Content designer Library

Content designer Library

Geplaatst Deadline Locatie
4 mei 19 mei Delft

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 19 mei 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij een creatieve content designer met een goed gevoel voor het opbouwen van relatie?

Functieomschrijving

De content designer bij TU Delft Library is het middelpunt van een team van communicatieadviseurs en stakeholders die samenwerken om de communicatiedoelstellingen van de hele bibliotheek te realiseren. In deze rol creëer je relevante en boeiende content met behulp van InDesign, Canva, Photoshop en andere tools voor online en offline communicatiemiddelen, zoals posters,  flyers, social media posts en blogs. Naast ontwerp en de creatie is een belangrijk aspect het plannen en beheren van de contentsystemen om studenten, docenten en onderzoekers te informeren over een breed scala aan bibliotheekdiensten en -activiteiten. Je kunt je goed verplaatsen in je doelgroep en vindt het leuk om relaties en verwachtingen te managen. Je vindt het leuk om met je collega's te brainstormen over hoe je doelgroepen kunt bereiken met de juiste content en tone of voice.

Jouw taken zijn onder meer:

 • Het creëren van content met behulp van grafische ontwerptools voor meerdere kanalen en platforms op basis van een contentstrategie;
 • Samenwerken met interne stakeholders om de contentbehoeften te begrijpen en content te creëren op basis van abstracte concepten;
 • Plannen van content in verschillende CMS'en;
 • Taalgebruik toepassen op verschillende moeilijkheidsniveaus, van leesbare taal voor de doelgroep tot meer technische taal als het gaat om onderzoek en analyses.

Het communicatieteam van de TU Delft Library bestaat uit drie adviseurs en een content designer. Ons doel is om onze stakeholders te helpen bij het bereiken van eindgebruikers op een zo effectief en aansprekend mogelijke manier. Het managen van verwachtingen en goed kunnen organiseren met oog voor detail zijn van het grootste belang. Je houdt je bezig met contentverzoeken en helpt de adviseurs om de organisatie te ondersteunen. Je vermogen om goede werkrelaties op te bouwen met je collega's en klanten is erg belangrijk. Je beheert het verkeer, praat met mensen en hebt tegelijkertijd plezier met je team.

TU Delft Library
Je maakt deel uit van de Directie Communicatie, maar wordt gedetacheerd bij het communicatieteam van de TU Delft Library. In dit team werk je aan de communicatie voor de drie strategische thema's die terugkomen in onze dagelijkse werkzaamheden en beslissingen en die gebaseerd zijn op de kwaliteiten en werkwijze van de TU Delft Library: (1) open science, (2) digital services programma en (3) inspirerende leer- en werkomgeving. De TU Delft Library is de grootste technisch-wetenschappelijke bibliotheek van Nederland en heeft als taak te zorgen voor de beschikbaarheid van technisch-wetenschappelijke informatie voor de TU Delft en heel Nederland. Wij richten ons op het zoveel mogelijk aanbieden van digitale diensten en digitale, technisch-wetenschappelijke informatie. Daarnaast is het iconische gebouw een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, werken en studeren. We willen mensen inspireren om beter te worden in hun werk en studie. Daartoe worden in of rond de Bibliotheek allerlei activiteiten georganiseerd, zoals tentoonstellingen en lezingen.

Specificaties

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Functie-eisen

 • Een voltooide opleiding en diploma voor contentcreatie of een communicatie-gerelateerd onderwerp;
 • Een minimum van drie jaar relevante werkervaring op het gebied van content design / creatie;
 • Vaardig in het bereiken van je doelgroep met copywriting en grafisch ontwerp;
 • Ervaren met social media tools, kanalen en mogelijkheden om het potentieel ervan te maximaliseren;
 • Ervaren in het gebruik van Photoshop en InDesign en content management systemen;
 • Pro-actief en goed georganiseerd met een hands-on, resultaatgerichte mentaliteit;
 • Nederlands als moedertaal met uitstekende Engelse vaardigheden;
 • Voorbeelden van recent werk uit je portfolio.

Arbeidsvoorwaarden

 • Het dienstverband is 1 jaar met uitzicht op vast.
 • Een functieomvang van 30-32 uur per week.
 • Een salaris dat is gebaseerd op schaal 8 uit de CAO Nederlandse Universiteiten met een minimum van € 2.710,- en een maximum van € 3.619,- bruto per maand, plus 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een uitstekende pensioenregeling via het ABP.
 • De mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen.
 • Korting bij zorgverzekeraars.
 • Flexibele werkweek.
 • Jaarlijks 232 verlofuren (bij 38 uur). Via het individueel keuzebudget kun je bovendien verlofuren verkopen of bijkopen.
 • Volop mogelijkheden om opleidingen, trainingen en cursussen te volgen.
 • Gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof.
 • Aandacht voor gezond en energiek werken met het vitaliteitsprogramma.

Werkgever

Technische Universiteit Delft

De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context. Bij TU Delft omarmen we diversiteit en streven we ernaar zo inclusief mogelijk te zijn (zie onze gedragscode). Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal.

Challenge. Change. Impact!

Afdeling

Universiteitsdienst - Directie Communication

De TU Delft heeft de ambitie om haar bijdrage te leveren aan een duurzame wereld. Door grenzen te verleggen in technologisch onderzoek, ingenieurs op te leiden die midden in de maatschappij staan en samen met bedrijven kennis te vertalen naar innovatie. De Directie Communication helpt deze ambitie vorm te geven. Want die 28.000 studenten en 6.000 medewerkers houden we graag geïnformeerd en betrokken, net als bedrijven, beleidsmakers, alumni, en natuurlijk scholieren die aan de TU willen studeren. Communication leidt dat alles in goede banen, ook binnen de organisatie zelf. Dat doen we met 150 communicatiemedewerkers - verdeeld over faculteiten, ondersteunende diensten en een centrale afdeling – die met elkaar gebruik maken van een breed spectrum aan communicatiemiddelen en competenties.

Specificaties

 • Marketing en communicatie
 • €2710—€3619 per maand
 • HBO
 • TUD02123

Werkgever

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Mekelweg 2, 2628 CD, Delft

Bekijk op Google Maps

Interesting for you