Medewerker operationele inkoop bij Facility Services (2 x 1,0 fte)

Medewerker operationele inkoop bij Facility Services (2 x 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
13 mei 29 mei Maastricht
Het team Inkoop van Facility Services (FS) van de Universiteit Maastricht (UM) is op zoek naar een enthousiaste medewerker operationele inkoop.

Heb jij een facilitair hart? Bruis jij van de energie? Ben je vernieuwingsgezind met een blik op de toekomst? Ben jij proactief en dienstverlenend ingesteld? Ben jij een teamplayer op zoek naar samenwerking? Ben jij de collega die wil bijdragen aan een optimale en duurzame dienstverlening voor onze studenten, medewerkers en bezoekers van de UM? Dan is FS op zoek naar jou!

Functieomschrijving

Wat ga je doen?

 • Je bent verantwoordelijk voor de operationele afhandeling van het inkoopproces: het bestellen van de gewenste producten en diensten van de interne klant, het bewaken van jouw bestellingen (bijvoorbeeld levertijd) en eventuele nazorg.
 • Je vertaalt de klantwens naar een product of dienst met een gecontracteerde leverancier of vraagt bij het ontbreken van een bestaand contract een offerte aan in overleg met de interne klant.
 • Je draagt zorg voor de afhandeling van facturen en leveringen die afwijken van de bestelling.
 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor zowel de interne klant als de leverancier.
 • Je geeft de interne klant informatie en advies over de inkoop van producten en diensten inclusief inkoop- en levervoorwaarden.
 • Je geeft uitleg over ons bestelsysteem aan de interne klanten.
 • Je denkt mee over het proces en draagt mogelijke verbeteringen aan.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

Waar zijn we naar op zoek?

Als FS collega streef je naar een optimale en duurzame dienstverlening voor onze studenten, medewerkers en bezoekers van de UM. Je hebt een open, proactieve, daadkrachtige en dienstverlenende houding; gastvrijheid zit in je DNA. Je bent resultaatgericht en beschikt over een grote mate van zelfstandigheid en betrokkenheid. Daarnaast zijn vernieuwingsgezindheid, het ontzorgen van de klant en creatief probleemoplossend denken en handelen eigenschappen die jou typeren. Voorts ben je een echte teamplayer en collegiaal.

Naast bovenstaande zijn voor deze functie de volgende functie-eisen, competenties en vaardigheden van toepassing:

 • Je bent klantgericht en streeft een hoog dienstverleningsniveau na;
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden;
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en bij voorkeur de Engelse taal;
 • HBO werk- en denkniveau;
 • Je bent accuraat en administratief sterk;
 • Je beschikt over een opleiding en/of aantoonbare werkervaring m.b.t. inkoopgerelateerde processen;
 • Je kunt goed analyseren, waarbij hoofd- en bijzaken onderscheiden worden;
 • Je bent een teamspeler;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring binnen de (semi) overheid.

Arbeidsvoorwaarden

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast  gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website  http://www.maastrichtuniversity.nl > Over de UM > Werken bij de UM

Wij bieden een aantrekkelijke functie binnen een enthousiaste, dienstverlenende werkomgeving, met het UFO profiel van inkoopmedewerker, en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden volgens CAO Nederlandse Universiteiten en lokale UM-bepalingen.

Het salaris bedraagt minimaal € 2.310,00 en maximaal € 2.910,00 bruto per maand bij een fulltime dienstverband, conform schaal 6 van CAO NU. Elk jaar wordt het standaard salaris aangevuld met een vakantie-uitkering van 8% en een eindejaaruitkering van 8,3%.

Je kunt zelfstandig aan de slag en jouw persoonlijke kwaliteiten laten zien. Wij investeren graag in onze medewerkers en hebben oog voor persoonlijke ontwikkeling. De afdeling Inkoop is volop in ontwikkeling en dat biedt kansen voor jouw takenpakket en ontwikkelmogelijkheden. Een doorgroei naar schaal 7 of 8 is op termijn mogelijk.

Het betreft een tijdelijk dienstverband van 1 jaar met een proeftijd van twee maanden gevolgd door een dienstverband voor onbepaalde tijd bij gebleken geschiktheid.

 

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment bijna 22.000 studenten en circa 5.000 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.
 

Afdeling

Facility Services

Naast de zes faculteiten bestaat de UM uit een aantal servicecentra, waaronder Facility Services (FS). FS biedt studenten, medewerkers en bezoekers van de zes faculteiten en de andere UM-servicecentra een breed dienstenpakket ter ondersteuning van onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering. Dit pakket bestaat onder andere uit huisvestingsvoorzieningen en dienstverlening uiteenlopend van catering, schoonmaak en beveiliging tot receptiediensten en inkoop. FS adviseert daarnaast op het vlak van milieu en duurzaamheid, veiligheid en contractmanagement en beheert de vastgoedportefeuille van de universiteit.

