Financieel beleidsmedewerker (0.8-1.0 fte)

Financieel beleidsmedewerker (0.8-1.0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
20 apr 31 mei Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 mei 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Zijn strategie en (financieel) beleid jouw vak en voel jij je thuis in een ambitieuze, complexe en vooruitstrevende organisatie? Krijg je energie van samenwerken met verschillende (internationale) stakeholders? Vind je het leuk om gevraagd dan wel ongevraagd het College van Bestuur te adviseren omtrent complexe vraagstukken? Voor onze organisatie zoeken wij een financieel beleidsmedewerker die ondersteunt met de ontwikkeling en uitvoering van financieel beleid.

Functieomschrijving

Als Junior financieel beleidsmedewerker bij de afdeling Corporate Planning & Control werk je in teamverband aan de ontwikkeling en instandhouding van het financieel beleid.

Voorbeelden van werkzaamheden:

 • Wat zijn de financiële effecten op de Erasmus Universiteit van het regeerakkoord? Op basis van externe en interne informatie werk je diverse scenario’s uit. Dit resulteert is een helder overzicht en advies aan ons College van Bestuur.
 • Bij aanpassingen in wet- en regelgeving werk je de effecten op interne processen uit, doet voorstellen voor nieuw of aangepast beleid en draagt bij aan de implementatie daarvan in de organisatie, Bijvoorbeeld over de financiële kaders rondom private activiteiten of fiscaliteiten.
 • Je werkt samen met collega’s vanuit diverse afdelingen samen aan de implementatie van verbetertrajecten, zoals de implementatie van een tool ter ondersteuning van het begrotingsproces.
 • Je denkt mee over financiële vraagstukken rondom het vormgeven van vernieuwende samenwerkingsverbanden met (inter)nationale partners. Deze samenwerkingen kunnen betrekking hebben op zowel onderwijs als onderzoek.

Bij uitvoering van de werkzaamheden werk je nauw samen met medewerkers van Academische Zaken, Strategy Office, faculteiten, instituten en ondersteunende diensten. De voortgang en tussentijdse resultaten stem je frequent af met de senior beleidsmedewerker en/of hoofd van de afdeling. Daarnaast zal je deelnemen in de universiteitbrede werkgroepen voor de blijvende ontwikkeling van het financieel beleid. Verwacht wordt dat je landelijke en internationale ontwikkelingen op het gebied van hoger onderwijs en specifiek de financiering van hoger onderwijs volgt en kan vertalen naar de Erasmus Universiteit.

Onder de verantwoordelijkheid van het Hoofd Financieel Beleid & Audit voer je onder meer de volgende werkzaamheden uit:

 • Voorbereiden, ontwikkelen en implementeren van financieel beleid.
 • Het onder begeleiding behandelen van complexe (financiële) vraagstukken
 • Uitvoeren van analyses c.q. in kaart brengen van de (financiële) effecten van (landelijke) ontwikkelingen

Daarnaast maken deze punten de functie interessant

 • De diversiteit van werkzaamheden en projecten is groot, waardoor je werk uitdagend en afwisselend is.
 • Je krijgt veel mogelijkheden tot opleiding en ontwikkeling
 • Je hebt ruimte om je tijd flexibel in te delen en er zijn goede mogelijkheden voor thuiswerken

Het team financieel beleid en audit is een klein team dat bestaat uit vier (fulltime) professionals. Het team kenmerkt zich door een enthousiaste en gedreven instelling, er heerst een onderlinge solidariteit. Voor de realisatie van onze ambitieuze plannen is een uitbreiding van het team gewenst.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

 • Een afgeronde HBO en/of WO-opleiding bij voorkeur op economisch of bedrijfskundig gebied.
 • Bij voorkeur 1 tot 3 jaar relevante werkervaring opgedaan als financieel beleidsmedewerker.
 • Affiniteit met de publieke sector in het algemeen en met het onderwijs in het bijzonder is wenselijk.
 • Sterk analytisch vermogen en cijfermatig inzicht.
 • Een uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van Nederlands en Engels (C1, Common European Framework). Het is mogelijk om intern taalcursussen te volgen om op het benodigde niveau te komen.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar en zal bij goed functioneren worden omgezet in een vaste aanstelling. Het salaris bedraagt minimaal € 2.846 en maximaal € 4.490 bruto per maand (schaal 10) bij een volledige aanstelling en is afhankelijk van ervaring.

Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie-uitkering van 8,0%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en ruime verloffaciliteiten (o.a. 41 vakantiedagen bij een voltijdse werkweek van 40 uur) voor een goede balans tussen werk en privé. Verder is de EUR aangesloten bij het pensioenfonds ABP en biedt gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van een aantal faciliteiten, zoals de sportaccommodatie en bibliotheek.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en studiekwaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. Belangrijke waarden volgens de ‘being an Erasmiaan’ – concept zijn maatschappelijk betrokken, wereldburger, verbindend, ondernemend en ruimdenkend. Het zijn de kernwaarden, die het denken en handelen weergeven van de EUR - gemeenschap, ingebed in het onderzoek en in het onderwijs meegegeven.

 

Afdeling

Corporate Planning & Control

De belangrijkste opdracht van de afdeling CPC is het bewaken, signaleren en adviseren over de (financieel economische) gezondheid van de gehele instelling. Daartoe verzamelt, ordent, analyseert, ontsluit en rapporteert zij informatie (financieel en niet-financieel) ten behoeve van het ondersteunen van bestuurlijke besluitvorming. De afdeling CPC bestaat uit een drietal clusters ‘Financieel Beleid & Audit’, ‘Control & Risk’ en ‘Data Science’. Het team ‘Financieel Beleid & Audit’ is enerzijds verantwoordelijk voor het financieel beleid en de verdere doorontwikkeling hiervan om de Erasmus Universiteit duurzaam financieel gezond te houden. Anderzijds voert de interne auditfunctie volledig zelfstandig en onafhankelijk operationele audits uit. Het team ‘Control & Risk’ heeft als uitdaging om control & risk in brede zin verder te ontwikkelen en uit te dragen. In de cluster ‘Data Science’ is de ontwikkeling van dashboards en de analyse van niet-financiële informatie georganiseerd.

Specificaties

 • Onderwijs; Financiën
 • Economie
 • 32—40 uur per week
 • €2846—€4490 per maand
 • HBO
 • CPC20220420

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you