Coördinerend Specialistisch Adviseur Microbiologische Voedselveiligheid (NVWA)

Coördinerend Specialistisch Adviseur Microbiologische Voedselveiligheid (NVWA)

Geplaatst Deadline Locatie
13 mei 3 jun Utrecht
Wil jij jouw wetenschappelijke expertise voor inzetten voor de Voedselveiligheid?

Functieomschrijving

Voedselveiligheid: daar wil jij jouw wetenschappelijke expertise graag voor inzetten. Bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) werk je in Utrecht voor Bureau Risicobeoordeling & Onderzoek (BuRO). Hier breng jij als Coördinerend specialistisch adviseur jouw wetenschappelijke kennis in op het gebied van microbiologie en levensmiddelentechnologie.

Als Coördinerend specialistisch adviseur microbiologische voedselveiligheid kom je te werken binnen de directie Strategie, op de afdeling Risicobeoordeling van BuRO. Je werkt in een multidisciplinair team van biologen, chemici, microbiologen, dierwetenschappers en dierenartsen. Dit team draagt bij aan de missie van de NVWA om de product- en voedselveiligheid, het welzijn van de natuur en dier en diergezondheid te vergroten.

Van kip tot koe, van stal tot slachthuis, van boer naar bord, deze baan bruist van variatie in breedte en diepgang. Microbiële risico’s zijn er van groot tot klein, waarbij je voor je advies op zoekt gaat naar dat ene puzzelstukje of een hele mozaïek waarmee je de meeste impact hebt op de weg naar een gewaarborgde voedselveiligheid. Elke dag werken we als team aan het verbeteren van de voedselveiligheid in Nederland door de microbiële risico’s van levensmiddelen in kaart te brengen om hiermee het risicogericht toezicht te ondersteunen.

Wat ga je doen?

Je voert binnen het dossier ‘microbiologische voedselveiligheid’ wetenschappelijke risicobeoordelingen uit en daarover adviseer je. Als adviseur zul je met name werken aan de wetenschappelijke volksgezondheidsrisicobeoordelingen van diverse productieketens en van productgebruik.

Als Coördinerend specialistisch adviseur microbiologische voedselveiligheid ben je verantwoordelijk voor de wetenschappelijke vraagstellingen rondom de beoordeling van microbiologische voedselveiligheid in verschillende situaties, van boer naar bord en dus in verschillende fasen van de productieketen. Je hebt gespecialiseerde kennis en ervaring in diverse disciplines en je bent bekend met microbiologische risico’s in levensmiddelen. Je signaleert relevante knelpunten en beoordeelt risico’s in Nederland (en Europa) en je ondersteunt de advisering daarover aan de divisies van de NVWA en de Ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).

Primair staat dat je op hoog wetenschappelijk niveau risicobeoordelingen uit kunt voeren in een complex speelveld van diverse productieketens en stakeholders. Je leidt en begeleidt daarbij wetenschappelijke onderzoeksprojecten en zet daarvoor je gespecialiseerde knowhow en ervaring in diverse disciplines van de microbiologie en levensmiddelentechnologie in. Als Coördinerend specialistisch adviseur onderhoud je professionele relaties met een groot (inter)nationaal deskundigennetwerk in binnen- en buitenland. Je bent verantwoordelijk voor het uitbestedingstraject van projecten en je begeleidt het onderzoek op het gebied van microbiologie en levensmiddelentechnologie.

In je rol als Coördinerend specialistisch adviseur microbiologische voedselveiligheid, krijg je de ruimte om je wetenschappelijke onafhankelijkheid en creativiteit in te zetten, samen te werken met betrokken en deskundig collega’s binnen en buiten BuRO, en inhoudelijk interessant werk te leveren in een goede en collegiale werksfeer.

Specificaties

Rijksoverheid

Functie-eisen

 • Je hebt relevante en diepgaande kennis van micro-organismen en hun risico’s voor mens en van de maatschappelijke en politieke omgeving waarin ondernemers (agrariërs, slachthuizen, producten van levensmiddelen) opereren. Daarom kun je adviseren over de juiste prioriteiten voor het risicogericht toezicht stellen. Primair staat dat je op hoog wetenschappelijk niveau risicobeoordelingen uit kunt voeren. Je bent gepromoveerd in de microbiologie / levensmiddelentechnologie en hebt aantoonbare wetenschappelijke ervaring met het uitvoeren en leiden van wetenschappelijke onderzoeksprojecten.
 • Je bent goed in het analyseren en beoordelen van risico’s op strategisch niveau en weet de uitkomsten daarvan zowel mondeling als schriftelijk helder in een advies te verwoorden. Je ruime ervaring (meer dan 15 jaar) en gespecialiseerde kennis helpen je daarbij.
 • Contacten leggen en onderhouden met een internationaal netwerk van multidisciplinaire deskundigen gaat je eenvoudig af. Daarom kun je de juiste prioriteiten stellen voor het risicogericht toezicht. Verder beschik je over specifieke kennis van de relevante toezichtdomeinen van de NVWA. Je kunt omgaan met politiek-bestuurlijke gevoelige dossiers.

