Programmamedewerker Onderwijsvernieuwing

Programmamedewerker Onderwijsvernieuwing

Geplaatst Deadline Locatie
14 apr 1 jun Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 jun 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Voor het ComeniusNetwerk zoeken wij een programmamedewerker die verantwoordelijk is voor het verder activeren en mobiliseren van leden in het netwerk.

Functieomschrijving

Dit breng je mee

Voor het ComeniusNetwerk zoeken wij een: Programmamedewerker Onderwijsvernieuwing die verantwoordelijk is voor het verder activeren en mobiliseren van leden in het netwerk.  

In de praktijk bestaat je functie uit diverse werkzaamheden en verbind en ontwikkel je op inhoudelijk vlak initiatieven met en voor het netwerk. Zo faciliteer je de verschillende circles van het netwerk. Je ondersteunt het inhoudelijke programma van bijeenkomsten en helpt leden bij het ontwikkelen van visies op de toekomst van hoger onderwijs. Je zet een buddysysteem op om het leren tussen netwerkleden te versterken, je organiseert een studiereis of je brengt zelf creatieve ideeën in om kennisdeling over onderwijsvernieuwing te stimuleren.

Belangrijke kerntaken:

  • Je activeert en mobiliseert onderwijsvernieuwers binnen en buiten het ComeniusNetwerk om daarmee de doelen van het netwerk te realiseren.
  • Je bent een spin in het web en een netwerker. Jij bent diegene die leden kent, hen weet te prikkelen, en hen stimuleert en de handvaten geeft om een actieve rol binnen het netwerk in te nemen. Het inhoudelijk coördineren van bijeenkomsten en initiatieven van de verschillende circles samen met voorzitters behoort tot een van je kerntaken. Je legt bruikbare verbindingen met andere initiatieven van het NRO en met onderwijsorganisaties daarbuiten, zoals Onderwijskennis.nl en de Vraagbaak Online Onderwijs.
  • Je ziet kansen voor het ontwikkelen van kennisproducten (artikelen, podcasts etc.) vanuit de circles en coördineert dit.

Specificaties

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Functie-eisen

Hier kom je te werken
  • Een afgeronde wo-master, bijvoorbeeld op het gebied onderwijskunde, onderwijsinnovatie, bestuurskunde, organisatie- of innovatiewetenschappen;
  • Affiniteit met het hoger onderwijs en met name onderwijsvernieuwing (denk aan inclusie, docentprofessionalisering, transdisciplinaire samenwerking etc.);
  • Je hebt goede communicatieve en redactionele vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk en een goede beheersing van Nederlandse en Engelse taal;
  • Je hebt ervaring met het leveren van inhoudelijke bijdragen aan (netwerk)bijeenkomsten;
  • Een netwerk in het hoger onderwijs is een pré;
  • Verder ben je creatief, resultaatgericht, proactief en flexibel.

Arbeidsvoorwaarden

Over NWO

Een salaris dat afhankelijk is van opleiding en werkervaring en kan oplopen van € 2.807,-- tot maximaal € 4.452,-- bruto per (conform schaal 10 van bijlage 1 van CAO-Onderzoekinstellingen). Het gaat om een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de periode van een jaar met de mogelijkheid tot verlenging.

Verder biedt NWO:

  • een unieke mogelijkheid om betrokken te zijn bij de wetenschappelijke en maatschappelijke ontwikkelingen binnen het hoger onderwijs;
  • mogelijkheden om je via allerlei trainingen verder te ontwikkelen;
  • flexibele werktijden en hybride werken;
  • een eindejaarsuitkering en vakantiegeld;
  • 6 tot 8 weken vakantieverlof op jaarbasis;
  • collectieve korting op diverse verzekeringen;
  • een middelloon pensioen bij ABP;
  • tegemoetkoming in de reiskosten & sportfaciliteiten.

Werkgever

NWO

Informatie over NRO & ComeniusNetwerk

Voor het ComeniusNetwerk (www.comeniusnetwerk.nl), het netwerk van erkende onderwijsvernieuwers, zoeken wij een programmamedewerker onderwijsvernieuwing. Het ComeniusNetwerk draagt met onderwijsvernieuwing en visievorming bij aan de kwaliteit van het huidige en toekomstige hoger onderwijs in Nederland. Leden van het netwerk wisselen ervaringen en ideeën uit tijdens inspirerende bijeenkomsten. Zo organiseren we jaarlijks bijvoorbeeld het ComeniusFestival, de Deep Dive of de Solution Rooms, en organiseren we denktanks met leden om hun innovatieve inzichten en ervaringen te bundelen. Een bestuur van leden geeft richting aan de activiteiten samen met de verschillende circles (dit zijn communities of practice rondom onderwerpen zoals inclusie, vorming, transdisciplinair samenwerken of duurzaam docentschap).

Het ComeniusNetwerk wordt gehost door het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO). Het NRO maakt zich sterk voor verbetering en vernieuwing van het onderwijs met kennis uit onderzoek. Dit doet het door onderzoek te coördineren en te financieren waar professionals in de onderwijspraktijk en het -beleid behoefte aan hebben. Het maakt resultaten uit onderwijsonderzoek vindbaar en toegankelijk, zodat de kennis zo goed mogelijk kan worden gebruikt in de onderwijspraktijk en het beleid. Hierin werkt het NRO samen met diverse partners in en rondom het onderwijs. Het NRO is onderdeel van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

http://www.nwo.nl

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs
  • Gedrag en maatschappij
  • 32—40 uur per week
  • Universitair
  • 3966

Werkgever

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Laan van Nieuw Oost-Indië 300, 2593 CE, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you