je definieert heldere doelstellingen en organiseert de noodzakelijke middelen en capaciteit. Je rapporteert over de realisatie van de doelstellingen (inhoudelijk en financieel) en doet voorstellen voor bijsturing indien daar aanleiding voor is.

Je werkt vooral nauw samen met de HR Directeur, het team ‘HR Strategy’, en het ‘Learning & Career Centre’. Buiten HR werk je nauw samen met het Strategy Office (Algemene Bestuurdienst), de stuurgroep MLO (nog op te starten), het College van Bestuur en in-/externe experts op dit vakgebied.

Je neemt deel aan stuur- of projectgroepen, hebt zelf ook een actieve rol als projectleider/-lid en bereidt als programmamanager de vergaderingen van de stuurgroep voor.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Je bent een zelfstandige, daadkrachtige en pragmatische senior programmamanager die de Erasmian Values als grondhouding heeft. Je bent een integere gesprekspartner die beschikt over organisatiesensitiviteit en verbindende kwaliteiten. Je kunt zowel strategisch denken als pragmatisch uitvoeren. Je beschikt verder over:

 • Een afgeronde academische opleiding;
 • Aantoonbare project-, management- en leiderschapsvaardigheden;
 • Kennis van en een visie op management- & leiderschapsontwikkeling;
 • Ervaring in een complexe, bij voorkeur internationale en/of academische omgeving;
 • Goede kennis van de Engelse (B1) en Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Ervaring met het werken met projectbudgetten en het onderbouwen van ontwikkelplannen met heldere business cases;
 • Ervaring met aanbestedingstrajecten en inkoop van ontwikkelactiviteiten (training & opleiding).

Competenties:

 • Inspirerend
 • Verbindend
 • Communicatief (mondeling & schriftelijk)
 • Besluitvaardig & daadkrachtig
 • Moedig
 • Agile (balans standvastig/wendbaar)
 • Professioneel/kwaliteitsgericht
 • Projectmatig
 • Ondernemend

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). 

Het betreft een tijdelijke functie voor in eerste instantie 1 jaar, op basis van tijdelijke projectfinanciering. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 5294,- en € 6444,- bruto per maand (schaal 13), conform de CAO-NU. Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam biedt een Dual Career Program (DCP) aan om de partners van nieuw wetenschappelijk personeel te helpen bij het vinden van werk in Nederland. Het programma wordt aangeboden in nauwe samenwerking met de nabijgelegen universiteiten van Delft en Leiden.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter.  We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl

Afdeling

De dienst Human Resources (HR)

Je maakt onderdeel uit van de dienst Human Resources (HR) waar zo’n 55 collega’s werkzaam zijn. De dienst HR bestaat uit de teams: Advice, Services, Learning & Career Center, Health, Safety & Inclusion (HSI) en een kleine staf (secretariaat, HR Strategy en HR Legal).

De programmamanager voert werkzaamheden uit binnen de dienst HR (EUR-breed). De programmamanager start binnen het stafteam (circa 3-4 fte) HR Strategy en rapporteert aan de Directeur HR.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Beleid- en staf; HRM
 • 32—40 uur per week
 • €5294—€6444 per maand
 • Universitair
 • PRO/HR/22022022

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you