Projectleider gezonde leefomgeving met regionale en lokale netwerkpartner

Projectleider gezonde leefomgeving met regionale en lokale netwerkpartner

Geplaatst Deadline Locatie
2 mei 22 mei Bilthoven

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 22 mei 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Streef je naar een gezonde leefomgeving en wil je weten hoe je daar in de samenwerking met lokale partners het beste aan kunt bijdragen? Zie jij wat werkt in een complexe samenwerking en kan je met je team de ‘lessons learned’ eruit halen en gebruiken om de aanpak te verfijnen?

Functieomschrijving

Wil je afwisselend werk - van netwerken in het veld tot wetenschappelijk onderzoek achter de pc? Weet je jouw team te motiveren en aan te sturen om concrete resultaten binnen de tijd en het budget te realiseren? Dan is dit een interessante functie voor jou en nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Het project

Jij wordt projectleider en meewerkend voorman/vrouw van het project SLIM-2, dat volgt op SLIM-1. SLIM staat voor “Samen Leren werken In de regio Met elkaar”. Het project heeft tot doel om de gezamenlijke kennisbasis over het samenwerken in netwerken aan een gezonde leefomgeving uit te breiden. Hiervoor zal je tal van kwalitatieve onderzoeksmethoden inzetten met veel interactie met de regionale en lokale netwerkpartners, zoals gemeenten, provincie, GGD, inwonervertegenwoordigers, bedrijven, hogescholen. Verschillende RIVM projecten waarin regionale samenwerking centraal staat worden gevolgd en onderzocht. Het project SLIM-2 kenmerkt zich door een praktijkgericht ontwerp. De resultaten worden ontsloten via praktische handreikingen en wetenschappelijke publicaties.

Doel van de functie

 • Je zorgt voor de uitvoering van SLIM-2 waarbij een goede betrokkenheid bij lokaal gerichte projecten en activiteiten binnen het RIVM cruciaal is. Je vindt en verbindt daarom de RIVM onderzoekers met lokaal gerichte projecten, en brengt jouw kennis en netwerk in bij andere projecten en initiatieven. Zoals bij project IDEE-2, een project met een focus op inwonerparticipatie, leefomgeving en gezondheid. Door inwoners actief te betrekken of te faciliteren kan hun perspectief, input, en actieve rol een plek krijgen in onderzoek en beleid waardoor dit naar verwachting meer passend en effectief wordt. Bij dit laatste project wordt je ook voor ca. 1 dag per week onderdeel van het team
 • Jij zal als projectleider eerst het bestaande projectplan herijken en faciliterend zijn in het opstellen van de lessons learned uit SLIM-1; hoe maken we zo goed mogelijk gebruik van de kennis die in SLIM-1 is vergaard. Hierna speel je een rol in het implementeren van deze lessen binnen het RIVM, dit doe je in nauwe samenwerking met het programma Regionaal Werken.
 • Binnen SLIM-2 loopt een promotietraject op het onderwerp ‘Netwerken & Governance. Deze promovendus wordt begeleid door een promotieteam voor wat betreft de voortgang en koers van de promotie. Als projectleider sta je in nauw contact met dit promotieteam en de promovendus en ben jij verantwoordelijk voor de bredere benutting van de van in dit traject vergaarde kennis.

Werkzaamheden en taken

Plannen, organiseren en strategisch relatiebeheer zijn je kerncompetenties. Daarbij ben je analytisch ingesteld en neem je graag het initiatief. Je weet collega’s aan je te binden en mensen te enthousiasmeren. Je houdt kwaliteit goed in het oog. Het geeft je energie om netwerken te onderhouden. Je hebt affiniteit met de onderwerpen als samenwerking over domeinen heen, inwonerparticipatie. Helder en creatief communiceren op verschillende niveaus gaat je gemakkelijk af.