Een divers aanbod waarbij integrale dienstverlening, vanuit één multidisciplinair team en met een gezamenlijke focus, het uitgangspunt is. Een vertrouwde basisdienstverlening, met maatwerk als de situatie daar om vraagt. 
Een hoge mate van klanttevredenheid over de aangeboden diensten en het creëren van een functionele, inspirerende en plezierige leer- en werkomgeving staan voorop. Ons doel is de klant te ontzorgen en waarde te creëren. Dit doen we met het streven een partner te zijn die flexibel is, meedenkt, werk uit handen neemt, proactief adviseert en inspireert, zoekt naar creatieve oplossingen, openstaat voor nieuwe ideeën en gezamenlijk nieuwe stappen vooruitzet met de blik op de toekomst.

Werken bij FS betekent werken in een dynamische organisatie, waar veel uitdagingen, kansen en mogelijkheden liggen op facilitair gebied. FS biedt een prettige werkomgeving met betrokken collega’s; een plezierige informele en resultaatgerichte werkcultuur. Een organisatie waar veel aandacht is voor jouw persoonlijke ontwikkeling, waar ruimte is voor eigen initiatieven en waar samenwerken, verbinding en open communicatie hoog in het vaandel staan.

FS bestaat uit de domeinen services en vastgoed, team inkoop, team adviseurs –arbo, duurzaamheid en veiligheid & beveiliging- en een stafafdeling –beleid & communicatie, finance & control, informatiemanagement & systemen en het secretariaat-

Team Inkoop

Het team Inkoop bestaat uit ongeveer 17 fte: een teamleider, tactisch inkopers, operationele inkopers, contractbeheerder, administratieve en logistieke medewerkers; werkzaam binnen tactische inkoop, contractbeheer, operationele inkoop of logistiek. Het team is vaak vroeg betrokken bij allerlei inkoopvraagstukken, zij adviseert de organisatie en managet het inkoopproces vanaf de start van het inkooptraject tot en met het afleveren van de binnengekomen goederen.

Je legt met betrekking tot de dagelijkse werkzaamheden verantwoording af aan de teamleider Inkoop.

Je werkt nauw samen met je collega’s binnen operationele inkoop en logistiek.

Additionele informatie

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Rianne Jonkers, telefoonnummer 043 3882618 en e-mailadres rianne.jonkers@maastrichtuniversity.nl, aanwezig van maandag t/m donderdag.

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • max. 38 uur per week
 • €2310—€2910 per maand
 • HBO
 • AT2022.209

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Duboisdomein 30, 6229 GT, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Per post solliciteren

Per post solliciteren

povacatures@maastrichtuniversity.nl

Vergeet niet AcademicTransfer en het vacaturenummer AT2022.209 in je brief te vermelden.

Sollicitatieprocedure

Zijn wij naar jou op zoek?

Solliciteren op deze vacature kan tot uiterlijk 29 mei 2022. Je dient jouw motivatiebrief voorzien van Curriculum Vitae te richten aan: povacatures@maastrichtuniversity.nl, onder vermelding van het vacaturenummer.

De eerste gespreksronde vindt plaats op donderdag 2 juni in de middag.

Universiteit Maastricht zet zich in voor het bevorderen en behouden van een diverse en inclusieve gemeenschap. Wij geloven dat diversiteit in onze medewerkers- en studentenpopulatie bijdraagt aan de kwaliteit van onderzoek en onderwijs aan de UM. Dit willen we mogelijk maken door middel van inclusief beleid en innovatieve projecten in samenwerking met studenten en medewerkers. We moedigen je aan om voor deze functie te solliciteren.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Zijn wij naar jou op zoek?

Solliciteren op deze vacature kan tot uiterlijk 29 mei 2022. Je dient jouw motivatiebrief voorzien van Curriculum Vitae te richten aan: povacatures@maastrichtuniversity.nl, onder vermelding van het vacaturenummer.

De eerste gespreksronde vindt plaats op donderdag 2 juni in de middag.

Universiteit Maastricht zet zich in voor het bevorderen en behouden van een diverse en inclusieve gemeenschap. Wij geloven dat diversiteit in onze medewerkers- en studentenpopulatie bijdraagt aan de kwaliteit van onderzoek en onderwijs aan de UM. Dit willen we mogelijk maken door middel van inclusief beleid en innovatieve projecten in samenwerking met studenten en medewerkers. We moedigen je aan om voor deze functie te solliciteren.

Solliciteer uiterlijk op 29 mei 2022 23:59 (Europe/Amsterdam).