Directeur Masteropleidingen

Directeur Masteropleidingen

Geplaatst Deadline Locatie
11 apr 30 mei Arnhem

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 mei 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Het College van Bestuur van ArtEZ University of the Arts is op zoek naar een zakelijk leider die op basis van inhoudelijke affiniteit enthousiast is voor de vacature van Directeur Masteropleidingen

Functieomschrijving

Als directeur ben je verantwoordelijk voor de zakelijke leiding en positionering van Masteropleidingen. Je geeft leiding aan – en werkt nauw samen met – de opleidingshoofden; zij zijn verantwoordelijk voor de inhoudelijke ontwikkeling van de opleidingsprogramma’s. Met hen vormt je het managementteam. Binnen de Masteropleidingen ben je verantwoordelijk voor portefeuilles als onderwijsbeleid, kwaliteitszorg, personeel & organisatie en financiën en ben je verantwoordelijk voor de voorwaardenscheppende aspecten.

Je bent verantwoordelijk als directeur voor enkele overstijgende, ArtEZ-brede, portefeuilles.  Daarmee draag je bij aan de ontwikkeling van ArtEZ als organisatie. Je legt verantwoording af aan – en werkt samen met – het College van Bestuur en de andere directeuren van ArtEZ.

Je adviseert het College van Bestuur over de (strategische) koers en ontwikkelingen van de Masteropleidingen en het onderwijs en ten slotte draag je bij aan de realisatie van de ambities van het instellingsplan van ArtEZ met de titel ‘Creating futures together’.

Specificaties

ArtEZ, hogeschool voor de kunsten

Functie-eisen

Persoonlijkheidsprofiel

ArtEZ zoekt een bedrijfsmatig ingestelde directeur die leidinggeeft aan de hoofden van Masteropleidingen. Je zoekt met hen aansluiting bij de gemeenschappelijke doelen op het gebied van diversiteit, innovatie, onderzoek, flexibilisering, werving van studenten en internationalisering. Jouw vermogen om voorwaardenscheppend en inspirerend te werken leidt tot toekomstbestendige, impactvolle, betaalbare curricula en tot interactie tussen masteronderwijs, onderzoek en bachelor onderwijs.

Je bent in staat om de gemeenschappelijke thema’s binnen Masteropleidingen te versterken. Je stelt je faciliterend en open op in het team van hoofden en bent in staat samen met hen thema’s te benoemen die de masteropleidingen gemeenschappelijk delen.

Deze thema’s zet je in om samen met de hoofden en de afdeling Marketing en Communicatie de masteropleidingen van ArtEZ nationaal en internationaal sterk te profileren.

De bedrijfsvoering is de afgelopen periode sterk verbeterd, toch ziet ArtEZ kansen voor verdere versterking. Je ziet kansen voor de masteropleidingen. Naast de mogelijkheden op het terrein van ‘leven-lang-leren’ weet je ArtEZ toegang te geven tot nieuwe activiteiten en inkomstenstromen.

Je hebt ervaring op directieniveau en bent in staat de masteropleidingen binnen de diverse ArtEZ-gremia te vertegenwoordigen en om het ArtEZ-brede beleid te vertalen naar de masteropleidingen. Je speelt een ondersteunende rol in het onderhouden en uitbreiden van het netwerk dat bestaat uit zowel cultuur- en onderwijsinstellingen als het bedrijfsleven.

Functie-eisen

We zoeken een directeur die Masteropleidingen kan faciliteren en daarmee voorziet in de organisatorische ontwikkeling met het doel de hoofden zodanig te faciliteren dat zij zorg kunnen dragen voor de inhoudelijke ontwikkeling. Hierin werk je ArtEZ-breed samen met de hoofden, de directeuren en het College van Bestuur.

Als directeur Masteropleidingen beschik je over sterk managerial talent. Vanuit Masteropleidingen onderhoud je met enthousiasme de bestaande contacten in het netwerk en je breidt die uit. Je hebt oog voor een goed proces, bent resultaatgericht en stelt de kaders op een wijze die prettig en aansprekend is. Je beschikt over voldoende bedrijfskundige ervaring, zodat je in staat bent om de verantwoordelijkheid te dragen voor een gezonde bedrijfsvoering en voor het proces rond begroting en verantwoording.

Uiteraard heb je actuele kennis van en ervaring in het brede culturele en kunstveld.

Arbeidsvoorwaarden

.

Werkgever

Excellentie, innovatie, onderzoek en samenwerken kenmerken ArtEZ. ArtEZ University of the Arts is met circa 3.000 studenten een van de grote kunsthogescholen in Nederland. Zij verzorgt associate degree-, bachelor- en masteropleidingen en doet onderzoek op het gebied van beeldende kunst, mode, vormgeving, architectuur en muziek, dans en theater. Dat doet zij met 900 docenten en andere medewerkers in Arnhem, Enschede en Zwolle.

ArtEZ staat voor kunstonderwijs dat naar internationale maatstaven van erkend hoge kwaliteit is. Veel van de opleidingen zijn van topkwaliteit en genieten (inter)nationaal aanzien. De afgestudeerden kennen hun positie en kracht, hebben hun artisticiteit en vakmanschap ontwikkeld en weten deze – in samenwerking met anderen – maatschappelijk betekenis te geven. Ook haalt het onderwijs van ArtEZ kracht uit de breedte over de disciplines van beeldende kunst, vormgeving, architectuur, muziek, dans en theater. De studenten staan bij ArtEZ centraal en worden voorbereid op een professioneel bestaan op het hoogste niveau binnen een internationale context.

ArtEZ hecht veel waarde aan een diverse en inclusieve organisatie, met een veilig leer- en werkklimaat. Werken in diverse samengestelde teams past bij onze ambitie en maatschappelijke opdracht; bovendien maakt het ArtEZ effectiever, innovatiever. Wie zich hierdoor geïnspireerd voelt wordt uitgenodigd om te solliciteren.

Specificaties

  • Management; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • 36—40 uur per week
  • Universitair
  • AT AR 20220411

Werkgever

ArtEZ, hogeschool voor de kunsten

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Onderlangs 9, 6812 CE, Arnhem

Bekijk op Google Maps

Interesting for you