Projectcontroller (0,8 - 1 fte)

Projectcontroller (0,8 - 1 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
4 mei 25 mei Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 25 mei 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als projectcontroller ben je het financiële brein van onze onderzoeksprojecten tijdens de projectlevenscyclus. Vanaf de ontwikkeling van een financieringsvoorstel tot en met de definitieve auditafsluiting adviseer en verzorg je de financiële controle van extern gefinancierde projecten. Je hebt een uitdagend projectenportfolio bestaande uit onderzoeks- en onderwijsprojecten gefinancierd door institutionele financiers zoals de Europese Commissie en NWO. Als projectcontroller beheer je ongeveer 3 miljoen budget verdeeld over 50 projecten. Je werkt in grote mate zelfstandig waarbij je altijd de Business Controller kunt raadplegen. Je bent een proactieve communicator in je rol als linking pin tussen de financiële afdeling, de projectmanager, academische projectleiders en externe adviseurs/auditors.

Je voornaamste taken zijn:

 • Adviseren en informeren van de projectmanager en (academische) projectleiders over alle interne en externe regelgeving met betrekking tot externe financiering
 • Opstellen projectbegrotingen voor nieuwe projecten in samenwerking met de (academische) projectleiders
 • Opstellen van periodieke rapportages en prognoses door het verzamelen en presenteren van financiële informatie, en het maken van een vergelijkende analyse voor budgetten (budgetmonitoring) van projecten om discrepanties in de realisatie van projectbudgetten te signaleren
 • Zorgen voor een juiste administratie van de projectfinanciën door het maken van overzichten en boekingen voor de centrale financiële afdeling.
 • Opstellen van financiële rapportages voor geldverstrekkers, voorbereiden van interne en externe audits en begeleiden van projectaudits door externe auditors
 • Afhandelen van de eindafrekeningen conform de subsidievoorwaarden bij oplevering van projecten
 • Ondersteunen van de Business Controller waar nodig bij het maken van de Faculteitsbegroting, periodieke (management)rapportages en prognoses, met name gerelateerd aan projecten

Je rapporteert functioneel aan de Business Controller en maakt deel uit van het team Finance. Je onderhoudt goede relaties met je collega's van de andere faculteiten binnen de Erasmus Universiteit Rotterdam en met de medewerkers van het centrale financiële serviceteam.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

 • Je beschikt over een HBO-bachelor diploma Bedrijfskunde of Financiën met enkele jaren relevante werkervaring in projectadministratie en/of project control. Bij voorkeur heb je ervaring als projectcontroller met extern gefinancierde projecten in een onderzoeksorganisatie;
 • Je bent resultaatgericht, nauwkeurig en beschikt over sterke (interculturele) communicatieve vaardigheden; een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk, is een must;
 • Je beschikt over uitstekende vaardigheden in Excel, Word en SAP en ruime ervaring in het maken en opstellen van rapportages;
 • Je bent in staat om niet financiële -experts snel te begrijpen, uitleg en advies te geven over complexe en uitgebreide financiële regels en regelgevende kaders
 • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel, kan je werk efficiënt en binnen strakke deadlines organiseren en met een hoge mate van zelfstandigheid.
 • Je ben in staat om te werken in een sterk internationale omgeving

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 2.846,- en €5.230,- bruto per maand (schaal 10/11), conform de CAO-NU. Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam biedt een Dual Career Program (DCP) aan om de partners van nieuw wetenschappelijk personeel te helpen bij het vinden van werk in Nederland. Het programma wordt aangeboden in nauwe samenwerking met de nabijgelegen universiteiten van Delft en Leiden.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter.  We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Afdeling

De Erasmus School of History, Culture and Communication

De Erasmus School of History, Culture and Communication (ESHCC) maakt onderdeel uit van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De faculteit verzorgt onderwijs en doet onderzoek op het terrein van GeschiedenisCultuurwetenschappen en Media & Communicatie.

De ESHCC biedt kwalitatief hoogstaand onderwijs, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, op het snijvlak van de Geesteswetenschappen en de Sociale Wetenschappen. Er wordt onderwijs gegeven aan ambitieuze, Nederlandse en internationale studenten in een prikkelende leeromgeving. Na hun afstuderen hebben zij kennis, inzicht en vaardigheden opgedaan om een belangrijke en inspirerende bijdrage te leveren aan een samenleving die steeds internationaler wordt en waarin diversiteit een grote rol speelt.

De faculteit telt drie bacheloropleidingen, die tezamen vijf programma’s aanbieden, waarvan er drie volledig internationaal zijn. Daarnaast zijn er drie masteropleidingen en een onderzoeks-master, die gezamenlijk tien programma’s bieden, waaronder acht internationale programma’s.

ESHCC bestaat uit drie departementen die elk worden aangestuurd door een afdelingshoofd. ESHCC is gehuisvest in het Van der Goot (M) Building op campus Woudestein van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Finance is onderdeel van het Faculteitsbureau. Er studeren circa 2500 studenten en werken ruim 220 medewerkers. 

Specificaties

 • Beleid- en staf; Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair); Financiën
 • 32—40 uur per week
 • €2846—€5230 per maand
 • HBO
 • ESHCC / 04052022

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you