Accountmanager publieke sector

Accountmanager publieke sector

Geplaatst Deadline Locatie
11 mei 1 jun Heerlen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 jun 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Voor het CPO, bestaande uit 12 personen, zijn we op zoek naar een Accountmanager publieke sector die de verbinding gaat leggen met de publieke sector (overheid en non-profit).

De functie Accountmanager publieke sector wordt gekenmerkt door een sterk verbindende en commerciële inhoud. Je bent verantwoordelijk voor het opzetten van nieuwe partnerships met organisaties die actief zijn in het publieke domein. Met een primaire focus op de ontwikkeling en levering van impactvolle waarde proposities die bijdragen aan de ontwikkelbehoefte van deze doelgroep in relatie tot de meer-jaren-strategie van de werkgever en de brede maatschappelijke context. Op die manier lever je een positieve bijdrage aan de kwaliteit van leven tijdens de professionele levensreis van onze studenten. En zorg je, samen met de faculteiten, dat academische onderwijs en onderzoek voor iedereen duurzaam toegankelijk is, passend binnen huidige en toekomstige maatschappelijke - en persoonlijke ontwikkelingen van de student.

Vind je dit leuk om te doen?

 • Relaties beheren en het leggen van verbindingen tussen academisch onderwijs & onderzoek en de praktijk;
 • Prioriteitsgebieden, segmenten en waarde proposities definiëren, in nauwe afstemming met de zakelijk directeur, het CPO team en andere stakeholders, om zo onze groeiambitie te realiseren;
 • Waarde proposities ontwikkelen en verder verfijnen die passen bij de marktbehoeften en capaciteiten van de Open Universiteit, inclusief validatie bij doelgroepen;
 • Acquisitie van partijen die de OU als duurzame kennispartner zien voor mens en organisatie;
 • Commerciële activiteiten ontwikkelen, waaronder het positioneren van OU onderwijs en onderzoek in de markt;
 • Accountmanagement en het deelnemen als strategisch adviseur aan overleggen met/bij partners;
 • Actieve deelname aan de verdere definitie en opbouw van het OUBT om toekomstige groei mogelijk te maken.

Is dit wat jij zoekt in een baan?

 • Een dynamische en veelomvattende functie in een omgeving die volop in beweging is;
 • Een inspirerende werkomgeving;
 • Samenwerking in een klein team waarin ieders bijdrage telt;
 • Korte interne lijnen, waarbinnen collegialiteit en ontwikkeling van de organisatie en medewerkers de belangrijkste factoren zijn;
 • Ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Daar staan we altijd voor open, sterker nog we kijken hier naar uit;
 • Samenwerken met overheidsorganisaties, gemeenten, provincies, non-profit organisaties, jouw academische collega’s én het innovatieve ecosysteem van de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen.

 

Specificaties

Open Universiteit (OU)

Functie-eisen

Als potentiele Accountmanager publieke sector ben je op dit moment werkzaam in een accountmanagement rol (of vergelijkbaar) in de publieke sector. Of je bent werkzaam binnen de publieke sector, en dus bekend met de uitdagingen binnen deze sector, en hebt een idee hoe academisch onderwijs en onderzoek deze uitdagingen het hoofd kan bieden.

Het geeft je energie om invulling te geven aan een positie met maatschappelijke impact. Je wilt graag een bijdrage leveren aan strategische ontwikkelvraagstukken in de publieke sector en daarmee aan een duurzame wereld.

Daarnaast herken je jezelf in het volgende:

 • Afgeronde WO-opleiding, met minimaal 4 jaar ervaring in accountmanagement rol;
 • Je hebt een aantoonbaar relevant netwerk binnen de publieke sector. Je netwerk omvat kennisinstellingen, bedrijven en overheden;
 • Je hebt aantoonbaar sterke relatiemanagement vaardigheden en bent sterk in het opbouwen en onderhouden van relaties met (potentiële) opdrachtgevers en stakeholders;
 • Je bent aantoonbaar vaardig en effectief in het omzetten van leads in concrete overeenkomsten bij grotere/complexere offertetrajecten;
 • Je bent een snelle en effectieve netwerker met duidelijke communicatieve vaardigheden, zowel intern binnen de organisatie waar je werkt, maar vooral ook bij huidige en toekomstige partners;
 • Je hebt een onafhankelijke, pragmatische, resultaatgerichte en proactieve instelling;
 • Je bent in staat de operationele, tactische en strategische uitdagingen van onze klanten en stakeholders om te zetten in concrete oplossingen;
 • Je bent een teamspeler: je weet de collega’s die je nodig hebt te motiveren om de benodigde bijdrage te leveren;
 • Je bent vloeiend in Engels en Nederlands.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: voor de duur van 1 jaar met mogelijkheden tot verlenging.

