Tutoren (wetenschappelijk docenten) Rechtsgeleerdheid

Tutoren (wetenschappelijk docenten) Rechtsgeleerdheid

Geplaatst Deadline Locatie
9 mei 29 mei Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 mei 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij (bijna) afgestudeerd in Rechtsgeleerdheid en heb je een brede passie voor het recht? Ben je op zoek naar een uitdagende baan waarmee je bijdraagt aan de ontwikkeling van bachelorstudenten Rechtsgeleerdheid? Wil je deel uitmaken van een enthousiast, hecht en sociaal team? Word dan tutor Rechtsgeleerdheid bij Erasmus School of Law!

Functieomschrijving

Als tutor begeleid je studenten in een onderwijsgroep over juridische vraagstukken op een breed juridisch terrein. In de kleinschalige onderwijsmethode probleemgestuurd leren (PGL) wordt kennis actief door studenten verworven door met elkaar in discussie te gaan over de stof. Wil je meer weten over PGL? Bekijk dan deze animatie. Als tutor zorg je ervoor dat de discussie voldoende diepgang bereikt, waar nodig stuur je bij met prikkelende vragen en voorbeelden. Je bewaakt de kwaliteit van de bespreking en zorgt ervoor dat alle relevante stof wordt besproken, begrepen en toegepast. Dit doe je op enthousiaste en inspirerende wijze, waarbij je het academisch denkniveau van studenten stimuleert.
 

Als tutor ben je een wetenschappelijk docent die dicht bij de studenten staat. Onze tutorpool, waar je deel van uit zal maken, bestaat uit een groot team van leuke, enthousiaste collega’s met passie voor onderwijs en het recht. We organiseren regelmatig borrels en teambuilding activiteiten. Daarnaast bieden we diverse (didactische) trainingen aan onze tutoren aan. We vinden het namelijk belangrijk dat je je kunt ontwikkelen als tutor. Je blijft op de hoogte van de laatste juridische ontwikkelingen doordat je als tutor verschillende vakken begeleidt. Naast de tutortraining aan het begin van je loopbaan, coachen we je on-the-job. Je kunt gebruik maken van het ontwikkeltraject, met een ruime keuze aan diverse opleidingen, workshops en trainingen, waarbij je kunt denken aan de basiskwalificatie onderwijs (BKO) of een training in mediation of coaching.
 

Tutortraining in PGL

Om je goed voor te bereiden op de rol van tutor bieden we je een meerdaagse tutortraining aan in PGL. De eerstvolgende tutortraining vindt plaats op 15, 16 en 18 augustus 2022. In deze training leer je op praktische wijze hoe je groepen kunt begeleiden en hen tot het beste resultaat laat komen – een handige vaardigheid waar je ook in toekomstige banen baat bij zal hebben! Deelname aan de training is een voorwaarde om te kunnen starten als tutor.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Als tutor ben je juridisch goed onderlegd en beschik je over een flinke dosis sociale vaardigheden. Daarnaast breng je de volgende kwaliteiten in:

  • Je beschikt over een juridische bachelor- en master-opleiding bij aanvang, of binnen
    3 maanden na aanvang van de functie;
  • Je bent enthousiast en gepassioneerd over het recht in brede zin en weet dat op anderen over te brengen;
  • Sturen op resultaat gaat je goed af en je kunt de voortgang van de onderwijsgroep bewaken;
  • Je kunt uitstekend mondeling communiceren in het Nederlands;
  • Je voelt je er comfortabel bij om één of enkele vakken per jaar in het Engels te begeleiden;
  • Ervaring met het begeleiden van groepen (ook buiten het onderwijs) is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Erasmus School of Law biedt tutoren een uitdagende functie met goede arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband wordt in eerste instantie voor de periode van een jaar aangegaan. Bij goed functioneren is een verlenging van het dienstverband mogelijk.

De omvang van het dienstverband varieert van 0,35 tot 0,7 fte, afhankelijk van jouw wensen en het aantal groepen dat je kunt begeleiden. Als tutor begeleid je minimaal twee groepen en maximaal vier groepen per blok van vijf weken. De onderwijsgroepen komen twee dagen per week samen.

Sommige tutoren vullen hun tutoraanstelling aan - tot fulltime - met andere werkzaamheden binnen of buiten de faculteit. Zo zijn er tutoren die ook als vaardighedendocent werken bij het vak Juridisch Academische Vaardigheden (JAV) of die voor een deel van hun aanstelling aan een departement in de faculteit verbonden zijn. Afhankelijk van jouw wensen en onze behoefte, zal in overleg bepaald worden wat jouw werkdagen en aanstellingsomvang zullen zijn. De weektaakomvang is een gemiddelde weektaakomvang per jaar en als tutor profiteer je van veel onderwijsvrije weken.

Sala­riëring vindt plaats volgens de cao van de Nederlandse Universiteiten, waarbij wordt uitgegaan van een aanvangssalaris van € 2.846,00 bruto per maand bij een volledige weektaak (schaal 10, trede 0). Het aantrekkelijke arbeidsvoorwaardenpakket omvat onder meer een structurele eindejaarsuitkering van 8,3%, een goede pensioenvoorziening, uitstekende collectieve verzekeringsmogelijkheden en een regeling voor internet thuis. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van een aantal faciliteiten zoals de sportaccommodatie en de bibliotheek.

Erasmus School of Law is op zoek naar tutoren die met ingang van het nieuwe academisch jaar kunnen starten (eind augustus 2022).

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde onderzoeksuniversiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en studiekwaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. Belangrijke waarden voor de Erasmus Universiteit Rotterdam zijn durf, nieuwsgierig, maatschappelijk betrokken, grensverleggend en streven naar succes.

De EUR wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. De EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Afdeling

Erasmus School of Law

Aan Erasmus School of Law studeren ruim 5000 studenten en werken circa 500 medewerkers. Erasmus School of Law verzorgt de Bacheloropleidingen Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht en Criminologie, waarbij het onderwijs is gericht op ‘active academic learning, waarbij de student actief met de studiestof aan de gang gaat’. Studenten kunnen daarna kiezen uit vijftien masteropleidingen.

Binnen Erasmus School of Law geldt dat het fundamentele uitgangspunt van wetenschappelijk onderzoek is dat recht niet kan worden beschouwd in volledige isolatie of als doel op zich. Het is ingebed in een economische en sociale context die het recht vormt. Tegelijkertijd vormt recht de samenleving en definieert economische relaties. In lijn met deze visie, is de missie van Erasmus School of Law om innovatief onderzoek naar de functie van het recht in zijn economische en sociale context uit te voeren. Het overkoepelende thema van Erasmus School of Law is dan ook ‘Where law meets business’: het gaat bij Erasmus School of Law om het samenspel tussen recht, praktijk en maatschappij. Zowel in het onderzoek als in het onderwijs acht Erasmus School of Law internationalisering en interdisciplinair onderzoek een vanzelfsprekendheid.

Specificaties

  • Onderwijs
  • Recht; Gedrag en maatschappij
  • Universitair
  • AT-2022.05/Tutor RG

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you