Universitair Docent Media en Journalistiek (Tenure Track)

Universitair Docent Media en Journalistiek (Tenure Track)

Geplaatst Deadline Locatie
2 mei 22 mei Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 22 mei 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wij zijn op zoek naar een Universitair Docent Media en Journalistiek, voor versterking van het onderzoek en onderwijs op het gebied van journalistiek en journalistiekwetenschap binnen de afdeling Taal, Media en Communicatie van de faculteit Geesteswete...

Functieomschrijving

Wij zoeken een collega die een eigen bijdrage levert aan het (verder ontwikkelen van het) praktijkrelevante en theoriegestuurde onderwijs over de veranderende productie, inhoud en gebruik van media en journalistiek. Ons onderwijs is erop gericht om via wetenschappelijke inzichten en in samenwerking met praktijkpartners de journalistiek van morgen vorm te geven. We zoeken iemand die een vernieuwende rol speelt in onze masterspecialisaties Journalistiek en die onze sterk groeiende bachelor Media & Journalistiek en minor-programma Journalistiek verder kan vormgeven en coördineren.

Het journalistiekwetenschappelijke onderzoek van de leerstoelgroep richt zich op de gevolgen van de digitalisering van de journalistiek en mediatisering van de samenleving, met speciale aandacht voor de gebruikerskant van nieuws en informatie. Van de kandidaat verwachten wij naast kennis en ervaring op het gebied van journalistiek, mediastudies en journalistiekwetenschap ook participatie in interdisciplinaire, internationale netwerken met onderzoek dat een verrijking biedt van onze benadering van journalistiekwetenschap.

We staan open voor kandidaten met een breed scala aan interesses en expertises, maar moedigen kandidaten gespecialiseerd in innovatie op het gebied van nieuwsproductie en/of nieuwsgebruik in het bijzonder aan om te solliciteren. Wij bieden een realistische en op maat gesneden tenure track.

Jouw taken:
  • een stimulerende onderwijsomgeving creëren voor studenten van alle niveaus (bachelor, master, PhD)
  • innovatief onderzoek doen en daarover publiceren in de relevante nationale en internationale wetenschappelijke media
  • samen met je collega's bouwen aan de verdere ontwikkeling van de leerstoelgroep
  • actief zijn in he! aanvragen en verwerven van externe onderzoeksubsidies, zowel individueel als in samenwerking met collega's

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

  • een voltooid proefschrift op het gebied van Media en Journalistiek
  • onderzoek output passend bij het niveau van de functie
  • ruime en relevante onderwijservaring op BA- en MA-niveau, ondersteund door goede evaluaties
  • in bezit van de Nederlandse Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO), of bereid deze binnen afzienbare tijd te behalen
  • uitstekende beheersing van zowel het Nederlands als het Engels (near-native fluency)
  • ruime kennis van mediastudies en journalistiekwetenschap nationaal en internationaal

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een tenure-track positie aan op het niveau van Universitair Docent voor de duur van 5 jaar met ingang van 1 augustus 2022. Tenure kan worden bereikt indien aan de facultaire criteria voor Universitair Docent wordt voldaan. Tijdens de duur van de tenure track zullen de prestaties worden geëvalueerd op het vlak van onderwijs, publicaties, pogingen om hetzij individueel, hetzij in consortia onderzoeksfinanciering te verwerven, academische dienstverlening en valorisatie.

Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal € 3.821 (schaal 11) en maximaal € 5.230 (schaal 11) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel Universitair docent 2 en staat open voor ten minste 0,8 fte.

Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
  • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
  • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
  • ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling
  • keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 30.000 studenten en werken meer dan 5.500 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Geesteswetenschappen
De Faculteit der Geesteswetenschappen verbindt verschillende vakgebieden: Taal, Literatuur en Communicatie, Kunst en Cultuur, Geschiedenis, Oudheidwetenschappen en Filosofie. Ons onderwijs en onderzoek focussen op actuele thema's uit samenleving en wetenschap: van kunstmatige intelligentie tot beeldcultuur, van urbanisatie tot slavernijgeschiedenis, van 'fake news' in de journalistiek tot communicatie in organisaties. We zetten sterk in op kleinschalig, vernieuwend onderwijs en op interdisciplinair onderzoek.

Werken bij Geesteswetenschappen is bijdragen aan de kwaliteit van toonaangevend onderwijs en onderzoek, in een inspirerend en persoonlijk werk- en studieklimaat. De faculteit telt ongeveer 2.000 studenten en er werken ruim 350 medewerkers.

Specificaties

  • Universitair docent
  • Gepromoveerd
  • 11724

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you