Studieadviseur bacheloropleiding Farmacie (0,6 fte)

Studieadviseur bacheloropleiding Farmacie (0,6 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
13 mei 26 mei Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 mei 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Altijd al studieadviseur van de bacheloropleiding Farmacie willen worden? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functieomschrijving

Ter versterking van het team Studentbegeleiding van de afdeling Onderwijs- en Studentzaken (OSZ) van de faculteit Bètawetenschappen zoeken wij een studieadviseur (0,6 fte) voor de bacheloropleiding Farmacie met daarbinnen het studiepad College of Pharmaceutical Sciences.

Als studieadviseur ben je een belangrijke schakel tussen de student en de opleiding. Vanaf het moment van aanmelding voor de studie tot aan het behalen van het diploma ben je het aanspreekpunt èn de vertrouwenspersoon van studenten voor tal van onderwerpen. Zo kunnen zij o.a. bij je terecht om een studieplanning te maken, een verzoek aan de examencommissie te bespreken of hun persoonlijke problemen te delen die van invloed zijn op de voortgang van hun studie. Dit doen zij in vertrouwen, dus daarvoor schep je een veilige sfeer en zet je jouw gesprekstechnieken in zodat een student aan het einde van het gesprek de deur uitloopt met het gevoel dat zij/ hij alles heeft kunnen bespreken, een luisterend oor werd geboden en, indien van toepassing, de student de tools heeft meegekregen om de volgende stap te zetten ter oplossing van de hulpvraag.

Anderzijds adviseer/informeer je het opleidingsmanagement of de betrokken docenten over gesignaleerde knelpunten binnen de cursus of opleiding die uit de gesprekken met studenten naar voren zijn gekomen. Zo ben je er én voor de student én voor de opleiding. 

Je belangrijkste taken als studieadviseur:

 • Je adviseert en begeleidt studenten omtrent studieprogramma, -voortgang, -belasting en studeergedrag.
 • Je signaleert studievertraging en onderneemt daarop gericht actie. Een belangrijk instrument hierbij is proactieve studievoortgangsmonitoring.
 • Je begeleidt studenten bij studiegerelateerde en persoonlijke problemen die van invloed zijn op hun studie. In sommige gevallen verwijs je door naar studentendecanen, studentpsychologen of externe deskundigen.
 • Je geeft voorlichting over de inhoud van de studie.
 • Je signaleert knelpunten en adviseert o.a. het opleidingsmanagement gevraagd en ongevraagd over verbetering van het onderwijsprogramma, opleiding, studieverloop en studiebelasting voor studenten.
 • Je verzorgt de intake en begeleiding van studenten met een functiebeperking.
 • Je overlegt met en adviseert collega’s, docenten of examencommissie over individuele regelingen voor studenten.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

We zoeken een, bij voorkeur ervaren, collega die zin heeft om deze taken op te pakken. Verder breng je het volgende mee:

 • een universitair masterdiploma;
 • beheersing van gesprekstechnieken passend bij de doelgroep. Bij voorkeur heb je reeds ervaring als studieadviseur of ruime ervaring met de begeleiding van studenten in het hoger onderwijs;
 • helder en begrijpelijk uitleg kunnen geven zowel verbaal als schriftelijk in het Nederlands en Engels;
 • integriteit, empathie en het vermogen je in te leven in de situatie van de student zonder de academische context uit het oog te verliezen;
 • eigenaarschap vertonen en resultaatgericht zijn;
 • langdurige werkrelaties kunnen opbouwen en onderhouden met diverse stakeholders (docenten, onderwijsmanagement, examencommissie, collegastudieadviseurs etc.).

Arbeidsvoorwaarden

 • een baan waarin je veel van jezelf kunt laten zien binnen een universitaire organisatie. Uit de medewerkersmonitor blijkt dat je directe collega’s grote waardering hebben voor de werkgever, veel voldoening uit hun werk halen en aangeven in een veilige omgeving werkzaam te zijn. Alle kans om jezelf te zijn en je te ontplooien!
 • een positie voor een jaar met, bij goed functioneren, uitzicht op een vast dienstverband;
 • een voltijds brutosalaris variërend van € 2.846,- tot € 4.490,- (schaal 9 of 10). De indeling van het functieniveau is afhankelijk van je werkervaring;
 • 8% vakantiebonus en 8,3% eindejaarsuitkering;
 • een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Nederlandse Universiteiten.


Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling, verlofregelingen en sport.​ Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien.

Meer informatie over werken bij de faculteit Bètawetenschappen vind je hier.

Werkgever

Je gaat deel uitmaken van het team Studentbegeleiding. Dit team bestaat uit veertien collega’s die zich, in hun rol als studieadviseur, International Officer of Career Officer, richten op het begeleiden van studenten. Al deze collega’s fungeren als vraagbaak en sparringpartner. Het delen van kennis en informatie is gemeengoed in dit team.

Binnen de bacheloropleiding Farmacie werk je zeer nauw samen met een collega die ook studieadviseur voor deze opleiding is en overleg je veelvuldig met de studieadviseur die de masterstudenten Farmacie bedient.

Naast het team Studentbegeleiding bestaat de afdeling Onderwijs en Studentenzaken (OSZ) ook uit de teams Studiepunt en Roostering.  Als afdeling OSZ trachten we het onderwijs dat binnen de Undergraduate School en de Graduate Schools van de faculteit Bètawetenschappen wordt gegeven aan in totaal zo’n 7.500 studenten, zo goed mogelijk te ondersteunen.

Werken bij de faculteit Bètawetenschappen betekent vooral het bij elkaar brengen van knappe koppen van diverse achtergronden, uit verschillende vakgebieden en met uiteenlopende gezichtspunten. We ondersteunen de faculteit bij het verrichten van excellent onderzoek en het uitvoeren van inspirerend onderwijs. De faculteit Bètawetenschappen bestaat uit een heleboel fundamentele verbindingen. We hebben zes departementen: Biologie, Farmaceutische Wetenschappen, Informatica, Natuurkunde, Scheikunde en Wiskunde.

Bij de Universiteit Utrecht werken we samen aan een betere toekomst voor ons allemaal. Met meer dan 7.000 medewerkers zorgen we voor maatschappelijk relevant onderzoek en kwalitatief hoogstaand onderwijs. De universiteit is een actief en betrokken onderdeel van de maatschappij, met als toegevoegde waarde onze open blik op maatschappelijke vraagstukken. We werken samen met andere (internationale) universiteiten, het bedrijfsleven, overheden, de culturele sector en maatschappelijke organisaties. Werken bij de Universiteit Utrecht betekent werken bij de beste universiteit van Nederland.

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • Natuurwetenschappen
 • 23—24 uur per week
 • €2790—€4402 per maand
 • Universitair
 • 1189560

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 8, 3584CS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you