Benthos Onderzoeker

Benthos Onderzoeker

Geplaatst Deadline Locatie
13 mei 6 jun Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 6 jun 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil jij jouw expertise graag inzetten voor onze onderzoeksopdrachten? Ben je ondernemend en spreekt jou projectmatig werken aan en kun je goed in een team samenwerken? Dan hebben we bij Wageningen Marine Research een interessante vacature als benthos onderzoeker voor jou!

De verwachtingen van een succesvolle kandidaat zijn:
 • Een benthisch ecoloog die zijn of haar expertise succesvol kan inzetten in onderzoeksprojecten waarin de benthische ecologie van hard substraatgemeenschappen centraal staat. Je werkt in een team van ervaren onderzoekers rond benthische ecologie van riffen in de Noordzee.
 • Je zal worden ingezet bij het analyseren en rapporteren van de resultaten van onderzoek naar benthosgemeenschappen nabij en op offshore olie- en gasplatforms, windturbines, wrakken en natuurlijke riffen in de Noordzee.
 • Je werkt mee aan experimenten met benthische fauna in het lab en in het veld, in de Waddenzee en in de Noordzee.
 • Daarnaast werk je mee aan veldinventarisaties uitgevoerd door ons wetenschappelijke duikteam en met andere technieken zoals remotely underwater vehicles (ROVs).
 • Ook behoort het bijdragen aan de acquisitie van nieuw onderzoek tot je taken en kun je ook als projectleider van (nieuwe) projecten van beperkte omvang worden ingezet.
 • Naast het schrijven van projectrapportages word je geacht de resultaten van je onderzoek regelmatig te publiceren in wetenschappelijke tijdschriften en te presenteren op conferenties en symposia.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

 • Een afgeronde relevante academische opleiding op natuurwetenschappelijk gebied of in de levenswetenschappen, bijvoorbeeld een MSc. Mariene Biologie.
 • Een PhD op het voor deze functie relevante vakgebied is een pré.
 • Verder beschik je over een gedegen kennis van statistische analyse van grote datasets met ecologische informatie en beheerst de daarvoor benodigde technieken.
 • Je bent ervaren met het uitvoeren van veldonderzoek op zee.
 • Indien je reeds beschikt over een beroepsduikcertificaat (NL cat. A3 of UK HSE scuba) behoort duiken met ons wetenschappelijk duikteam tot de mogelijkheden.
 • Je bent gericht op samenwerken, toont initiatief en bent resultaatgericht en toont betrokkenheid bij de opdrachtgever.
 • Je hebt laten zien dat je goed in staat bent de resultaten van je onderzoek te presenteren in de vorm van wetenschappelijke publicaties en/of presentaties op congressen en/of symposia.
 • Je hebt een goede kennis van de Engelse en bij voorkeur ook de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk (niveau C1). Meer informatie over dit niveau is te vinden in het document Taalniveau. Heb je dit niveau nog niet, dan helpen wij je vanzelfsprekend en kun je terecht bij ons taalcentrum Wageningen in'to Language

Arbeidsvoorwaarden

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research. Een aantal highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:
 • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is; gedeeltelijk werken vanuit huis is mogelijk.
 • de mogelijkheid om door meer te werken, maximaal 40 uur per week, extra vakantie uren op te bouwen;
 • sabbatical leave, studieverlof en betaald ouderschapverlof;
 • er is veel aandacht voor vitaliteit;
 • een structurele eindejaarsuitkering van 4%;
 • uitstekende pensioenregeling via ABP;
 • de mogelijkheid van gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof;
 • de mogelijkheid om in deeltijd te werken.
Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris tot maximaal € 4.624,- bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal 10/ Hay-profiel WR Onderzoeker 4). Je treedt in dienst bij een Payroll bedrijf, hierbij geldt dat arbeidsvoorwaarden uit de CAO van Wageningen Research worden gevolgd. De duur van het dienstverband is minimaal één jaar. Standplaats is Den Helder.

Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.

Werkgever

Wageningen University & Research

Wageningen University & Research
De missie van Wageningen University & Research is 'To explore the potential of nature to improve the quality of life'. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving.

Met ongeveer 30 vestigingen, 6.800 medewerkers en 12.900 studenten behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak. Wij zijn uitgeroepen tot Beste Werkgever in de categorie Onderwijs 2019-2020.

Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR

Wageningen Marine Research (WMR), is een toonaangevend marien ecologisch onderzoeksinstituut met circa 180 mensen in dienst. Wij doen ons werk vanuit drie locaties, IJmuiden, Den Helder en Yerseke. Binnen WMR wordt gewerkt aan veldonderzoek, theoretisch onderzoek, experimenteel onderzoek, datamanagement en modellering. Het instituut beschikt over moderne onderzoeksfaciliteiten en is ISO 9001 gecertificeerd. WMR is een organisatieonderdeel van Wageningen University & Research. Wil je meer informatie over Wageningen Marine Research bekijk onze website.

Binnen Wageningen Marine Research wordt reeds een aantal jaren onderzoek gedaan naar de ecologie van benthische hard subtraat gemeenschappen die voorkomen op o.a. fundaties van windturbines, olie- en gasplatforms, wrakken en natuurlijke riffen. Toegepaste vraagstukken die hierbij een rol spelen zijn: wat is het de bijdrage van deze gemeenschappen aan de biodiversiteit van de Noordzee? Wat zijn de mogelijkheden voor natuurherstel- of stimuleringsmaatregelen m.b.t. deze riffen? Hoe ontwikkelen ze zich in de tijd, wat is het effect op de draagkracht van het ecosysteem? Zijn er gevaren m.b.t. introductie van exoten? etc. Op basis van onderzoek en monitoring en parate ecologische kennis van deze bijzondere habitats adviseren wij de overheid, windparkontwikkelaars, de olie- en gasindustrie en andere stakeholders m.b.t. de beantwoording van dit soort vragen.

Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Natuurwetenschappen
 • max. 36 uur per week
 • Universitair
 • P955343-1

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you