Secretaris voor de commissie Profileringsfonds

Secretaris voor de commissie Profileringsfonds

Geplaatst Deadline Locatie
11 mei 5 jun Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 jun 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij een goede gesprekspartner en secretaris voor de commissie Profileringsfonds? Heb je affiniteit met studenten en hoger onderwijs? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Functieomschrijving

Hoger onderwijsinstellingen hebben een profileringsfonds voor financiële ondersteuning van studenten ingericht. Deze ondersteuning is bedoeld voor studenten die door bijzondere omstandigheden studievertraging oplopen. Je kunt hierbij denken aan persoonlijke omstandigheden of een bestuursjaar. De aanvragen worden beoordeeld door de commissie Profileringsfonds. Deze commissie bestaat uit twee leden uit de wetenschappelijke staf, een studieadviseur en een studentendecaan. Zij worden ondersteund door een ambtelijk secretaris en een secretaresse. Voor dit fonds zijn wij op zoek naar een ambtelijk secretaris die ons huidige team komt versterken.

Als ambtelijk secretaris voor de commissie Profileringsfonds voel je je thuis in een stuwende rol achter de schermen. Je legt de aanvraagdossiers van studenten met een advies ter beoordeling voor aan de commissie. Jij weet de besluiten van de commissie om te zetten in heldere en goed onderbouwde teksten voor de studenten. Als een student bezwaar maakt tegen een besluit, dan kun jij duidelijk uitleggen hoe het tot stand is gekomen. Je gaat integer om met de gevoelige informatie die je van studenten ontvangt.

Met een groeiend aantal (internationale) studenten neemt ook het aantal aanvragen toe. Je werkt samen met verschillende interne partijen aan de ontwikkeling van een nieuwe (digitale) manier om deze groei op te vangen. Ook draag je met je opgedane kennis bij aan de herziening van de regeling Profileringsfonds.

Jouw taken
 • je bereidt de vergaderingen van de commissie voor en werkt de besluiten uit
 • je zorgt dat het proces goed verloopt: van aanvraag tot uitbetaling, inclusief archivering
 • je zorgt voor adequate informatie over de regeling Profileringsfonds aan studenten en relevante medewerkers
 • je bent aanspreekpunt Profileringsfonds voor bestuursleden van studentenorganisaties
 • je bent contactpersoon voor de commissie Profileringsfonds naar in- en externe belanghebbenden

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 • een afgeronde HBO- of WO-opleiding
 • ervaring in een vergelijkbare functie is een pré, bij voorkeur in het hoger onderwijs
 • je hebt affiniteit met onderwijs-juridische kwesties
 • aantoonbare ervaring met het schrijven van heldere teksten, zowel in het Nederlands als in het Engels
We zijn op zoek naar iemand met de volgende competenties:
 • je bent consciëntieus, integer, benaderbaar en tactvol
 • je werkt efficiënt en nauwkeurig. Je houdt het overzicht en stelt de juiste prioriteiten
 • je weet van aanpakken. Je kunt goed werken onder druk van deadlines
 • je hebt een analytische instelling: je komt snel tot de kern van de zaak

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.979 (schaal 9) en maximaal €4.093 (schaal 9) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Secretaris 2 en staat open voor 0.8 -1.0 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar. Bij goed functioneren volgt een aanstelling in vaste dienst.

Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • korting op (en af en toe exclusieve toegang tot) theatervoorstellingen en cursussen van cultuurcentrum Griffioen
 • goede en voordelige sportfaciliteiten
 • keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 30.000 studenten en werken meer dan 5.500 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus. We nodigen kandidaten die door hun achtergrond en ervaring kunnen bijdragen aan deze diversiteit dan ook nadrukkelijk uit om te solliciteren.

Student- & Onderwijszaken
De dienst Student- & Onderwijszaken (SOZ) verleent diensten aan studenten en medewerkers van de VU. We zijn verantwoordelijk voor in- en uitschrijving van nationale en internationale studenten en regelen huisvesting voor internationale studenten en wetenschappers. We dragen bij aan de ontwikkeling van onderscheidend onderwijsbeleid, ondersteunen en evalueren de onderwijsuitvoering en -logistiek, van in- tot uitstroom. We verlenen ook hulp aan VU-studenten, die begeleiding nodig hebben. Onze ambitie is een uitstekende, transparante en efficiënte dienstverlening voor studenten en medewerkers.

Werken bij SOZ is werken in het hart van de VU. Je bent bij veel centrale processen in de VU betrokken en werkt nauw samen met de diverse faculteiten en hun medewerkers. Bij SOZ werken ruim 200 medewerkers, verdeeld over zeven afdelingen: Directie, Studie- en Studentadministratie, Studentontwikkeling, Onderwijsbeleid, Kwaliteitszorg en Procesregie, International Office, Sportcentrum VU en Cultuurcentrum Griffioen.

Studentontwikkeling
De afdeling Studentontwikkeling werkt in drie teams aan een breed scala aan student support services, te weten Studentbegeleiding, Studentsucces en VASVU. VASVU verzorgt een voorbereidend jaar voor anderstalige studenten. Studentsucces helpt studenten met allerlei services succesvol hun studie te doorlopen. Jij komt te werken in het team Studentbegeleiding. Het team Studentbegeleiding biedt studenten psychologische ondersteuning en hulp bij het toepassen van diverse regelingen op hun persoonlijke situatie. Dit team bestaat uit ongeveer 20 medewerkers, te weten studentendecanen, studentenpsychologen, medewerkers studentenzaken (o.a. studeren met een functiebeperking) en medewerkers van het profileringsfonds.

Specificaties

 • Universitair docent
 • Gepromoveerd
 • 10354

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you