3 Junior onderzoekers voor internationaal samenwerkingsonderzoek naar gehechtheid (CATS)

3 Junior onderzoekers voor internationaal samenwerkingsonderzoek naar gehechtheid (CATS)

Geplaatst Deadline Locatie
9 mei 7 jun Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 7 jun 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij geïnteresseerd in onderzoek naar gehechtheid? Wil je samenwerken met onderzoekers in binnen- en buitenland? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Functieomschrijving

Voor het internationale onderzoeksproject Collaboration on Attachment Transmission Synthesis (CATS; link OSF project) zijn wij op zoek naar 3 junior onderzoekers. Het project is in 2014 gestart en is uitgegroeid tot een samenwerking van ruim 70 onderzoekers die data van 61 studies naar de intergenerationele overdracht van gehechtheid hebben samengebracht. De belangrijkste vraag binnen het project is hoe de intergenerationele overdracht van gehechtheid verklaard kan worden en hoe deze overdracht verschillend is voor mensen met verschillende achtergronden. Het project is ingebed binnen de afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen van de Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen.

Onlangs is het CATS project uitgebreid met het door NIH (VS) gehonoreerde ASPAN project. Binnen dit project zullen Adult Attachment Interviews van ouders opnieuw gecodeerd worden aan de hand van het Secure Base Script coding systeem (Waters et al., 2020; link naar kort artikel). Het doel van dit project is om te onderzoeken of secure base script coderingen van de interviews extra variantie verklaren in het voorspellen van de ouder-kind gehechtheidsrelaties, en of dit verschillend is voor verschillende subgroepen in de data (bijv. ouders met risico-achtergrond, vaders/moeders).

Als junior onderzoeker neem je deel aan een codeertraining door de ontwikkelaar uit de VS van deze vernieuwende onderzoeksmethode, Dr Theo Waters (lab page Waters). Deze training is gepland op 22-23-24 augustus 2022 en wordt gevolgd door een periode van supervisie en betrouwbaarheidsbepaling. Daarnaast vallen onder de werkzaamheden verschillende coördinatie- en dataverwerkingstaken, zoals het coördineren van het codeerproces en het verwerken van gecodeerde interviews en andere onderzoeksdata. Ook werken de junior onderzoekers aan pre-registraties van uit te voeren analyses voor publicatie op de OSF-pagina. Ten slotte zijn de junior onderzoekers in de gelegenheid om bij te dragen aan artikelen die resulteren uit dit project.

Jouw taken
  • Je codeert interviewtranscripten (NL/ENG) door middel van het secure base script coding systeem (AAIsbs; Waters et al., 2020), waarin je uitgebreid getraind zult worden
  • Je coördineert de verwerking van de interviewdata
  • Je werkt aan teksten voor de pre-registratie van artikelen op Open Science Framework (www.osf.io)
  • Je werkt aan analyses en teksten voor artikelen die ontstaan vanuit dit project

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

  • Je hebt een (bijna) afgeronde masteropleiding pedagogiek, psychologie of aanverwante discipline
  • Je vindt het interessant om systematisch te werken met interviewtranscripten; ervaring met het coderen van observatiedata/interviews is een pré
  • Je hebt affiniteit en ervaring met het werken met onderzoeksdata; kennis van STATA en/of R is een pré
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in tekst en communicatie
  • Je werkt secuur, georganiseerd en oplossingsgericht
  • Je bent beschikbaar voor de codeertraining en de voorbereiding in ten minste vanaf 15 augustus 2022

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.846 (schaal 10) en maximaal €4.490 (schaal 10) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Onderzoeker 4 en staat open voor ten minste 0,6 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar, met uitzicht op verlenging binnen het project.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
  • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband, 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering, goede en voordelige sportfaciliteiten, bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer, keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden, goede doorgroei mogelijkheden

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 30.000 studenten en werken meer dan 5.500 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen
De Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen (FGB) richt zich op het brede domein van gedrag en gezondheid. Met ons onderwijs en onderzoek spelen we actief in op de actuele ontwikkelingen in de maatschappij. Van gezond ouder worden tot e-health, van jeugdcriminaliteit tot de aanpak van depressiviteit, van training voor topsporters tot social media als onderwijstool. Uniek is dat we drie disciplines combineren: psychologie, bewegingswetenschappen en pedagogiek.

Werken bij Gedrags- en Bewegingswetenschappen is werken bij een ambitieuze organisatie die zich kenmerkt door een informele sfeer en korte communicatielijnen. BIJ FGB krijg je alle ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling. De faculteit telt ongeveer 3.400 studenten en ca 600 medewerkers.

Afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen
De Afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen houdt zich bezig met opvoeding en onderwijs, en vertaalt dat naar de opleiding van studenten, wetenschappelijke publicaties en innovatieve toepassingen voor betere opvoeding, onderwijs en zorg. De afdeling kent een aantal waardevolle langlopende dataverzamelingen en pioniert met het implementeren van FAIR (Findable, Accessible, Interoperable, and Reusable) en FACT (Fair, Accurate, Confidential, Transparent) principes, zoals de Minimale Dataset voor mensen met verstandelijke beperkingen en Collaboration for Attachment Transmission Synthesis. De afdeling werkt niet alleen interdisciplinair samen met internationale onderzoekers maar ook met onderzoekers, praktijkinstellingen en ervaringsdeskundigen uit het veld van jeugdzorg, gehandicaptenzorg en onderwijs. Het onderzoek is ingebed in de onderzoeksinstituten LEARN! en Amsterdam Public Health (samen met Amsterdam UMC).

Specificaties

  • Universitair docent
  • Gepromoveerd
  • 10702

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you