Adviseur gebouwinstallaties en energie bij Vastgoed & Campus (0,8 - 1,0 fte)

Adviseur gebouwinstallaties en energie bij Vastgoed & Campus (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
9 mei 24 jun Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 24 jun 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij een ervaren adviseur? Ligt jouw expertise bij gebouwinstallaties en energie? Hou je van uitdagende projecten? Dan komen we graag in contact met jou!

Functieomschrijving

Ben jij een ervaren adviseur? Ligt jouw expertise bij gebouwinstallaties en energie? Hou je van uitdagende projecten? En heb je ervaring met het ontwikkelen van vastgoed voor de toekomst? Dan is onze directie Vastgoed & Campus op zoek naar jou. We bieden een uitdagende baan met veel vrijheid en ruimte voor ontwikkeling.

Als adviseur gebouwinstallaties en energie ben jij het technisch geweten van de Universiteit Utrecht. Je bent onze adviseur en sparringpartner bij de ontwikkeling van toekomstbestendig vastgoed. Het gaat om nieuwbouwprojecten, herontwikkeling en grootschalige renovatie. Bijvoorbeeld de nieuwbouw van het faculteitsgebgouw voor Diergeneeskunde met een onderwijs-, laboratorium- en kantooromgeving. De herontwikkeling van een onderzoekgebouw voor de Bètafaculteit. En het herontwikkelen van onderwijsgebouwen en monumentale panden in de Utrechtse binnenstad. 

Wat ga je doen?
Je zorgt ervoor dat ons vastgoed voldoet aan de hoge kwaliteitseisen voor toponderwijs en -onderzoek. Dat doe je samen met je collega’s:
 • Je vertaalt ons vastgoed- en energiebeleid (zoals duurzame opwekking energie, veilig werken in labs) naar technische en functionele kwaliteitseisen. Je zorgt voor standaardisatie en voor kwaliteitsborging.
 • Je maakt de tactische en technische vertaling van onze ‘toekomstbestendig bouwen’ ambities. Je geeft advies over techniek, functionaliteit, toekomstbestendigheid, beheer en gebruik.
 • Je combineert je advieswerk met het gebruik en de ontwikkeling van onze ‘standaarden bibliotheek’ via software BriefBuilder. Hierin staan alle ruimtelijk/functionele en technische standaarden voor projectspecifieke Programma’s van Eisen.
 • Je bent adviseur in diverse projectteams. Vanuit jouw expertise toets je de haalbaarheid van projecten.
 • Je werkt nauw samen met de asset- en projectmanagers. Ook begeleid je samenwerkende partijen tijdens het ontwerp- en uitvoeringsproces.
 • Je toetst de verschillende fasen van een project volgens het Verificatie & Validatieplan. Ook ben je sparringpartner voor ontwerppartijen, voor eisen en oplossingsrichtingen.
 • Je hebt een belangrijke rol bij het uitvoeren van commissioning volgens het commissioningsplan.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wat breng je mee?
 • Je bent een ervaren adviseur. Je neemt initiatief en ziet kansen. Je bent analytisch sterk. Vraagstukken benader je integraal en op een hoog abstractieniveau. Kwaliteit staat bij jou voorop.
 • Je hebt een afgeronde opleiding op hbo-/wo-niveau op het gebied van gebouwinstallaties/ werktuigbouwkunde.
 • Je hebt minimaal 3-5 jaar werkervaring in de bouwwereld, bijvoorbeeld bij een ingenieursbureau, een adviesbureau of een vastgoed- of overheidsorganisatie.
 • Je hebt ervaring met nieuwbouw en renovatieprojecten. Ook ervaring met onderwijs-, kantoor- en labgebouwen? Dat is een pré.
 • Je bent bekend met standaardisatie van eisen en met het opstellen van Programma’s van Eisen.
 • Je bent klantgericht. En een teamspeler. Jouw drijfveer is het gezamenlijke belang.
 • Je bent organisatiesensitief, flexibel en goed in het managen van verwachtingen.
 • Je bent sterk in mondelinge en schriftelijke communicatie.
 • Je bent nieuwsgierig en je blijft graag op de hoogte van ontwikkelingen en innovaties in jouw vakgebied.

Arbeidsvoorwaarden

Ons uitgangspunt is een vast dienstverband. Wij starten met een jaarcontract (0,8 - 1,0 fte) dat bij goed functioneren met plezier wordt omgezet in een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal €3.821,- en maximaal €5.230,- (schaal 11 van de cao Nederlandse Universiteiten, UFO-profiel beleidsmedewerker 3) bruto per maand bij een fulltime dienstverband.

Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.


De Universitaire Bestuursdienst werkt aan de geïntegreerde ondersteuning van het bestuur van de Universiteit Utrecht. Acht directies ondersteunen het College van Bestuur bij het opstellen en uitvoeren van de jaarlijkse bestuursagenda, het vierjaarlijkse strategisch plan en bij het verlenen van diensten.


De directie Vastgoed & Campus draagt bij aan een wereld gericht op de toekomst en op volgende generaties. Wij zijn mede verantwoordelijk voor het succes van meer dan 70.000 mensen die dagelijks de Universiteit Utrecht bezoeken. Van student tot docent, van onderzoeker tot bezoeker of medewerker. Vastgoed & Campus biedt al deze mensen unieke gebouwen en campussen waar samenwerken, kennis delen en ontmoeten centraal staan. Voor de komende jaren ligt er een ambitieus strategisch plan voor ons vastgoed, het Utrecht Science Park en voor het thema energie. 


Je werkt bij het team Advies. Advies is het kenniscentrum van Vastgoed & Campus: innovatief en proactief. We adviseren gevraagd en ongevraagd over strategie, beleid, ontwikkeling en de realisatie binnen zowel de vastgoed- als de campusportefeuille van de universiteit. We dragen bij aan de ontwikkeling van nieuwbouw-, herontwikkelings- en renovatieprojecten, ontmantelingsprojecten en energiegerelateerde werken van de Universiteit Utrecht. Het team bestaat uit 15 adviseurs met bouwdisciplines als Bouwkunde, Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Energietechniek, Brandveiligheid, Interieur en Duurzaamheid. De professionals van Advies zetten zich in om de technische en ruimtelijk-functionele kwaliteit van onze vastgoedontwikkeling te bepalen en te borgen. Dat gebeurt integraal in nauwe samenwerking met portefeuille- en assetmanagement, huisvestingsadvies, veiligheid & milieu, energie, control, gebiedsontwikkeling en huisvesting. Wij werken aan toekomstbestendige gebouwen die energieopwekkend, circulair, functioneel en gezond zijn en aan een campus waar toponderzoek en -onderwijs kan plaatsvinden en waar mensen optimaal kunnen leren, onderzoeken, werken en verblijven.

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • 32—40 uur per week
 • €3821—€5230 per maand
 • HBO
 • 1189389

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 8, 3584 CS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you