Beleidsmedewerker onderwijs (0,8 - 1fte / tijdelijk m.i.v. juli 2022 tm januari 2023)

Beleidsmedewerker onderwijs (0,8 - 1fte / tijdelijk m.i.v. juli 2022 tm januari 2023)

Geplaatst Deadline Locatie
19 apr 27 mei Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 27 mei 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als beleidsmedewerker onderwijs heb je een centrale rol in de kwaliteitszorg en onderwijsbeleidsontwikkeling van alle opleidingen van de faculteit. Je coördineert afwisselende dossiers en kwaliteitszorgprocessen, en werkt daarvoor veel samen met het collega’s vanuit het onderwijsmanagement, examencommissie, faculteitsbureau en centrale diensten.

Een aantal actuele onderwijsdossiers zijn: numerus fixus, capaciteitsbeperking in de master, bindend studieadvies, didactisch beleid, toetsbeleid, en de (door)ontwikkeling van opleidingen. Als beleidsmedewerker onderwijs ondersteun je met raad en daad de vice-decaan onderwijs op allerlei onderwijs- en beleidsgerelateerde onderwerpen die facultair, EUR-breed of landelijk spelen. Je verzamelt bijvoorbeeld best practices, zet relevante informatie op een rij, en komt tot een advies over een mogelijk beleidsbesluit. Vervolgens zorg je ervoor dat beleid geïmplementeerd wordt en blik je waar relevant ook vooruit op de evaluatie daarvan.

Rondom kwaliteitszorg zijn er diverse plannen van aanpak in ontwikkeling naar aanleiding van tussentijdse opleidingsevaluaties. Als beleidsmedewerker begeleid je het opstellen en de monitoring van deze plannen en adviseer je over bijsturing waar nodig.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

  • Kennis van universitair onderwijsbeleid en de universitaire organisatie
  • Gevoel voor complexe bestuurlijke verhoudingen
  • Vaardigheid om regelgeving aan te passen, begrijpelijk te maken voor anderen en toe te passen op de praktijk
  • Een uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van het Nederlands en het Engels (C1 niveau) en goede communicatievaardigheden
  • Je maakt je eenvoudig nieuwe kennis en vaardigheden eigen, en bent consciëntieus, daadkrachtig en assertief.
  • Je hebt WO-werk en denkniveau en affiniteit met de sociale wetenschappen

Competenties die horen bij deze functie zijn: initiatief nemen, conceptueel vermogen, overtuigingskracht, resultaatgerichtheid en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.

ESSB stelt hoge eisen aan het niveau en de kwaliteit van de ondersteuning. Wij zoeken daarom een collega die trots is op zijn/haar bijdrage. Jouw voldoening haal je uit een soepel verloop van de ondersteuning (op het gebied van onderwijsbeleid en kwaliteitszorg) en tevreden klanten.

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode juli 2022 tot en met januari 2023. Het betreft een tijdelijke functie, voor vervanging vanwege zwangerschapsverlof. De functie is gevestigd in Woudestein campus, bij Erasmus School of Social & Behavioural Sciences. De functie bedraagt 0,9 FTE. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 2.836,- en € 5.211, - bruto per maand (schaal 10-11, inschaling afhankelijk van ervaring), conform de CAO-NU. Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam biedt een Dual Career Program (DCP) aan om de partners van nieuw wetenschappelijk personeel te helpen bij het vinden van werk in Nederland. Het programma wordt aangeboden in nauwe samenwerking met de nabijgelegen universiteiten van Delft en Leiden.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter.  We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Afdeling

Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB)

De Erasmus School of Social en Behavioural Sciences kent een grote diversiteit aan wetenschappelijke disciplines: bestuurskunde, pedagogische wetenschappen, psychologie en sociologie. Tevens het Erasmus University College, IHS, en twee onderzoeksinstituten RISBO en DRIFT zijn aan de faculteit verbonden. Deze grote variatie is ook terug te zien in onze (internationale) bachelor- en masteropleidingen en in het onderzoek. De activiteiten van de faculteit zijn altijd gericht op mens en samenleving. Onze activiteiten zijn altijd gefocust op mensen en de maatschappij. Bij ESSB staat fundamenteel, internationaal georiënteerd onderzoek hoog in het vaandel. Maatschappelijk onderzoek ten behoeve van professionals, het beleid en de samenleving maakt ook onderdeel uit van de onderzoeksactiviteiten. De faculteit biedt een stimulerend onderzoeksklimaat waar belangrijke nationale en internationale onderzoeksubsidies worden binnengehaald. Aansprekende gastonderzoekers uit binnen en buitenland werken er voor kortere of langere tijd en er werken ambitieuze promovendi. Ons onderwijs is kleinschalig en werkt met innovatieve onderwijsvormen, zoals Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Zowel de Nederlandstalige als Engelstalige opleidingen worden jaarlijks goed gewaardeerd door studenten en alumni.

De opleidingen die binnen deze wetenschapsgebieden verzorgd worden, bedienen op dit moment bijna 4000 studenten. De ESSB telt daarnaast meer dan 400 medewerkers.

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • 32—40 uur per week
  • €2836—€5211 per maand
  • ESSB/FACB/20221904

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you