Managing director onderzoekschool CARIM (1,0 fte), Faculty of Health, Medicine and Life Sciences

Managing director onderzoekschool CARIM (1,0 fte), Faculty of Health, Medicine and Life Sciences

Geplaatst Deadline Locatie
5 apr 13 apr Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 13 apr 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Let op: dit is een interne vacature. Je kunt alleen op deze vacature solliciteren als je momenteel al in dienst bent bij deze werkgever.
Wil jij leiding geven aan één van de grootste onderzoeksscholen op het gebied van hart- en vaatonderzoek in Europa? Als managing director van de School for Cardiovascular Diseases (CARIM) werk je in een dynamische omgeving waarin getalenteerde basale en klinische wetenschappers elke dag bezig zijn om de kennis en expertise op het gebied van hart- en vaatziekte te vergroten. Voor CARIM zijn we op zoek naar een managing director die samen met de rest van het managementteam de dagelijkse bedrijfsvoering van onze onderzoekschool verzorgt.

Functieomschrijving

Het managementteam (MT) van CARIM bestaat uit de wetenschappelijke directeur die integraal verantwoordelijk is voor de aansturing van de school, de managing director en de secretaris. Het MT vormt samen met de drie divisieleiders en de voorzitter van de Strategic Board het dagelijks bestuur van CARIM. Aan dit dagelijks bestuur worden jaarlijks wisselbestuursleden toegevoegd door loting vanuit het vaste wetenschappelijk en beheerspersoneel (CARIM Priori). 

In jouw rol heb je een divers takenpakket. Je ondersteunt de wetenschappelijke directeur van CARIM bij het leidinggeven aan de school. Daarnaast geef je zelf leiding aan het beheersbureau van CARIM, dat bestaat uit 3 secretariaatsmedewerkers en 5 financiële specialisten. Verder ben je ook het aanspreekpunt voor het ondersteunend beheerspersoneel van CARIM. 

Je bent verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van CARIM. Van de begrotingscyclus tot arbeidscontracten, van overeenkomsten voor samenwerkingen met onderzoeksinstellingen tot het zorgdragen voor de juiste verwerking van onderzoeksinput en -output. Daarnaast vertegenwoordig je CARIM in diverse overlegorganen. Je ondersteunt onze onderzoekers bij het opstellen van de projectbegrotingen van onderzoeksvoorstellen en ben je verantwoordelijk voor het beheer van toegekende subsidies.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

Voor deze functie zoeken wij iemand die:

  • Beschikt over WO-opleiding (werk- en denkniveau), aangevuld met scholing op financieel-economisch gebied;
  • Minimaal 3 jaar gewerkt heeft in een vergelijkbare functie met leidinggevende ervaring en aanvullende scholing op gebied van management en leiderschap;
  • Een sparringspartner is van verschillende type professionals en in staat is adviesstijlen te hanteren;
  • Gevoel heeft voor bestuurlijke verhoudingen;
  • Analytisch, initiatiefrijk, en invoelend is, en beschikt over doorzettingsvermogen en uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden een contract van 1.0 fte voor bepaalde tijd, namelijk 1 jaar. Wanneer beide partijen de samenwerking waarderen, zal deze omgezet worden naar een vast dienstverband. 

De functie is ingeschaald in schaal 13 van cao-NU (tussen € 5.294,- en € 6.443,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband, afhankelijk van opleiding en ervaring). Bovendien ontvang je 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. 

Als drager van het keurmerk 'Family-friendly University' bieden we flexibele werktijden en de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken indien de aard van je functie dit toelaat. Hiervoor ontvang je maandelijks een thuiswerk- en internetvergoeding. Kom je fulltime bij ons werken, dan heb je jaarlijks recht op 29 vakantiedagen. Maak je gebruik van de mogelijkheid om compensatie-uren op te bouwen, dan komen hier nog eens 12 dagen bij. Daarnaast kun jij jouw arbeidsvoorwaarden personaliseren aan de hand van een cao-keuzemodel. Als UM-medewerker kun je ook meedoen aan bedrijfsfitness en gebruik maken van het zeer uitgebreide sportaanbod dat wij ook aan onze studenten aanbieden.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website  http://www.maastrichtuniversity.nl > Over de UM > Werken bij de UM.

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment bijna 22.000 studenten en circa 5.000 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience. 
Meer informatie vindt u op www.maastrichtuniversity.nl

Afdeling

Onderzoeksschool CARIM

CARIM (www.carimmaastricht.nl) is één van de zes scholen van de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences (FHML) van de Universiteit Maastricht en is ingebed in het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ (Maastricht UMC+). CARIM werkt nauw samen met het Hart+Vaatcentrum van Maastricht UMC+. CARIM bestaat uit drie onderzoeksdivisies: Bloed; Vaten; en Hart en telt 250 onderzoekers uit 15 disciplines. CARIM onderzoek bestrijkt het volledige spectrum van de cardiovasculaire geneeskunde: van mathematische en chemische medicijnontwikkeling tot celbiologie en stamceltechnologische microweefels voor therapietoepassingen, van orgaanmodellering voor therapieprognose tot klinische trials voor verbetering in vroege herkenning en therapie van cardiovasculaire ziekten, en epidemiologie van bevolkingsgroepen met (sociaalmaatschappelijke) uitdagingen op cardiovasculair gebied. CARIM biedt onderdak aan biologische, scheikundige, biochemische, fysiologische, natuurkundige, farmaceutische, wiskundige, klinische en epidemiologische wetenschappers en staf die samenwerken in multidisciplinaire teams om hedendaagse complexe cardiovasculaire onderzoeksvragen te formuleren en te beantwoorden. Hiertoe biedt CARIM tevens onderdak aan ongeveer 150 promovendi en 60 technische en ondersteunende staf teneinde te streven naar verbetering in vroege herkenning en voorkomen van cardiovasculaire ziekte, verbetering in therapie, en naar het effectief en motiverend coachen en begeleiden van jong talent en staf in hun (wetenschappelijke) carrière.

Specificaties

  • Management; Financiën
  • 38—40 uur per week
  • €5294—€6443 per maand
  • AT2022.141

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Universiteitssingel 50, 6229 ER, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you