Het salaris wordt afhankelijk van opleiding en ervaring vastgesteld overeenkomstig schaal 11 van Bijlage A van de CAO Nederlandse Universiteiten en bedraagt minimaal €3.746 en maximaal €5.127 bruto per maand bij een volledig dienstverband. Afhankelijk van opleiding en werkervaring is plaatsing in een aanloopschaal mogelijk.

De Open Universiteit biedt goede secundaire en flexibele arbeidsvoorwaarden op het gebied van onder meer opleiding en mobiliteit, werken in deeltijd en betaald ouderschapsverlof.

Werkgebied Zuid Nederland. Hybride werken behoort tot de mogelijkheden.

Je krijgt de kans in de rol van Accountmanager publieke sector om een bijdrage te leveren aan een duurzame wereld van morgen. Een maatschappelijk relevante positie dus.

Persoonlijk ga je groeien, door de veelvoud aan contacten (je netwerk ontploft) en verbindingen die je tot stand gaat brengen in combinatie met oplossingsgericht denken.

 

 

Werkgever

Open Universiteit

 

Flexibel studeren overal in Nederland en Vlaanderen
De Open Universiteit is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er gepersonaliseerd en activerend academisch afstandsonderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen volledige universitaire bachelor- en masteropleidingen doorlopen, maar ook kortere programma’s volgen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit (zie www.ou.nl/rankings). Aan de Open Universiteit studeren ruim 17.000 studenten en werken meer dan 750 medewerkers. De universiteit heeft vestigingen in Nederland en België (zie www.ou.nl/studiecentra). De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.

De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma's met partners. Nationaal en internationaal speelt de Open Universiteit een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt. De Open Universiteit investeert niet alleen in vakinhoudelijk onderzoek op negen wetenschapsgebieden, maar ook in onderzoek in een multidisciplinair programma: Innovating for resilience.

 

Afdeling

Centrum voor Postinitieel Onderwijs (CPO)

CPO levert samen met de faculteiten vraaggericht (postinitieel) onderwijs op academisch niveau. CPO heeft een actieve rol in het benaderen grote werkgevers, brancheverenigingen en andere instellingen & organisaties met strategische ontwikkelvraagstukken voor medewerkers en/of leden. Doordat de CPO services voor zowel de interne als de externe klanten zich richten op het perfect matchen van aanbod en vraag, ontstaat er een heldere rode loper voor studenten om een leven lang leren vorm te geven bij de Open universiteit, waarbij onze docenten, hoogleraren en onderzoekers in hun kracht blijven.

CPO en de faculteiten geven samen slim invulling aan het stap voor stap vergroten van de “leven lang leren apetite”  door in de zakelijke markt partnerships aan te gaan die de verantwoordelijkheid voelen om medewerkers, of leden, en dus studenten duurzaam inzetbaar te houden en structureel willen investeren in het arbeidsvermogen. Onderzoek & educatie gaan hand in hand waar dit mogelijk is.

De unieke licence to operate van de Open Universteit; het toegankelijk maken van hoger onderwijs aan een breed publiek wordt concreet vormgegeven en uitgedragen in de zakelijke programma’s. Ook de rijke ervaring met blended digitaal onderwijs en persoonlijke onderwijsroutes op maat sluiten precies aan op de behoefte in de zakelijke markt.

CPO zal zich in de komende periode richten op het opzetten van een soepele interne en externe service organisatie, met de daarbij behorende processen, mensen en systemen. Zodat de komende jaren stabiele groei in de publieke sector vorm krijgt.

Specificaties

 • Management
 • max. 38 uur per week
 • Universitair
 • AC/CPO/22044

Werkgever

Open Universiteit (OU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Postbus 2960, 6401 DL, Heerlen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you