Daarnaast zien wij graag het volgende:

 • Een afgeronde promotie in de microbiologie / levensmiddelentechnologie.
 • Praktijkkennis van de levensmiddelenproductie.
 • Ervaring met en kennis van diverse disciplines van de microbiologie en levensmiddelentechnologie.
 • Ruime relevante beleidsmatige ervaring in onderzoeken bij verschillende kennisinstellingen.
 • Je hebt een internationaal aansprekende publicatielijst.
 • Kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Competenties:

 • Overtuigingskracht
 • Samenwerken
 • Netwerkvaardigheid
 • Plannen en organiseren

Arbeidsvoorwaarden

 • Salarisniveau: schaal 14
 • Maandsalaris: Min €4.927 – Max. €7.237 (bruto)
 • Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
 • Minimaal aantal uren per week: 32
 • Maximaal aantal uren per week: 36

Wat bieden wij jou?

 • Een inwerkprogramma dat past bij jouw functie met begeleiding van ervaren collega’s.
 • Ruime opleidings- en/of coaching mogelijkheden voor jouw verdere professionele ontwikkeling.
 • Waar de functie het toelaat bieden we jou de ruimte om tijd- en plaats onafhankelijk te werken.
 • Een prettige werkomgeving met als hoofdkantoor Utrecht op loopafstand van het Centraal Station.
 • Regelmatig leuke activiteiten met je collega’s, zoals onze (inmiddels legendarische) pub-quiz!
 • Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Werkgever

Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA)

De NVWA is een betrokken, sociale werkgever die actief is in een groot en maatschappelijk speelveld. Ons werk als toezichthouder staat in het centrum van de belangstelling. Media, politiek, bedrijfsleven en de Nederlandse burgers volgen ons werk kritisch. Bij de NVWA doe je werk met maatschappelijk belang, jouw werk heeft impact op de veiligheid van voedsel, producten, de gezondheid van planten en dieren en het dierenwelzijn in Nederland.

Additionele informatie

 • De sollicitaties worden volgens geldende afspraken in beschouwing genomen, waaronder de CAO Rijk- en NVP-sollicitatiecode.
 • Voor werken bij de NVWA is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
 • Betreft het een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd en heb je (nog) geen vast dienstverband als rijksambtenaar, dan start je (in beginsel), ter beoordeling van je geschiktheid, met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd.
 • Geef duidelijk in je curriculum vitae aan dat je aan de gevraagde opleidingseisen voldoet.
 • De selectiecommissie kan referenties inwinnen, maar zal dit altijd vooraf met jou afstemmen.
 • Een online screening via bijvoorbeeld zoekmachines of sociale media, kan onderdeel zijn van het selectieproces.
 • Een competentietest en/of een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Een uitgebreide screening A of B door de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), kan een vereiste zijn voor een aantal functies bij de NVWA (o.a. bij de IOD).

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren?

Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via de sollicitatieknop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Beleid- en staf
 • Gezondheid; Natuurwetenschappen; Voeding
 • 32—36 uur per week
 • €4927—€7237 per maand
 • Gepromoveerd
 • 20222742

Werkgever

Locatie

Catharijnesingel 59, 3511 GG, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Rijksoverheid). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

 • De sollicitaties worden volgens geldende afspraken in beschouwing genomen, waaronder de CAO Rijk- en NVP-sollicitatiecode.
 • Voor werken bij de NVWA is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
 • Betreft het een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd en heb je (nog) geen vast dienstverband als rijksambtenaar, dan start je (in beginsel), ter beoordeling van je geschiktheid, met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd.
 • Geef duidelijk in je curriculum vitae aan dat je aan de gevraagde opleidingseisen voldoet.
 • De selectiecommissie kan referenties inwinnen, maar zal dit altijd vooraf met jou afstemmen.
 • Een online screening via bijvoorbeeld zoekmachines of sociale media, kan onderdeel zijn van het selectieproces.
 • Een competentietest en/of een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Een uitgebreide screening A of B door de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), kan een vereiste zijn voor een aantal functies bij de NVWA (o.a. bij de IOD).

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren?

Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via de sollicitatieknop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

 • De sollicitaties worden volgens geldende afspraken in beschouwing genomen, waaronder de CAO Rijk- en NVP-sollicitatiecode.
 • Voor werken bij de NVWA is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
 • Betreft het een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd en heb je (nog) geen vast dienstverband als rijksambtenaar, dan start je (in beginsel), ter beoordeling van je geschiktheid, met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd.
 • Geef duidelijk in je curriculum vitae aan dat je aan de gevraagde opleidingseisen voldoet.
 • De selectiecommissie kan referenties inwinnen, maar zal dit altijd vooraf met jou afstemmen.
 • Een online screening via bijvoorbeeld zoekmachines of sociale media, kan onderdeel zijn van het selectieproces.
 • Een competentietest en/of een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Een uitgebreide screening A of B door de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), kan een vereiste zijn voor een aantal functies bij de NVWA (o.a. bij de IOD).

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren?

Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via de sollicitatieknop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Solliciteer uiterlijk op 3 jun. 2022 23:58 (Europe/Amsterdam).