Universitair docent

Universitair docent

Geplaatst Deadline Locatie
12 mei 9 jun Heerlen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 9 jun 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als universitair docent heb je een brede interesse in informaticaonderwijs en -onderzoek. Je ontwikkelt, verzorgt, toetst en evalueert samenhangende wetenschappelijke onderwijsdelen binnen de bacheloropleiding Informatica of de master Software Engineering. Ook begeleid je het leertraject van studenten, waaronder afstudeerprojecten van deze opleidingen. De voorkeur gaat uit naar kandidaten met ervaring in (of affiniteit voor) het programmeeronderwijs en modelleren, die een bijdrage willen leveren aan de programmeer- en ontwerplijn van de bacheloropleiding.
Daarnaast verricht en verwerf je onderzoek (tweede en derde geldstroom) in lijn met het onderzoekprogramma “Towards high-quality and intelligent software” (2020-2025) waarin onderzoekslijnen op het gebied van softwarekwaliteit, security & privacy, artificial intelligence en computing education zijn opgenomen. Je treedt op als begeleider van promovendi, publiceert met regelmaat (inter)nationaal en draagt de resultaten van het eigen onderzoek en de ontwikkelingen in het vakgebied actief uit. Je neemt deel aan werkgroepen, commissies en/of projectteams binnen de faculteit.

Voor de eerste 2 jaar van de aanstelling geldt in ieder geval dat 70% van de omvang van jouw dienstverband in het teken staat van projecten op het gebied van onderwijsvernieuwing in het kader van de kwaliteitsafspraken en 30% aan onderzoek en onderwijs. In verband met de onderwijsvernieuwingsactiviteiten is het belangrijk dat je het Nederlands vloeiend beheerst in woord en geschrift.

Specificaties

Open Universiteit (OU)

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde academische opleiding en bent (bijna) gepromoveerd op een voor de functie relevant vakgebied. Je hebt ruime (internationale) onderzoekservaring op één van de gebieden van de informatica. Je beschikt over wetenschappelijke creativiteit, productiviteit en impact, blijkend uit verschillende publicaties. Je hebt aantoonbare ervaring met het werven van externe geldstroommiddelen. Je hebt affiniteit met informaticaonderwijs en bent bijvoorbeeld geïnteresseerd in softwarekwaliteit, programmeertalen en/of computing education. Je beschikt over (ruime) onderwijservaring met verschillende werkvormen (zoals blended learning, projectbegeleiding, begeleiding van afstudeerders). Je bent in het bezit van de Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO) of bereid dit binnen korte tijd te behalen. Je bent in staat om Nederlandstalig onderwijs te verzorgen. Je beschikt over goede communicatieve en contactuele eigenschappen en bent in staat om in een team te werken. Ook kandidaten die nog niet volledig aan dit profiel voldoen nodigen wij graag uit te reageren.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: voor de duur van 18 maanden met uitzicht op vast.

Het salaris wordt afhankelijk van opleiding en ervaring vastgesteld overeenkomstig schaal 11 van Bijlage A van de CAO Nederlandse Universiteiten en bedraagt maximaal € 5.230,= bruto per maand bij een volledig dienstverband. Afhankelijk van opleiding en werkervaring is plaatsing in een aanloopschaal mogelijk.

De Open Universiteit biedt goede secundaire en flexibele arbeidsvoorwaarden op het gebied van onder andere opleiding en mobiliteit, werken in deeltijd, hybride werken en betaald ouderschapsverlof.

 Je bent minimaal 2 dagen per week aanwezig op de campus in Heerlen.

Werkgever

Open Universiteit

Flexibel studeren overal in Nederland en Vlaanderen
De Open Universiteit is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er gepersonaliseerd en activerend academisch afstandsonderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen volledige universitaire bachelor- en masteropleidingen doorlopen, maar ook kortere programma’s volgen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit (zie www.ou.nl/rankings). Aan de Open Universiteit studeren ruim 17.000 studenten en werken meer dan 750 medewerkers. De universiteit heeft vestigingen in Nederland en België (zie www.ou.nl/studiecentra). De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.

De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma's met partners. Nationaal en internationaal speelt de Open Universiteit een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt. De Open Universiteit investeert niet alleen in vakinhoudelijk onderzoek op negen wetenschapsgebieden, maar ook in onderzoek in een multidisciplinair programma: Innovating for resilience.

Afdeling

Faculteit Bètawetenschappen

De faculteit Bètawetenschappen is één van de zes faculteiten van de OU. Onderwijs, onderzoek en valorisatie zijn de belangrijkste hoofdtaken. De faculteit biedt academische bachelor- en masteropleidingen aan op het gebied van Informatica, Informatiekunde, Milieuwetenschappen, en Kunstmatige Intelligentie. Het onderzoeksprogramma van de faculteit richt zich op Innovating for Resilience. Verder is de faculteit partner in het Center for Actionable Research van de OU (CAROU). De faculteit heeft Ph.D.-studenten die onderzoek doen naar verschillende actuele onderwerpen binnen het onderzoeksprogramma. Door de focus op onderzoek dat vervlochten is met onderwijs en door de nauwe band met de praktijk, biedt het werk aan onze faculteit veel innovatieve en uitdagende mogelijkheden voor ondernemende onderzoekers.

Vakgroep Informatica
De vakgroep Informatica heeft een omvang van ongeveer 40 stafleden (34 fte) en bestaat uit enthousiaste en ambitieuze docent-onderzoekers. Het onderzoek van de vakgroep richt zich op diverse maatschappelijk relevante thema’s (o.a. softwarekwaliteit, computing education, formele methoden, cyber security en privacy) en bestrijkt meerdere deelgebieden van de informatica. De wetenschappelijke bachelor- en masteropleidingen die (veelal online) door de vakgroep worden verzorgd ontvangen regelmatig een onderscheiding voor de kwaliteit van onderwijs. In deze opleidingen worden bovendien de nieuwste onderwijstechnologieën en inzichten toegepast, zoals ook blijkt uit het landelijke state-of-the-art rapport Informatica 2020 bij de recente ronde van onderwijsvisitaties. In de vakgroep is recent een masteropleiding rond Artificial Intelligence gestart.

Specificaties

  • Universitair docent; Onderwijs
  • Techniek
  • 26.6—38 uur per week
  • Gepromoveerd
  • AC/FAC/BW/22058

Werkgever

Open Universiteit (OU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Postbus 2960, 6401 DL, Heerlen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you