Community Manager Erkennen & Waarderen (part-time)

Community Manager Erkennen & Waarderen (part-time)

Geplaatst Deadline Locatie
19 apr 31 mei Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 mei 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het programma Erkennen & Waarderen is in 2020 gestart om de doelen van de position paper Ruimte voor ieders talent te realiseren. Hiermee willen we het systeem van erkenning en waardering in de wetenschap moderniseren op de vlakken onderwijs, onderzoek, impact, leiderschap en patiëntenzorg (bij umc’s). Alle UNL-universiteiten, de levensbeschouwelijke universiteiten, KNAW-instituten, NWO-instituten en NWO & ZonMw hebben inmiddels een eigen commissie Erkennen & Waarderen.

De verschillende commissies Erkennen en Waarderen werken enthousiast aan het in gang zetten van de beoogde cultuurverandering op instellingsniveau. Er is een grote en inspirerende diversiteit in aanpak. Experimenteren, inspireren, co-creëren, good practices delen en leren van elkaar staan centraal binnen het gezamenlijke programma. Dit doen we onder andere via een online platform, RRview, en wij zoeken hiervoor een Community Manager.

De functie

Op het platform RRview verzamelt zich virtueel de hele community van Erkennen & Waarderen. De community bestaat uit Erkennen & Waarderen projectleiders van de verschillende betrokken instellingen, leden van de verschillende Erkennen & Waarderen commissies, betrokken bestuurders, en het landelijk Programmateam Erkennen & Waarderen. Het doel van dit platform is om mensen bij elkaar te brengen, kennis uit te wisselen, elkaar te inspireren, elkaar te vinden en samen te kunnen werken. Jouw rol als Online Community Manager:

  • Deelnemers op het platform welkom heten, wegwijs maken, enthousiasmeren en helpen.
  • Het zijn van een zichtbaar aanspreekpunt voor vragen en ondersteuning van het platform. Daarnaast ben je waar nodig moderator in gesprekken en geef je antwoord waar mogelijk of je tagt andere relevante leden.
  • Activeren van de leden van de community op een enthousiasmerende manier.
  • Content creatie: Bundelen van relevante informatie en zorgen dat deze informatie op een inzichtelijke manier beschikbaar is op het platform.
  • Ondersteunen van groepsbeheerders en groepsdeelnemers, organisatorisch en technisch.
  • Onderhouden van contact met de softwareleverancier, bewaken voortgang op bugs en wijzigingsverzoeken.
  • Meedenken over en initiëren waar mogelijk wat betreft de doorontwikkeling van het platform.
  • Herkennen van relevante ontwikkelingen in de gesprekken op het community platform die bijdragen aan de voortgang van het gehele programma en het actief terugkoppelen aan jouw team en/of andere betrokkenen.

Specificaties

Universiteiten van Nederland (UNL)

Functie-eisen

Je hebt minimaal een (afgeronde) HBO/WO opleiding op zak en je bent bekend met de academische wereld. Daarnaast ben je geïnteresseerd in belangrijke ontwikkelingen in wetenschappelijk onderwijs en onderzoek. Je vindt het leuk om te werken met digitale ondersteuningsmiddelen en bent creatief om die in te zetten voor community vorming.

Bij voorkeur heb je ervaring in het werken met een intranet-omgeving of een ander online community platform. Je signaleert wanneer er individuele of groepsbehoeften zijn en neemt hierop adequate actie. De community manager is zichtbaar betrokken op het platform en voor andere gebruikers een aanspreekpunt voor vragen over het gebruik van het platform. Hij/zij zorgt dat leden zich netjes gedragen en zo niet, gaat hierover het gesprek aan. Het is voor deze functie belangrijk goed overzicht te kunnen houden over een grote hoeveelheid aan informatie en daarbij de vindbaarheid van die informatie voor de community te verbeteren. Je vindt snel je weg in ingewikkelde materie, werkt zorgvuldig en je hebt uitstekende taal- en schrijfvaardigheden in zowel Nederlands als Engels.

Profiel

Wij zoeken iemand die zich sterk aangesproken voelt tot de ambities van de position paper ‘Ruimte voor ieders talent’. Iemand die hier achter staat en onderdeel wil zijn van deze cultuurverandering. Daarnaast zoeken we naar iemand die in staat is om complexe informatie te verwerken en zorgvuldig te kunnen (in)delen, die zelfstandig werkt, initiatiefrijk is en een proactieve en motiverende houding heeft. Een communicatieachtergrond of relevante ervaring is een grote pre. Kortom, een echte verbinder van mensen en informatie.

Detachering vanuit één van aangesloten instellingen of organisaties behoort tot de mogelijkheden. Ook staan we open voor een free-lancer.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden
Een dienstverband voor een jaar van 16 uur per week, te verdelen over minimaal 3 dagen. Detachering vanuit één van aangesloten instellingen of organisaties behoort ook tot de mogelijkheden. Ook staan we open voor een free-lancer. Bij goede prestaties wordt dit omgezet naar een dienstverband voor de duur van het programma. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en is marktconform ingedeeld in schaal 10 van de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast kent UNL uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, een actief opleidingsbeleid en een werkomgeving waar professionaliteit centraal staat.

Het bureau is gevestigd in het centrum van Den Haag. Volledig thuiswerken behoort tot de mogelijkheden.

Werkgever

Binnen de Vereniging Universiteiten van Nederland (UNL) werken de Nederlandse universiteiten samen, stemmen zij af en behartigen hun belangen in de politiek en via de media. Het UNL-bureau signaleert, agendeert en ondersteunt de vereniging en haar leden. UNL is daarnaast werkgeversvereniging. Het bureau, op steenworp afstand van het Binnenhof, is een compacte organisatie van 45 gedreven professionals, met een platte structuur en een informele, resultaatgerichte cultuur. Ambitie, initiatief, persoonlijke ontwikkeling en collegialiteit zijn vanzelfsprekend. UNL werkt binnen de domeinen onderwijs, onderzoek & valorisatie, HR, financiën, governance & accountability, internationaal en communicatie/public affairs.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Beleid- en staf; Management; HRM; Marketing en communicatie
  • max. 16 uur per week
  • HBO
  • AT - Community Manager Erkennen & Waarderen

Werkgever

Universiteiten van Nederland (UNL)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Lange Houtstraat 2, 2511 CW, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you