Informatiespecialist Universiteitsbibliotheek

Informatiespecialist Universiteitsbibliotheek

Geplaatst Deadline Locatie
4 mei 15 mei Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 mei 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil jij een zichtbare bijdrage leveren aan de ondersteuning van onderzoek binnen de Radboud Universiteit? Dan ben jij nodig als informatiespecialist. Als aanspreekpunt voor studenten en medewerkers van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid vertaal je met jouw analytische instelling ontwikkelingen binnen het onderzoek in nieuwe en praktisch toepasbare producten en diensten.

Als informatiespecialist fungeer je, in nauwe samenwerking met de teamleider, als eerste aanspreekpunt voor studenten en medewerkers van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Uitvoerende werkzaamheden in het proces van collectievorming zijn een specifiek onderdeel van deze functie. Hiertoe werk je nauw samen met onderzoekers, docenten en studenten van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid en eventueel andere faculteiten. Met de faculteit en de bibliotheekcommissie ben je in gesprek over collectievorming binnen de kaders van de beschikbare middelen. Daarnaast informeer en adviseer je in dit kader wetenschappers en studenten over ontwikkelingen in, of op het terrein van informatiebeheer. Het geven van instructies is eveneens onderdeel van je takenpakket.

Je vertaalt ontwikkelingen binnen het onderzoek in nieuwe en praktisch toepasbare producten en diensten. In samenwerking met de gebruikers en met de andere collega's van het team geef je input en advies aan de teamleider en draag je op een innovatieve manier bij aan de ontwikkeling en verbetering van het serviceportfolio. In dit proces fungeer je als aanspreekpunt voor de faculteit en de afdeling. Waar nodig of gewenst neem je deel aan externe overleggen met andere universiteiten.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde wo-opleiding binnen de rechtsgeleerdheid.
 • Je kunt uitstekend zelfstandig werken en bent daarnaast een teamplayer die de samenwerking op zoekt met collega’s.
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • Je bent organisatiesensitief en draagt bij aan een open sfeer.
 • Je hebt een analytische instelling en affiniteit met alle aspecten van collectiemanagement.
 • Je hebt een proactieve houding en komt graag met nieuwe innovatieve ideeën.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met het geven van instructies en/of onderwijs.
 • Een actuele kennis van de ontwikkelingen in de wetenschappelijke informatievoorziening, zoals open access is een pre.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

 • Een dienstverband van 0,7 fte.
 • Afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring een salaris van minimaal € 2.846 en maximaal € 4.490 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 10).
 • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Het gaat om een tijdelijk dienstverband van één jaar.
 • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 29 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.
Aanvullende arbeidsvoorwaarden
Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit. Zo kun je afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kun je bij ons een gedeelte van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van je sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. Je krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om je talenten te ontwikkelen en je ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Werkgever

De divisie Information & Library Services is na een organisatiewijziging op 1 januari 2022 van start gegaan. Binnen de divisie houden we ons bezig met dienstverlening rond (wetenschappelijke) informatie en ICT. We ondersteunen de hele Radboud Universiteit. Zo faciliteren we onder meer bijzondere collecties, toegang tot wetenschappelijke informatie, het FAIR opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access). Daarnaast zijn we verantwoordelijk voor de studie- en werkplekken, de systemen voor onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering en voor de ICT-infrastructuur die nodig is om al die diensten veilig te kunnen bieden. 
Als informatiespecialist maak je deel uit van het team Research Support & Quick Solutions (RS&QS). Dit team is onderdeel van Information & Library Services en richt zich op de tweedelijns ondersteuning van het onderzoek. Een aantal specialisten is gespecialiseerd naar faculteit. Vragen over zaken als Open Science en Research Datamanagement-ondersteuning worden in dit team opgepakt. Hiernaast worden door de specialisten uit het team vragen van individuele onderzoekers ook behandeld. Het team RS&QS is een nieuw team, waarin taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden nog volop in ontwikkeling zijn. Een mooie kans om je steentje hieraan bij te dragen. Je levert samen met de teamleider en het team van ongeveer 14 collega's een zichtbare bijdrage aan de ondersteuning van onderzoek binnen de Radboud Universiteit, met een specialisatie op het gebied van Rechtsgeleerdheid.
Onze divisie is volop in verandering om de Radboud Universiteit ook in de toekomst optimaal te kunnen ondersteunen. We leveren zo een wezenlijke bijdrage aan de brede maatschappelijke impact die de universiteit op het gebied van onderwijs en onderzoek heeft. Werken bij de divisie Information & Library Services betekent werken in een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer. Dit bij een universiteit met een internationale reputatie waar we vrijheid, onderling vertrouwen, autonomie en eigen verantwoordelijkheid stimuleren en waar iedere medewerker telt.

Ga naar www.ru.nl/werkenbijILS om alvast kennis te maken met je mogelijke nieuwe collega's, de ambitieuze IT-uitdaging, de maatschappelijke impact én wat de werkgever Radboud Universiteit je te bieden heeft.

Specificaties

 • Beleid- en staf; Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • max. 28 uur per week
 • €2846—€4490 per maand
 • Universitair
 • 1189006

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you