Promovendus: hart- en longcomplicaties na radiotherapie voor thoracale tumoren

Promovendus: hart- en longcomplicaties na radiotherapie voor thoracale tumoren

Geplaatst Deadline Locatie
11 mei 31 mei Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 mei 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Radiotherapie speelt een belangrijke rol in de behandeling van long- en slokdarmkanker. Het vergroot de kans op genezing en overleving. Stralingsdosis aan normale weefsels dicht bij de tumor, zoals de longen en het hart, leidt echter ook tot complicaties. Recent is gevonden dat de stralingsdosis in hart en longen de prognose van de patiënt mede bepaalt. Dit wijst op mogelijke schade aan hart en/of longen. In een proefdiermodel hebben we inderdaad laten zien dat bestralen van hart en/of longen kan leiden tot een verminderde hartfunctie en/of pulmonale hypertensie. Daarom is het doel van dit project te meten of deze complicaties inderdaad optreden in patiënten, te bepalen hoe deze bijdragen aan bijwerkingen en wat hun impact is op kwaliteit van leven en overleving van de patiënt.
Om dit te bereiken coördineert het UMCG een grote internationale studie waarin patiënten voor en na de radiotherapie met behulp van echocardiografie en MRI onderzocht worden. Deze studie wordt in het UMCG uitgevoerd alsook in het Radboud UMC (Nijmegen), The Beatson Cancer Center (Glasgow, UK), het Universitair Ziekenhuis Leuven (Belgie), en Aarhus Universitetshospital (Denemarken).

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Functie-eisen

- Je hebt de studie geneeskunde of technische geneeskunde met succes afgerond of hoopt deze binnenkort af te ronden.
- Je hebt belangstelling voor oncologie en/of cardiologie.
- Je bent enthousiast, ambitieus en leergierig.
- Je kunt goed in (internationaal) teamverband werken
- Je beschikt over goede contactuele eigenschappen en een flexibele werkinstelling.
- Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Ook kandidaten die binnenkort hun studie hopen af te ronden worden uitgenodigd te reageren.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Arbeidsvoorwaarden

Het UMCG biedt een fulltime contract voor de duur van 4 jaar. Je salaris bedraagt minimaal € 2.570,- bruto per maand in het eerste jaar tot maximaal € 3.271,- bruto per maand (schaal PRO) in het laatste (4e) jaar, op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Afdeling

Radiotherapie

De afdeling Radiotherapie van het UMCG is een van de grootste radiotherapie afdelingen van Nederland waar jaarlijks meer dan 4500 patiënten behandeld worden. De beschikbaarheid van de modernste radiotherapie technologie waaronder protonen radiotherapie biedt unieke mogelijkheden voor baanbrekend onderzoek. Een van de speerpunten van de afdeling is het onderzoek naar het voorspellen, voorkomen of behandelen van complicaties van radiotherapie.

Wij bieden een positie in een sterk multidisciplinaire omgeving bestaande uit de radiotherapie, radiologie en cardiologie afdelingen van de betrokken ziekenhuizen. Je wordt uitstekend begeleid door een team van experts, die veel ervaring hebben met het succesvol begeleiden van promovendi. Je bent verantwoordelijk voor het includeren van patiënten in de studie in Groningen en het plannen en begeleiden van alle metingen die bij deze patiënten gedaan worden. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het verzamelen van de data die in de andere centra verzameld worden. Verder analyseer je de data in samenwerking met de afdelingen radiologie en cardiologie van het UMCG. Tenslotte verwerk je de resultaten tot presentaties op nationale en internationale congressen en tot wetenschappelijke publicaties en een proefschrift. Het project dient te leiden tot een wetenschappelijke promotie.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; PhD
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • max. €2570 per maand
  • Universitair
  • 220402

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Hanzeplein 1, 9713 GZ, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you