Innovatieve Professional verandervraagstukken

Innovatieve Professional verandervraagstukken

Geplaatst Deadline Locatie
2 mei 17 mei Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 17 mei 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij een innovatieve bijdrage leveren aan uiteenlopende maatschappelijke vraagstukken binnen het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV)? Lijkt het jou een uitdaging om beleidsmedewerkers te helpen om lange termijn vraagstukken op het gebied van innovatie, kennis en strategie op te lossen? Weet jij trends te herkennen en te vertalen naar concrete vraagstukken en mogelijke acties voor het hier en nu? Lees snel verder en maak vandaag nog je interesse kenbaar!

Functieomschrijving

Als Innovatieve professional zet je jouw kennis en ervaring in om JenV te helpen om op creatieve wijze te kijken naar vragen over de toekomst van migratie, veiligheid, ondermijning en de rechtsstaat. Met jouw nieuwsgierige en ondernemende instelling ga jij samen met collega’s aan de slag met belangrijke complexe vraagstukken die binnen het domein van JenV spelen.

Met jouw wetenschappelijke achtergrond en interesse in verandervraagstukken weet jij de organisatie te voorzien van gevraagd en ongevraagd advies. Je helpt om nieuwe oplossingen te implementeren of succesvolle oplossingen uit andere uit disciplines in het JenV domein toe te passen. Jij organiseert workshops en experimenteert met nieuwe manieren van werken, buigt bedreigingen om naar kansen en bent creatief in het oplossen van organisatievraagstukken. Jij bent een innovator met lef.

Specificaties

Rijksoverheid

Functie-eisen

Je bent ondernemend en gericht op het behalen van resultaten. Je bent goed in plannen en organiseren. Je weet projecten goed te leiden en tijdig af te ronden.

Als professional werk je met alle onderdelen van JenV samen. Dat betekent dat we bij uitstek op zoek zijn naar verbinders met excellente netwerkvaardigheden.

Jij kan anderen mee nemen in creatieve sessies en nieuwe werkwijzen en vervult in groepen een enthousiasmerende en stimulerende rol.

Je bent analytisch sterk en hebt creatieve ideeën.

Jij omarmt het onbekende, jij ziet hier de ruimte voor creativiteit en nieuwe zienswijzen.

Omdat we werken in een politiek-bestuurlijke omgeving is organisatiesensitiviteit cruciaal om de haalbaarheid en succeskansen van activiteiten goed in te schatten.

Daarnaast beschik je over:

 • Een achtergrond en WO opleiding op het gebied van industrieel ontwerp of innovation science (met kennis en ervaring met tools zoals design-thinking en frame innovation) óf een achtergrond en WO opleiding op het gebied van organisatiekunde (met ervaring met verandermanagement).
 • Politiek-bestuurlijke sensitiviteit (en het lijkt je leuk dit binnen de rijksoverheid verder te ontwikkelen).
 • Ervaring in een bedrijf, kennisinstelling of uitvoeringsorganisatie waar gewerkt wordt aan onderwerpen en thema’s die relevant zijn voor justitie en veiligheid.
 • Ervaring met projectleiding, procesbegeleiding, projectmanagement of creatieve werkvormen.
 • Ervaring met Agile werkvorm is een pré.
 • Goede schrijfvaardigheid is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op onbepaalde tijd (vast contract).

 • Salarisomschrijving: Salaris is afhankelijk van de kennis en ervaring die jij meebrengt en kan varieren van schaal 11 tot schaal 14.
 • Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Contractduur: 1 jaar met uitzicht op onbepaalde tijd (vast contract)
 • Minimaal aantal uren per week: 32
 • Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Afdeling

Ministerie van Justitie en Veiligheid

Werken bij de Rijksoverheid betekent een bijdrage leveren aan een beter Nederland. Dus ook aan een veilige en rechtvaardige samenleving voor iedereen.

Justitie en Veiligheid verdedigt en beschermt de rechtsorde. Het bestuursdepartement maakt beleid, wetten en regels over de meest uiteenlopende vraagstukken. Bijvoorbeeld over veiligheid op straat, internetfraude, jeugdcriminaliteit, nationale veiligheid en rampenbestrijding. We houden ons bezig met de nationale politie, crisisbeheersing en terrorismebestrijding.

De ministers en staatssecretaris worden ondersteund bij hun parlementaire werk. Internationale ontwikkelingen worden gevolgd en beïnvloed.

Onze meer dan 2000 medewerkers hebben uiteenlopende opleidingsachtergronden, zijn deskundig en maatschappelijk betrokken. In alle gevallen houden we ons bezig met zaken die direct van invloed zijn op het dagelijks leven. Dat maakt werken voor het Bestuursdepartement van Justitie en Veiligheid zo bijzonder. Want recht raakt mensen.

Wij geloven dat medewerkers het beste tot hun recht komen in een inclusieve werkomgeving en we gebruiken de kracht van de diversiteit van onze medewerkers om samen resultaten te halen voor Nederland. Hierbij staan openheid naar elkaar, transparantie in wat we doen en sensitiviteit voor wat in de maatschappij speelt voorop. Wij willen dat iedereen bij JenV zich welkom en gewaardeerd voelt en zich kan ontwikkelen. Daarom bevorderen we het werken in divers samengestelde teams.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Beleid- en staf; Management
 • Techniek; Recht; Gedrag en maatschappij
 • 32—36 uur per week
 • Universitair
 • AT BD22/DX/220169

Werkgever

Locatie

Turfmarkt 147, 2511 DP, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you