Stagiair bij "Diplomatieke Getuigenissen"

Stagiair bij "Diplomatieke Getuigenissen"

Geplaatst Deadline Locatie
13 mei 1 jul Amsterdam

Functieomschrijving

Het Huygens ING is opzoek naar een stagiair(e) voor het project 'Diplomatieke Getuigenissen'.

Dit ga je doen

Je komt te werken voor het project "Diplomatieke Getuigenissen". Dit een een oral history project over het buitenlands beleid van Nederland, dat als doel heeft om de persoonlijke herinneringen van voormalige Nederlandse diplomaten vast te leggen via (gefilmde) interviews, en hiermee een bronnencollectie over de Nederlandse diplomatie te creëren.

Als stagiair doe je historisch en biografisch onderzoek naar te interviewen personen, onder meer op basis van archiefmateriaal. Daarnaast verricht je ondersteunende werkzaamheden bij de voorbereiding en uitvoering van oral history interviews. Ook ondersteun je het project bij de verwerking van interviews, onder andere door het transcriberen en corrigeren van automatisch gegenereerde tekst. Je helpt om interviews te indexeren en te metadateren, om ze om die manier beter doorzoekbaar te maken. Ook verken je verdere mogelijkheden voor de digitale ontsluiting van de interviews. Tot slot verwachten we dat je actief meedenkt, en waar nodig bijspringt bij andere projectwerkzaamheden.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Wat breng je mee?

We zoeken een enthousiaste (onderzoeks)masterstudent uit de sociale- of geesteswetenschappen, met aantoonbare belangstelling voor, en (enige) kennis over het buitenlands beleid van Nederland. Daarnaast heb je ervaring met historisch onderzoek, bij voorkeur ook op basis van archiefmateriaal. Je beschikt over goede organisatorische en communicatieve vaardigheden, waaronder de mogelijkheid snel te schakelen tussen verschillende soorten werkzaamheden. Je hebt affiniteit met digitale methoden en technieken, en je werkt zorgvuldig en secuur. Je beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en een goede schrijfvaardigheid.

Eerdere ervaring met oral history, het uitvoeren/uitwerken van interviews, en het omgaan met audiovisuele apparatuur is een pré, maar geen vereiste.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 3 maanden.

Wat bieden wij?

Wij bieden een actieve begeleiding van studenten, met het oog op loopbaanperspectieven. Je draait volledig mee op een wetenschappelijk onderzoeksproject met een prominente internationale dimensie. Daarnaast bieden we je een bescheiden stagevergoeding. Wanneer je niet (meer) over een OV-kaart beschikt kan voor reizen van en naar interviewlocaties een reiskostenvergoeding worden geboden.

Wil je meer weten?

Meer informatie over het project "Diplomatieke Getuigenissen" is te vinden op de website van Hugyens ING: https://www.huygens.knaw.nl/projecten/diplomatieke-getuigenissen/

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Cees Heere, onderzoeker bij dit project (cees.heere@huygens.knaw.nl).

Werkgever

Huygens ING

Over het Huygens Instituut
Het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis (Huygens ING) is een onderzoeksinstituut van de KNAW. Het instituut verricht onderzoek op het gebied van wetenschapsgeschiedenis, Nederlandse geschiedenis en literatuur. Het Huygens ING ontsluit historische bronnen en literaire teksten, bouwt aan een digitale infrastructuur en biedt online doorzoekbare data. Het Huygens ING biedt historische context, ook voor hedendaagse vragen over politiek en bestuur, literatuur, wetenschap en maatschappij.

Additionele informatie

Diversiteit & Inclusie
De KNAW acht een werkomgeving waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt van groot belang. Een werkomgeving waarin aandacht is voor individuele kwaliteit en waar ontwikkelmogelijkheden voorop staan. Samen streven we naar een inclusieve cultuur waarin we verschillen omarmen. We nodigen dan ook graag kandidaten uit die door hun achtergrond en ervaring hieraan een bijdrage willen leveren. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen de KNAW op deze wijze versterkt.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

  • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • Gedrag en maatschappij
  • 30.4—38 uur per week
  • Universitair
  • 920

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Oudezijds Achterburgwal 185, 1012DK, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 1 jul. 2022 23:59 (Europe/Amsterdam).