sociaalwetenschappelijke junior onderzoek-adviseur (m,v,x) (1,0 fte)

sociaalwetenschappelijke junior onderzoek-adviseur (m,v,x) (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
24 feb 13 mrt Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 13 mrt 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

DRIFT zoekt een nieuwe junior onderzoeker-adviseur, vooral om zijn advies- en trainingsactiviteiten te versterken.

Functieomschrijving

DRIFT zoekt een nieuwe junior onderzoeker-adviseur, vooral om zijn advies- en trainingsactiviteiten te versterken. We hechten erg aan kruisbestuiving tussen onderzoek, advies en educatie, dus zul je ook meedoen aan onderzoeks- en/of gemengde projecten. De basis voor het werk is transitiemanagement, een aanpak die voortbouwt op empirische en theoretische inzichten uit transitiestudies en een heel scala aan diensten omvat: van visie- en agendavorming, tot implementatie en evaluatie. Deze diensten leveren we aan overheden, NGO’s, en bedrijven.

Als junior onderzoeker-adviseur speel je in diverse projecten een belangrijke rol bij het vergaren en verwerken van informatie, ondersteunen van bijeenkomsten, het opbouwen van een transitieanalyse en het formuleren van strategische aanbevelingen. Hiervoor houd je interviews, organiseer en verwerk je inzichten uit participatieve bijeenkomsten en verzamel je relevante documentatie waaruit je de essentie haalt en verwerkt in publicaties.

Op termijn, of meteen als je al wat meer relevante werkervaring hebt, komen hier andere type werkzaamheden bij, ook afhankelijk van je eigen competenties en interesses. Mogelijkheden zijn o.a. het presenteren van en schrijven over opgedane inzichten, (helpen bij het) trainen van medewerkers van overheden en bedrijven in het toepassen van transitiemanagement, opzetten van nieuwe projecten, etc.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Sociaal profiel

Bij DRIFT streven we naar een team van mensen met complementaire disciplinaire achtergronden die interdisciplinair kunnen samenwerken. Op dit moment hebben we behoefte aan versterking van de sociale discipline, bijvoorbeeld voor sociale vraagstukken rondom wijkproblematiek of dak- en thuisloze jongeren, maar ook de sociale aspecten van bijv. de energietransitie of circulaire economie. We zoeken daarom specifiek iemand met een stevige achtergrond in een sociaalwetenschappelijke discipline die graag de brug tussen dat veld en de praktijk wil maken.

 Vereisten

Van een junior onderzoeker-adviseur verwachten we dus, zeker in het begin, vooral een ondersteunende rol in projecten. Voor het werk is het essentieel dat je snel kan inspringen in projecten en kan schakelen tussen meerdere projectteams waar je deel van zal uit maken en hier ook een zekere stressbestendigheid in hebt. Voor specifieke taken, zoals hierboven beschreven, verwachten we dat je ze behoorlijk zelfstandig kan uitvoeren.

Verder zijn belangrijk:

 • 1-3 jaar werkervaring, of geen werkervaring maar wel relevante extra-curriculaire activiteiten
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal (CEFR niveau C2) en ook uitstekende beheersing van de Engelse taal (de voertaal op DRIFT, minimaal CEFR B2).
 • Afgeronde MSc (of M.A. of equivalent) opleiding op universitair niveau. Je BSc óf MSc is in een sociaalwetenschappelijke richting, zoals sociologie, antropologie of met een sterk sociale component (bijv. sociale geografie). Als je in je studie ook met duurzaamheid bezig bent geweest is dat een pre, maar het is niet vereist. Hetzelfde geldt voor een inter- of multidisciplinaire achtergrond.
 • Je bent een EU-burger (dus niet alleen EU-ingezetene) of je bent reeds in het bezit van een verblijfs- én werkvergunning. Je woont en blijft wonen in Nederland.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Eén jaar (met intentie tot verlenging).

Deze functie wordt beloond volgens schaal 7 van de CAO-NU. Het daadwerkelijke salaris binnen deze schaal is afhankelijk van het aantal jaren werkervaring, en ook van je kennis, ervaring en overige competenties. Bij een fulltime aanstelling komt dit overeen met een loon van 2376-3208 Euro. Aangezien we voor deze functie maar beperkt werkervaring vragen, ligt binnen deze bandbreedte een relatief lage inschaling voor de hand.

De CAO Nederlandse Universiteiten is, behoudens de salaristabel, niet van toepassing op DRIFT.

DRIFT heeft een eigen, aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket met o.a.:

 • een 40-urige werkweek met flexibele werktijden en riant aantal verlofdagen / ADV (44 dagen op voltijdsbasis bij 40-urige werkweek) en de mogelijkheid deze deels te valuteren;
 • een goede pensioenregeling (ABP) en de mogelijkheid van deelname aan collectieve verzekeringen;
 • een aantal faciliteiten, zoals een sportaccommodatie (tegen gereduceerd tarief), voor- en naschoolse opvang en universiteitsbibliotheek.

Werkgever

Dutch Research Institute for Transitions BV (DRIFT) (onderdeel van Erasmus Universiteit Rotterdam)

DRIFT is een kennisinstituut binnen het veld van duurzaamheidstransities. Wij werken met 30+ experts aan fundamentele verandering richting een duurzame en rechtvaardige samenleving. Als maatschappelijke onderneming ondersteunen wij hierin mensen, steden, bedrijven en sectoren. Dat doen we door het ontwikkelen en delen van transitiekennis en -kunde via onderzoek, advies, onderwijs en activisme.  DRIFT is in 2004 opgericht en opereert onder de koepel van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Werken bij DRIFT

DRIFTers zijn relevant! Wanneer je bij DRIFT werkt, ben je onderdeel van het debat over en de ontwikkeling van een betere, duurzame wereld. DRIFT is een unieke organisatie gepositioneerd tussen wetenschap, bedrijfsleven en maatschappij waarin we resultaatgerichtheid combineren met geestdrift en bevlogenheid. Je werkt bij DRIFT in een gedreven, ambitieuze groep mensen met zeer verschillende disciplines, van milieuwetenschappen tot sociologie, van antropologie tot technische wiskunde.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Gedrag en maatschappij
 • max. 40 uur per week
 • €2376—€3208 per maand
 • Universitair
 • DRIFT 24/02/2022

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you