Adviseur Wetenschapscommunicatie, Faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen

Adviseur Wetenschapscommunicatie, Faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen

Geplaatst Deadline Locatie
16 mei 13 jun Delft

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 13 jun 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij een energieke, creatieve en inhoudelijk sterke communicatieprofessional die het internationaal gerenommeerde onderzoek en onderwijs van de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen bij de TU Delft stevig op de kaart wil zetten? Dan ben jij onze nieuwe collega!

Functieomschrijving

Over de faculteit

De faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen stond 180 jaar geleden aan de bakermat van het ontstaan van de TU Delft en de Hollandse waterwerken en is een van de grootste faculteiten van de TU Delft. Ons onderzoek en onderwijs is internationaal gerenommeerd. We zijn trots op onze wereldwijde tweede ranking in Civil Engineering Structures.

Wat we doen

Bij de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen (CiTG) werken we met ruim 1.000 wetenschappers en meer dan 8.000 studenten aan oplossingen waarmee we een betere en duurzame leefomgeving creeren. Een mooie uitdaging waar we ook met andere organisaties aan samenwerken. We focussen ons op de thema’s energietransitie, klimaatverandering, schoon water, verstedelijking & mobiliteit en beschikbaarheid van schaarse grondstoffen.

Dit alles volgens het motto: understand, intervene and improve. Bekijk deze visual voor meer info over ons werkterrein. En lees ook meer over onze onderzoeksthema’s in de verhalen die we schrijven over onze onderzoekers, onze Stories of Science.

Wat ga jij doen?

Als adviseur wetenschapscommunicatie ben je verantwoordelijk voor de externe en interne communicatie van de faculteit.  Je ontwikkelt beleid op deze twee deelterreinen en zet deze plannen samen met je collega’s om in concrete communicatiemiddelen, die je vervolgens ook uitzet bij de relevante doelgroepen. Jouw belangrijkste doel: CiTG intern en extern op de kaart zetten als ‘the place to be’ om te onderzoeken en te studeren. Daarnaast zorg je ervoor dat onze medewerkers zich betrokken voelen bij de faculteit en haar strategische doelstellingen. Hiervoor gebruik je diverse formats, zoals stories of science, nieuwsberichten, intranet, interviews met wetenschappers en korte filmpjes.

Je bent opgewassen tegen de dynamiek van een academische omgeving waarin geen dag hetzelfde is en je weet te prioriteren in de diverse zaken die je aandacht vereisen. Je gaat op eigen initiatief in gesprek met onze wetenschappers, haalt op wat er speelt binnen de faculteit en brengt ons nieuws op een aantrekkelijke en heldere manier naar buiten. Een goed adviesgesprek is dus een belangrijk onderdeel van je werk. Je hebt ervaring met wetenschapscommunicatie en het aansturen van tekstschrijvers, fotografen, filmers en andere externe partijen die helpen ons onderzoek op een creatieve en effectieve manier te etaleren. Daarnaast beschik je ook zelf over een vlotte pen om kortere berichten te kunnen schrijven over samenwerkingen, veldexperimenten en toekenningen van wetenschappelijke beurzen.

Om onze doelgroepen te bereiken maak je op een creatieve manier gebruik van de mogelijkheden van bijvoorbeeld social media en andere (online) kanalen. Je zorgt ervoor dat ons nieuws wordt opgepikt door de diverse media via de contacten die je hebt gelegd in het media landschap. Daarnaast denk en werk je actief mee aan de profilering van het onderzoek van CiTG binnen de thema communicatie van de TU Delft.

Het team

Het communicatieteam van CiTG bestaat uit 5 enthousiaste, betrokken collega’s en een aantal student assistenten. We vinden samenwerken in een warme, betrokken werksfeer erg belangrijk. Daarbij heeft iedereen de ruimte om de functie op persoonlijke manier in te vullen. Als team zorgen we ervoor dat studenten onze opleidingen weten te vinden en onze onderzoekers zich gesterkt voelen door doeltreffende en aantrekkelijke externe communicatie over hun onderzoek. 

Specificaties

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Functie-eisen

Wat breng jij mee?

 • Passie voor het vak communicatie;
 • Enthousiasme, collegialiteit en een bovengemiddelde interesse in wetenschappelijk onderzoek;
 • Inzicht, kennis en ervaring in het communicatieproces;
 • ‘Can do’ mentaliteit (=>> TU- spirit);
 • Je moet in korte tijd hoofd- en bijzaken van elkaar kunnen onderscheiden, problemen kunnen analyseren en prioriteiten kunnen stellen;
 • Durf en initiatief tonen;
 • Uitstekende kennis en schrijfvaardigheid van de Nederlandse taal;
 • Goede kennis van de Engelse taal;
 • Een vlotte, creatieve pen.

Arbeidsvoorwaarden

 • Het dienstverband is 1 jaar met uitzicht op vast.
 • Een functieomvang van 32-36 uur per week.
 • Een salaris dat is gebaseerd op schaal 10 uit de CAO Nederlandse Universiteiten met een minimum van €2.846,- en een maximum van €4.490,- bruto per maand op basis van een volledige werkweek (38 uur), plus 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een uitstekende pensioenregeling via het ABP.
 • De mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen.
 • Korting bij zorgverzekeraars.
 • Flexibele werkweek.
 • Jaarlijks 232 verlofuren (bij 38 uur). Via het individueel keuzebudget kun je bovendien verlofuren verkopen of bijkopen.
 • Volop mogelijkheden om opleidingen, trainingen en cursussen te volgen.
 • Gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof.
 • Aandacht voor gezond en energiek werken met het vitaliteitsprogramma.

Werkgever

Technische Universiteit Delft

De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context. Bij TU Delft omarmen we diversiteit en streven we ernaar zo inclusief mogelijk te zijn (zie onze gedragscode). Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal.

Challenge. Change. Impact! 

Afdeling

Universiteitsdienst - Directie Communication

Impact voor een betere samenleving; dat is de missie van TU Delft. De Marketing & Communicatiemedewerkers van de directie Communication dragen daar steeds meer ‘accountable’ aan bij en daar zijn ze trots op! We begeleiden onze 28.000 studenten in hun ‘engineer journey’ van studiekiezers tot en met professionals in de maatschappij. Binnen de wetenschapscommunicatie benadrukken we de vraagstukken en onderzoeksresultaten in de maatschappelijke thema’s Klimaatactie, Energietransitie, Digitale Samenleving, Veerkrachtige Steden & Mobiliteit, en Gezondheid. Vanuit TU Delft Campus leggen we de verbinding naar bedrijven en beleidsmakers in ons innovatieve ecosysteem, waar onderzoeksresultaten versneld hun weg naar de samenleving vinden. En onder het motto #BetterTUgether! verbinden we onze 6.000 TU Delft-collega’s. Zo versterken we samen het merk TU Delft, dat staat voor grensverleggend onderzoek, excellent onderwijs en baanbrekende innovaties.

Specificaties

 • Marketing en communicatie
 • €2846—€4490 per maand
 • Universitair
 • TUD02308

Werkgever

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Mekelweg 2, 2628 CD, Delft

Bekijk op Google Maps

Interesting for you