Docent / Onderzoeker Bio-informatica

Docent / Onderzoeker Bio-informatica

Geplaatst Deadline Locatie
20 apr 30 mei Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 mei 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Hogeschool Leiden zoekt: Docent / Onderzoeker Bio-informatica (0.8 – 1.0 fte)

Functieomschrijving

Je gaat deel uitmaken van een enthousiast docententeam dat uitvoering en ontwikkeling van het Bio-informatica onderwijs verzorgt. Afhankelijk van je expertise en ervaring kun je ook onderwijs verzorgen voor de andere opleidingen Informatica, Chemie, Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek.

Je treedt afwisselend op als inhoudelijk deskundige, projectbegeleider en/of studieloopbaanbegeleider. Het geven van online onderwijs vormt een belangrijk deel van het takenpakket.

Naast de onderwijstaak kun je ook onderzoek doen bij een van de lectoraten Metagenomics, Metabolomics en Genome-Based Health. Binnen het LCAB wordt onderwijs ontwikkeld, onderzoek gedaan en aan ondernemerschap gewerkt. NextGen sequencing en Bioinformatica zijn daarbij belangrijke expertisegebieden.

Affiniteit met biodiversiteit met bijbehorend netwerk is een pre.

De opleiding is competentiegericht, de student wordt uitgedaagd zich te ontwikkelen tot een zelfbewuste professional.

Specificaties

Hogeschool Leiden

Functie-eisen

  • Je hebt een HBO-opleiding voltooid en hebt enige jaren relevante werkervaring binnen de Bio-informatica.
  • Je beschikt over expertise op het gebied van next gen sequence data, programmeren in Java en/of Python, datamining en Systems Biology en R.
  • Je hebt kennis over RNA analyse en R. Je hebt een collegiale werkhouding en functioneert goed in teamverband.
  • Je hebt een flexibele en ondernemende instelling.
  • Je beschikt over een didactische aantekening voor het HBO of bent bereid deze te halen.
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift is een vereiste.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met mogelijkheid tot verlenging.

De cao-hbo is van toepassing. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal € 2902,39 en maximaal € 4.393,81 (schaal 10) bij een fulltime dienstverband, conform cao-hbo.

Het betreft een tijdelijk dienstverband voor 0,8 - 1,0 fte voor de duur van een jaar met mogelijkheid tot verlenging.

Daarnaast is er een gunstige pensioenregeling via het ABP en is er de mogelijkheid tot flexibel werken. Er zijn diverse ontwikkelmogelijkheden binnen de hogeschool en er is ruimte voor professionalisering. Verder kent de CAO-hbo een eindejaarsuitkering van 8,3%.

De hogeschool is goed bereikbaar met openbaar vervoer, aangezien station Leiden op loopafstand ligt.

Werkgever

Hogeschool Leiden

Hogeschool Leiden is een multisectorale hogeschool in het hart van de Randstad. De hogeschool heeft ongeveer 12.000 studenten en 1200 medewerkers. Het onderwijs wordt gegeven binnen vijf faculteiten met een eigen identiteit, die samenhangt met het karakter van de opleidingen en de verschillende beroepen en werkvelden waarvoor wordt opgeleid. Onze maatschappelijke opdracht is om goed beroepsonderwijs te verzorgen en gekwalificeerde professionals op te leiden die beschikken over een kritische houding en in staat zijn te functioneren in een veranderende beroepspraktijk. Naast kwalificatie voor de beroepspraktijk maken persoonsvorming, socialisatie, internationalisering en het ontwikkelen van maatschappelijke verantwoordelijkheid deel uit van onze opleidingen. Het leren van de student staat daarbij altijd centraal.

Afdeling

De faculteit Science & Technology

De opleidingen van de faculteit Science & Technology (S&T) worden verzorgd door de afdelingen Applied Sciences, Informatica, en het Middelbaar Laboratorium Onderwijs.

De na- en bijscholing wordt verzorgd door het Centrum Bioscience en Diagnostiek (CBD).

In het kader van onderzoek is het Leiden Center of Applied Bio-sciences (LCAB) verbonden aan de faculteit. Het LCAB beschikt over meerdere lectoraten en een vakgroep Bio-informatica met voor kennis en technologieontwikkeling op het gebied van (meta) genomics en metabolomics.

De afdeling

De afdeling Applied Sciences verzorgt drie opleidingen: Biologie en medisch laboratoriumonderzoek (circa 930 studenten), Bio-informatica (circa 270 studenten) en Chemie (circa 380 studenten). In alle opleidingen is de beroepspraktijk richting- en maatgevend voor het onderwijs; praktijk en theorie zijn zoveel mogelijk geïntegreerd.

De faculteit S&T telt circa 250 medewerkers.

Specificaties

  • Onderwijs; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid; Techniek
  • 30—38 uur per week
  • €2902—€4393 per maand
  • HBO
  • 22/2022/S&T

Werkgever

Locatie

Zernikedreef 11, 2333 CK, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you