General Ledger Accountant -Allround administrateur (0,8-1,0 fte)

General Ledger Accountant -Allround administrateur (0,8-1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
29 apr 22 mei Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 22 mei 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij op zoek naar de volgende stap in je carrière als General Ledger Accountant (GLA?) Houd je ervan om te werken in een omgeving waarin je veel vrijheid en flexibiliteit hebt, en daadwerkelijk impact kan maken met je werk? En krijg je er energie van om met complexe materie aan de slag te gaan? Word dan GLA bij Erasmus Universiteit Rotterdam!”

Functieomschrijving

Als GLA is het jouw taak om te zorgen dat de financiële gegevens van EUR kloppen en betrouwbaar zijn. Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van de boekingen en de juistheid en tijdigheid van de cijfers. Je signaleert knelpunten in grootboekprocessen, doet verbetervoorstellen en implementeert deze.

Daarnaast verzamel, verifieer en analyseer je documenten met betrekking tot de economische, fiscale en financiële activiteiten van de onderneming. Je houdt je bezig met het opstellen van kwartaal- en jaarrapportages, analyseert deze en corrigeert waar nodig. Ook verzorg je financiële rapportages met specificaties van de winst- en verliesrekening en de balans. Kortom: met jouw kennis en kunde zorg je ervoor dat bij EUR alles op financieel gebied strak geregeld is.

Naast de lopende activiteiten houd je je bezig met verbeterprojecten. Zie je zaken in het AO/IC-proces die beter kunnen? Dan gaan we hier graag samen met je mee aan de slag en bieden we je waar mogelijk steun om deze te verbeteren.

Je komt te werken in een team met een informele werksfeer en veel collegialiteit. Naast een moderne en dynamische werkomgeving krijg je bij ons veel zelfstandigheid en ruimte voor persoonlijke groei en vakinhoudelijke ontwikkeling. Hier bieden we intern trainingen voor, maar het is ook mogelijk om op afdelingsbudget externe opleidingen te volgen.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Voor de functie van GLA zoeken we iemand die resultaatgericht en klantvriendelijk werkt en organisatiesensitief is. Daarnaast breng je het volgende mee:

 • Een afgeronde hbo-opleiding met een financiële focus richting Finance, Accounting of Management;
 • Meer dan 3 jaar relevante werkervaring als General Ledger Accountant of Financieel specialist. Je kan goed met boekhoudkundige technieken overweg: consolidatie, financiële analyses en financial reporting;
 • Je werkt op accurate, analytische en proactieve wijze en toont initiatief tot het doen van verbeteringen;
 • Affiniteit met data-analyse en de wens je daar verder in te ontwikkelen;
 • Goede kennis en vaardigheden van en affiniteit met IT-systemen (o.a. ERP systemen, SAP FiCO) en professionele kennis van Excel;
 • Goede communicatieve vaardigheden in de Nederlandse (C2) en Engels (B1) taal.

Arbeidsvoorwaarden

Een afwisselende functie als General Ledger Accountant in een kennisintensieve- en maatschappelijk bewogen en bevlogen organisatie.

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van 1 jaar en bij goed functioneren en ongewijzigde bedrijfsomstandigheden wordt de aanstelling omgezet in een vaste aanstelling. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling, 38 uur per week, maximaal € 4.093, - bruto per maand (schaal 9). De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Diversiteit is een van onze strategische prioriteiten. Alle groepen uit de samenleving worden aangemoedigd om te solliciteren. Interne kandidaten genieten een voorrangspositie ten opzichte van externe kandidaten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter.  We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Afdeling

De Dienst Finance

De Dienst Finance is verantwoordelijk voor alle zeer strak geleide operationele financiële en transactie verwerkende activiteiten die binnen de Erasmus Universiteit Rotterdam plaatsvinden. De Dienst Finance bestaat uit 4 afdelingen met allen een eigen afdelingshoofd: Financial Transaction Office (FTO), Monitoring & Reporting (M&R), Programma-en projectcontrol (PPC) en Controlling Services (CS)

Binnen de afdeling Financial Transaction Office (FTO), onderdeel (RTO) Record Transaction Office zijn wij op zoek naar een General Ledger Accountant. Je werkt in een team van 8 medewerkers. Samen ben je verantwoordelijk voor alle geldstromen van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Je draagt mede zorg voor de grootboekadministratie, het periodieke afsluitproces, het bewaken van tussenrekeningen, het analyseren van verschillen en je bent verantwoordelijk voor een tijdige en betrouwbare financiële verslaglegging. Je wordt functioneel aangestuurd en ondersteund door een teamleider.

Specificaties

 • Financiën
 • 32—40 uur per week
 • €2979—€4093 per maand
 • HBO
 • PRO/FIN/10032022

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you