Universitair docent internationale veiligheidsstudies

Universitair docent internationale veiligheidsstudies

Geplaatst Deadline Locatie
7 apr 5 jun Breda

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 jun 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Onderwijs geven en onderzoek doen in een unieke militaire omgeving. Die kans krijg je als universitair docent bij de Nederlandse Defensie Academie in Breda. Met jouw werk op het gebied van internationale veiligheidsstudies draag je bij aan de toekomst van onze krijgsmacht en aan vrede en veiligheid wereldwijd.

Functieomschrijving

Als universitair docent internationale veiligheidsstudies ontwikkel en verzorg je wetenschappelijk onderwijs op basis van het facultaire onderwijsprogramma. Dankzij jou realiseren studenten de leerdoelen in kennis, inzichten, vaardigheden, competenties en attitudes die horen bij de eindtermen.

Verder initieer, ontwerp, organiseer en verricht je multi- en interdisciplinair wetenschappelijk onderzoek. Dat doe je binnen een breed én specialistisch onderzoeksgebied. Je doel: erkende wetenschappelijke kennis en inzichten ontwikkelen en deze toepassen, zowel binnen het onderzoek als het onderwijs.

Specificaties

Rijksoverheid

Functie-eisen

 • Je hebt een academische opleiding (doctoraal of wo-master) afgerond binnen de domeinen internationale betrekkingen, conflictstudies, politieke wetenschappen, sociale wetenschappen of antropologie.
 • Je hebt kennis van de internationale veiligheids- en conflictproblematiek en de politieke en geopolitieke determinanten daarvan.
 • Je beschikt over aantoonbare didactische bekwaamheid en/of scholing.
 • Je bent in het bezit van een Basis Kwalificatie Onderwijs aangevuld met modules op het gebied van ontwikkelen van wetenschappelijk onderwijs of (aansturen van) onderwijsvernieuwing.
 • Je hebt ervaring met het geven van hoger onderwijs.
 • Je hebt ervaring met het zelf ontwikkelen van onderwijsmateriaal en/of participatie in onderwijsvernieuwingsprojecten.
 • Je hebt onderzoekservaring, wat blijkt uit verschillende publicaties van erkend gehalte. (Dit criterium geldt minder zwaar als je aanstelling direct na je promotie plaatsvindt.)

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Tijdelijke aanstelling voor 2 jaar met uitzicht op vast dienstverband.

Salarisniveau: schaal 12

Overige arbeidsvoorwaarden

 • Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Defensie hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden.
 • Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 75% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer.

Werkgever

Ministerie van Defensie / Defensie Ondersteuningscommando

Defensie zet zich in voor de belangen, welvaart en vrijheid van Nederland. We zijn dagelijks actief in binnen- en buitenland. Onze wereldwijde inzet versterkt de internationale samenwerking en zorgt ervoor dat mensen zich in vrijheid kunnen ontplooien. Nu en in de toekomst.

Bij het ministerie van Defensie werken ongeveer 62.000 mensen direct en indirect aan vrede en veiligheid. Het ministerie bestaat uit de Bestuursstaf (het departement), de Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht, de Koninklijke Marechaussee, het Defensie Ondersteuningscommando (DOSCO) en de Defensie Materieel Organisatie (DMO).

Defensie is een van de grootste werkgevers van Nederland en vertoont overeenkomsten met een groot bedrijf. De operationele commando's (zee-, land- en luchtstrijdkrachten), de Marechaussee, het DOSCO en de DMO lijken op werkmaatschappijen.

Defensie Ondersteuningscommando
Het DOSCO is de overkoepelende dienstverlener voor de gehele defensieorganisatie. Elk dienstencentrum heeft zijn eigen expertise. Het DOSCO streeft ernaar de klantgerichtheid te versterken, de dienstverlening te professionaliseren en de doelmatigheid te vergroten.

Afdeling

De afdeling Faculteit Militaire Wetenschappen, capaciteitsgroep Krijgswetenschappen

Je voert je werkzaamheden uit binnen de Faculteit Militaire Wetenschappen (FMW) van de Nederlandse Defensie Academie (NLDA).

Wij verzorgen de wetenschappelijke bacheloropleidingen krijgswetenschappen, militaire bedrijfswetenschappen, en militaire systemen en technologie als onderdeel van de initiële officiersopleiding. Ook verzorgen we de wetenschappelijke masteropleidingen Military Strategic Studies, European Joint Master in Strategic Border Management en Military Technology, Processes and Systems. En het onderwijs voor de andere onderdelen van de NLDA: het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM), de Koninklijke Militaire Academie (KMA), het Instituut Defensie Leergangen en het Expertisecentrum Leiderschap Defensie.

We voeren wetenschappelijk onderzoek met militaire relevantie uit om het wetenschappelijk onderwijs te onderbouwen. Onze expertise zetten we ook in voor andere onderdelen van Defensie en organisaties.

Onze faculteit wordt geleid door het faculteitsbestuur, waarvan de decaan voorzitter is. De faculteit bestaat uit drie capaciteitsgroepen, die worden geleid door een hoogleraar. Het gaat dan om de capaciteitsgroepen Krijgswetenschappen, Militaire Bedrijfswetenschappen en Militaire Technische Wetenschappen. Vanuit deze clusters bewaken we de kwaliteit van het onderwijs. De clusters zorgen ook voor het voorbereiden en uitvoeren van het onderwijs en onderzoek.

Capaciteitsgroep Krijgswetenschappen
Onze vakgebieden bij de capaciteitsgroep Krijgswetenschappen? Internationale veiligheidsstudies, militair recht, militaire geschiedenis, militair operationele wetenschappen, cyberwarfare, militair politieoptreden en inlichtingen en veiligheid. We bieden hoofddocent-posities op het gebied van: reconstructie en stabilisering, conflictstudies, militair recht, strategie, intelligence and security, irregular warfare en operationele analyse. Daarnaast bestaat ons team uit hoogleraren en (universitair) docenten.

Specificaties

 • Onderwijs; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Gedrag en maatschappij
 • max. 38 uur per week
 • €4526—€5831 per maand
 • Universitair
 • 70178

Werkgever

Locatie

Kraanstraat 4, 4811 XC, Breda

Bekijk op Google Maps

Interesting for you