Medior communicatie-adviseur voor de Community for Learning & Innovation (0.8-1.0 fte)

Medior communicatie-adviseur voor de Community for Learning & Innovation (0.8-1.0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
2 mei 22 mei Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 22 mei 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

We zoeken een doortastende en enthousiaste communicatieadviseur die zich samen met de communitymanager (senior communicatieadviseur) richt op het uitbouwen en zichtbaar maken van de CLI. Met faculteiten en diensten werk je aan een bloeiende community (zowel on campus als online) voor iedereen met hart voor onderwijs die elkaar verder wil helpen en inspireren.
Als communicatieadviseur heb je drie aandachtsgebieden: community management, events en content creatie. Je onderhoudt actief contact met collega’s van faculteiten en diensten en neemt regelmatig deel aan events of overleggen, om te weten wat er speelt en om daar vanuit CLI weer op in te kunnen spelen, zowel met communicatie-uitingen of op projectgebied bijvoorbeeld.

Je initieert en verzorgt de tweemaandelijkse programmering van kleinschalige events voor de CLI, maar je pakt ook nieuwe initiatieven op, als dat uitkomt als ondersteuning van faculteiten of om bepaalde thema’s meer over het voetlicht te brengen. Daarnaast help je bij organiseren van de maandelijkse netwerkevents voor docenten, studenten en ondersteunende staf.
Op online gebied verzorg je de zichtbaarheid van de CLI op website en socials en draag je actief bij met content, passend bij de verschillende kanalen (tekst, beeld en video en je begeleidt de productie van content door derden (stelt briefing op en toetst kwaliteit). In content creatie bewaak je kwaliteit en planning, en weet je de juiste toon te vinden, zowel in het Engels als in het Nederlands.

Functieomschrijving

  • Je stelt samen met de communitymanager de maandelijkse nieuwsbrief samen en bent verantwoordelijk voor de verzending hiervan
  • Je maakt een praktische en inhoudelijke jaarplanning voor de maandelijkse netwerklunches en academic research lunches en bent verantwoordelijk voor de praktische organisatie hiervan op locatie, hybride of online
  • Je bent medeverantwoordelijk voor de organisatie van CLI events als de Fellows Connect bijeenkomsten, de jaarlijkse Learning en Innovation bEURs, Microlab Summerfestival, Projectenmarkt en Innovation Jam.
  • Je stelt het communicatiejaarplan voor teachEur en andere projecten op en bent verantwoordelijk voor de uitvoering hiervan.
  • Je creëert zelf en coordineert/controleert content van derden (verhalen) in verschillende formats - passend bij de verschillende kanalen (tekst, beeld en video);
  • Je verzorgt het contentbeheer van het online platform van de CLI op MyEur en de (eigen) social mediakanalen;
  • Je bent medeverantwoordelijk voor het ontwerp en productie van diverse online en offline marketing-uitingen en/of promotiemateriaal dat wordt ontwikkeld voor evenementen, de centrale thema’s en het aanbod van diensten en trainingen dat CLI mogelijk maakt.
  • Je onderhoudt de relatie met de verschillende EUR-redacties (corporate, faculteiten, studenten).

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Minimaal HBO-opleiding in communicatie en/of marketing en 3 tot 5 jaar relevante werkervaring. Je bent initiatiefrijk en doortastend, positief en klantgericht en kunt goed organiseren. Je bent in staat om goed zelfstandig en planmatig vooruit te werken en denken. Je stapt makkelijk op anderen af om kennis te maken en bent oprecht geïnteresseerd in wat de ander bezighoudt. Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke (redactionele) vaardigheden zowel in het Nederlands als het Engels. Kennis van de academische wereld is een pré, affiniteit met online communicatie en redactiewerk een vereiste.

Arbeidsvoorwaarden

Een afwisselende baan met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig met de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het betreft een aanstelling voor de duur van een jaar met een optie op verlenging. Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen de € 2.846,- en € 4.490,- bruto per maand (schaal 10).

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en ruime verloffaciliteiten (o.a. 41 vakantiedagen bij een voltijdse werkweek) voor een goede balans tussen werk en privé. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend.

 

Afdeling

De Community for Learning & Innovation (CLI)

De Community for Learning & Innovation (CLI) is een netwerkorganisatie die zich richt op vernieuwing en verbetering van het onderwijs. De CLI zorgt voor verbinding, het delen van kennis en het stimuleren en faciliteren van onderwijsinnovaties. De CLI werkt aan drie thema’s: Professionele ontwikkeling van docentenOnderwijsinnovatie en digitalisering en Evaluatie en onderzoek van onderwijsinnovaties. Via projecten biedt de CLI advies en ondersteuning aan docenten en onderwijsondersteuners. Ook studenten kunnen projectvoorstellen aandragen ter verrijking en vernieuwing van het onderwijs. De projecten worden uitgevoerd in het Erasmus Education Lab waarin ook een hypermoderne studio is gevestigd.

De CLI wordt geleid door een managementteam en gefaciliteerd door een kernteam met aanvulling van onderwijskundigen van Risbo. Samen bieden zij expertise en ondersteuning aan de faculteiten. De teamleden komen met initiatieven en ideeën maar stemmen hun werk altijd af op de vragen vanuit faculteiten. Om dit goed te kunnen doen is het team geselecteerd op een positieve, flexibele en klantgerichte houding. Vanuit een professionele en ondernemende spirit zoeken zij kansen om in partnership met docenten en professional supporters te werken aan projecten die bijdragen aan toekomstgericht onderwijs.

Kijk hier voor meer informatie over het werk van de CLI.

Specificaties

  • Onderwijs; Marketing en communicatie
  • 32—40 uur per week
  • €2846—€4490 per maand
  • HBO
  • 20220502CLI2

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Brugemeester Oudlaan 50, 3062PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you