Opleidingscoördinator

Opleidingscoördinator

Geplaatst Deadline Locatie
12 mei 29 mei Heerlen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 mei 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

U ondersteunt het hoofd van het faculteitsbureau bij de coördinatie van het Onderwijs Examen Reglement (OER) en alle bijbehorende processen van de opleidingen. U draagt bij aan de logistieke en organisatorische ontwikkeling en verbetering en vernieuwing van het onderwijsproces. U coördineert de cursusproductie binnen de faculteit en maakt hiervoor planningen en organiseert productieoverleg. U levert een belangrijke bijdrage aan het verder optimaliseren van de interne en externe communicatie van de faculteit met studenten en belangstellenden en doet dit in afstemming met de centrale afdeling marketing en communicatie. U draagt bij aan de vertaling van de uitkomsten van marktonderzoek en -analyses in concrete acties voor de faculteit en u draagt zorg voor de uitvoering en opvolging van deze acties.
Ook levert u in overleg met het hoofd van het faculteitsbureau en de andere Opleidingscoördinator een bijdrage aan de acquisitie van bijvoorbeeld schakelprogramma’s en korte programma’s. U zorgt voor het ontwikkelen en onderhouden van de facultaire websites en de opleidingsportalen. Daarnaast coördineert u (mede) de open dagen voor belangstellenden, alsmede deelname aan relevante beurzen. Tot slot ondersteunt u medewerkers van de faculteit bij hun externe contacten en draagt zorg voor opvolging van acties die voortkomen uit deze contacten.

Specificaties

Open Universiteit (OU)

Functie-eisen

U beschikt over een afgeronde academische opleiding. U hebt bij voorkeur kennis van en/of ervaring met marketing(campagnes) en communicatie. U kunt digitale en sociale media inzetten in de communicatie met belangstellenden en studenten. U heeft bij voorkeur affiniteit met de opleidingen binnen de faculteit Rechtswetenschappen. U bent geïnteresseerd in allerlei onderwijsprocessen. U bent een gedreven en ondernemende teamplayer die zelfstandig en gestructureerd kan functioneren. U bent stressbestendig, resultaatgericht en in staat om in scenario’s te denken. U kunt goed organiseren en u heeft een proactieve houding.

 

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: tijdelijk, voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Het salaris wordt afhankelijk van uw ervaring en kwalificaties vastgesteld overeenkomstig salarisschaal 10 van Bijlage A van de CAO Nederlandse Universiteiten en bedraagt maximaal € 4.490,= bruto per maand bij een volledig dienstverband.

De Open Universiteit biedt goede secundaire en flexibele arbeidsvoorwaarden op het gebied van onder meer opleiding en mobiliteit, werken in deeltijd, hybride werken en betaald ouderschapsverlof.

Werkgever

Open Universiteit

Flexibel studeren overal in Nederland en Vlaanderen

De Open Universiteit (OU) is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er gepersonaliseerd en activerend academisch afstandsonderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen universitaire bachelor- en masteropleidingen in zeven vakgebieden doorlopen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit (zie www.ou.nl/rankings). Er is veel aandacht voor verbetering van het studiesucces van studenten. Aan de OU studeren ruim 18.000 studenten en werken meer dan 750 medewerkers. De OU heeft het hoogste percentage vrouwelijke hoogleraren van de Nederlandse universiteiten. Hetzelfde geldt voor de faculteit Rechtwetenschappen ten opzichte van de zusterfaculteiten. De OU heeft vestigingen in Nederland en België (zie www.ou.nl/studiecentra). De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.

De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma's met partners. Nationaal en internationaal speelt de OU een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt. De OU investeert niet alleen in vakinhoudelijk onderzoek op acht wetenschapsgebieden, maar ook in onderzoek in een multidisciplinair programma: Innovating for resilience.

Afdeling

Faculteit Rechtswetenschappen

De faculteit RW heeft circa negentig medewerkers en is momenteel sterk aan het vernieuwen. De lijnen zijn kort, initiatief en doortastendheid worden op prijs gesteld en er is volop ruimte voor de verwezenlijking van goede ideeën. De faculteit kent twee vakgroepen: de vakgroep Privaatrecht en de vakgroep Publiekrecht. Onderwijs en onderzoek worden ondersteund vanuit het Bureau Onderwijs en Onderzoek (BOO).

De kern van het juridisch onderwijs bestaat uit de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid (LL.B) en de masteropleiding Rechtsgeleerdheid (LL.M) met vijf afstudeerrichtingen (privaatrecht, strafrecht, bestuursrecht, staatsrecht & encyclopedieen Europees & internationaal recht). Daarnaast zijn er schakelprogramma’s. Ook verzorgt de faculteit zowel in de bachelor, de master als in het PhD-programma enkele cursussen in samenwerking met buitenlandse partners (waaronder de FernUni in Hagen, Duitsland en de UNED in Madrid, Spanje) in het strategisch partnerschap EDELNet. Medewerkers van de faculteit nemen deel aan andere OU-masteropleidingen zoals Gezondheidswetenschappen.

De faculteit vindt onderwijsvernieuwing belangrijk en loopt binnen de OU voorop met de ontwikkeling van serious games, podcasts en andere innovatieve vormen van online begeleiding. F2F-onderwijs wordt echter beslist niet vergeten: de studiecentra worden goed benut voor verschillende typen onderwijs. Bij onderwijsontwikkeling en onderwijsvernieuwing werken docenten van de faculteit nauw samen met collega’s van het onderwijskundig expertisecentrum van de OU, het ECO. Het onderwijs wordt door studenten goed gewaardeerd: de faculteit Rechtswetenschappen staat op de eerste plaats in de Nationale Studenten Enquête 2021 en op de gedeelde eerste plaats in de Studiekeuzegids van 2021.

De OU neemt evenals de zusterfaculteiten sinds juli 2019 deel aan het Sectorplan Rechtsgeleerdheid, in het bijzonder het speerpunt Transformatieve werking van globalisering in recht in Nederland (met de UvA, UvT en UM). Ook werken we samen met andere faculteiten en instellingen in onderzoek en valorisatie, bijvoorbeeld met het NSCR en met de UvT in www.nederlandrechtsstaat.nl, en zijn verschillende medewerkers zeer actief in valorisatie en wetenschapscommunicatie.
 

Specificaties

  • Marketing en communicatie
  • Recht
  • 19—22.8 uur per week
  • Universitair
  • AC/FAC/RW/22056

Werkgever

Open Universiteit (OU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Postbus 2960, 6401 DL, Heerlen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you