Je dagelijkse werk is afwisselend en zal in ieder geval bestaan uit:

 • Sturing geven aan het projectteam (ca. 4 mensen) als meewerkend voorman/vrouw.
 • Je onderhoudt de relatie met lokale partners. Je bewaakt dat de inhoud en vorm van de producten passen bij de vragen van de opdrachtgever van het project, de DG van het RIVM.
 • Je stemt de projectwerkzaamheden af met je lijnverantwoordelijke. Jij stuurt op het vertalen van wetenschappelijke kennis naar bruikbare adviezen voor het RIVM.
 • Daarnaast vertaal je de adviezen in een implementatieplan voor het gerichter werken met lokale en regionale partners.
 • Jij verspreidt de opgedane kennis uit het project ook extern bij lokale en regionale partners.

Uniek aan deze baan:

 • Je werkt in een interessante onderzoek omgeving; laat je inspireren door de hoeveelheid en rijkheid van alle maatschappelijk relevante onderzoeken in het RIVM.
 • Door jouw toedoen stijgt het aantal succesvolle regionale samenwerkingsprojecten en wordt het RIVM herkend als betrouwbare partner om de lokale leefomgeving gezonder te maken.
 • Je werkt met concrete deadlines en bent resultaatgericht. Het geeft je veel voldoening om samen met een team een doel na te streven en bij te dragen aan maatschappelijke thema’s die er echt toe doen.

Woon je niet in de regio Utrecht? Dan heb je dat gemeen met een groot aantal van je collega’s. Door plaats- en tijdonafhankelijk werken in te voeren zijn we, al voor de pandemie, gericht op het hybride werken. Een goede werk-privé balans staat bij ons centraal.

Specificaties

Rijksoverheid

Functie-eisen

Dit neem je mee:

 • Afgeronde wetenschappelijke opleiding, bij voorkeur afgesloten met een promotie op een voor de functie relevant onderwerp. Je hebt kennis van kwalitatief onderzoek en bent in staat kwalitatief onderzoekers te begeleiden. Je hebt onderzoekservaring bij voorkeur op het snijvlak van bedrijfs- en bestuurskunde, organisatie- en gedragswetenschappen.
 • Je hebt actuele kennis van de wetenschappelijke en praktijkgerichte literatuur en opinies over netwerken en governance en de toepassing hiervan op maatschappelijke vraagstukken.
 • Je hebt ten minste twee jaar projectmanagement ervaring op grotere praktijkgerichte onderzoeksprojecten.
 • Je bent omgevingssensitief en hebt ervaring in het samenwerken met lokale en regionale partijen voor een gezonde leefomgeving, bijvoorbeeld gemeenten, GGD, inwoners, ondernemers, provincies, en kennisinstituten.
 • Je hebt goede sociale en communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, in het Nederlands en in het Engels.
 • Ervaring met het implementeren van nieuwe ideeën of processen binnen een organisatie is wenselijk.

Dit is jouw kracht:

 • Plannen, organiseren
 • Samenwerken, relatiebeheer
 • Creativiteit, met oog voor implementatievraagstukken
 • Analyseren
 • Overtuigingskracht

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Arbeidsovereenkomst voor 12 maanden.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau:schaal 11

Maandsalaris: Min €3.344 – Max. €5.139 (bruto)

Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd 

Contractduur: 12 maanden

Minimaal aantal uren per week: 28

Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Werkgever

Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)

Bij het RIVM werken ruim 2200 collega’s elke dag samen aan de zorg van morgen. Jij wordt projectleider in de afdeling kwaliteit van zorg en gezondheidseconomie (KZG) die valt onder het centrum voeding, preventie en zorg (VPZ). Kenmerkend voor KZG is dat we een breed scala aan kennis en ervaring hebben met sociaalwetenschappelijke onderzoeksmethoden en die gebruiken om bij te dragen aan het verbeteren van de volksgezondheid en de ervaren kwaliteit van zorg, en het beheersbaar houden van de kosten daarvan. We zijn benieuwd met welke onderzoekers-, projectmanagement- en communicatievaardigheden jij onze afdeling komt versterken en hoe je ons netwerk gaat uitbreiden.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Beleid- en staf; Management; Marketing en communicatie
 • Gedrag en maatschappij; Recht; Economie; Gezondheid
 • 28—36 uur per week
 • €3344—€5139 per maand
 • Universitair
 • AT312254

Werkgever

Locatie

Antonie van Leeuwenhoeklaan 9, 3721 MA, Bilthoven

Bekijk op Google Maps

Interesting for you