directeur Universiteitsbibliotheek Utrecht (1,0 fte)

directeur Universiteitsbibliotheek Utrecht (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
17 mei 12 jun Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 12 jun 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De Universiteit Utrecht zoekt een gedreven directeur voor onze Universiteitsbibliotheek. Ben jij een ervaren leider en strategisch adviseur? Dan zoeken we jou!

Functieomschrijving

De Universiteit Utrecht zoekt een gedreven directeur voor onze Universiteitsbibliotheek. Ben jij een ervaren leider en strategisch adviseur? Lever jij graag optimale diensten voor onze studenten, docenten en onderzoekers? Ben je gericht op innovatie en bouw je graag mee aan de bibliotheek van de toekomst? Dan is deze vacature iets voor jou!
Als directeur van de Universiteitsbibliotheek Utrecht geef je leiding aan de bibliotheek (± 124 fte). Je bent eindverantwoordelijk voor het vormgeven en uitvoeren van het universitaire beleid op het gebied van wetenschappelijke informatievoorziening. Je rapporteert aan de rector magnificus. Je vertegenwoordigt de UBU in verschillende samenwerkingsverbanden lokaal, nationaal en internationaal. De UBU is georganiseerd in drie sectoren (publieks-, academische- en collectiediensten) en kent daarnaast een ondersteunende staf. Je geeft leiding aan een gedreven managementteam.
Als directeur UBU geef je uitvoering aan het nieuwe beleidsplan van de universiteitsbibliotheek, met de volgende speerpunten, het:
  • ondersteunen van datagedreven onderzoek, o.a. op het gebied van Digital Humanities;
  • verder brengen van open-access publicaties;
  • vergroten van de digitale toegankelijkheid van de (fysieke) collectie;
  • ondersteunen bij het open delen van courseware;
  • bevorderen van ontmoeting en kennisdeling in onze gebouwen.
Je laat de interne organisatie aansluiten bij bovengenoemde ambities.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wie ben jij? 
  • Je bent de drager van de visie op wetenschappelijke informatievoorziening. Deze visie draag jij consistent uit.
  • Je bent een gewaardeerd strategisch adviseur van het college van bestuur en van de decanen in de faculteiten.
  • Je zoekt actief de samenwerking met zowel collega’s in faculteiten en directies als met externe partners buiten de UU.
  • Je bent eindverantwoordelijk voor kwalitatief hoogwaardige, efficiënte en effectieve dienstverlening aan studenten, docenten en onderzoekers.
  • Je bent een effectieve vertegenwoordiger van de UBU (inter)nationaal en vertaalt relevante ontwikkelingen naar de organisatie en het gebouw.
  • Je staat voor betrouwbaar en transparant budgetbeheer. De begroting van de UBU bedraagt jaarlijks circa 29 miljoen euro.
Wat breng je mee?
Je hebt een afgeronde wo-opleiding en bent bekend met de wereld van wetenschappelijke informatievoorziening in het hoger onderwijs en onderzoek. Je hebt een uitgebreid netwerk in dit veld en ervaring met nationale en internationale positionering. Je hebt kennis en ervaring van nieuwe digitale technologieën en een bewezen visie op het aansturen van een digitale transformatie. Je bent een inspirerende leidinggevende met ervaring in het aansturen van een organisatie bestaande uit hoogopgeleide (vak)professionals, je geeft ruimte en werkt vanuit vertrouwen. Je bent initiatiefrijk, vernieuwend en besluitvaardig. Je kunt buiten bestaande kaders denken en hebt ervaring met verandermanagement. Je hebt een open karakter en je bent mensgericht. Je bent een verbinder en gericht op samenwerking met andere onderdelen binnen de universiteit. Daarin ben je zakelijk effectief. Je communiceert makkelijk in het Nederlands en Engels.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een dienstverband voor de duur van één jaar (1,0 fte). Bij goed functioneren hoort een dienstverband voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt minimaal € 6.533,- en maximaal € 8.539,- (schaal 16 cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken collega’s uit diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema’s. Onze strategische focus ligt op Pathways to Sustainability, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Dynamics of Youth. Hier komen de expertises van onze medewerkers en de grote uitdagingen van onze tijd bij elkaar.

De universiteit heeft zeven faculteiten: geneeskunde - diergeneeskunde - bètawetenschappen - geowetenschappen - sociale wetenschappen - recht, economie, bestuur en organisatie – geesteswetenschappen, plus het University College en de Roosevelt Academy; de faculteit geneeskunde is geïntegreerd in het UMC Utrecht. De leiding van de faculteiten is in handen van de decaan. De universiteit kent naast de universiteitsbibliotheek nog de universitaire bestuursdienst met acht directies. De medezeggenschap krijgt vorm op universitair niveau, in de universiteitsraad en het Lokaal Overleg.

De Universiteitsbibliotheek Utrecht (UBU) is een betrouwbare partner voor onderzoekers, docenten en studenten op het terrein van wetenschappelijke informatievoorziening. Wij inspireren tot ontmoeting en kennisuitwisseling. We organiseren onze dienstverlening in nauwe samenwerking met partijen binnen en buiten Universiteit Utrecht, waarbij wij de grenzen tussen disciplines overstijgen.
De UBU garandeert al 430 jaar duurzame toegang tot wetenschappelijke kennis, terwijl de vorm en wijze van toegang en (her)gebruik van kennis fundamenteel aan het veranderen is. De dienstverlening van de bibliotheek kenmerkt zich door zowel continuïteit als innovatie. De UBU werkt aan het voortdurend verbeteren van de wetenschappelijke communicatiecyclus ‘research, create, share’ in nauwe samenwerking met andere partijen binnen en buiten de Universiteit Utrecht. Zowel lokaal, nationaal als internationaal.

De UBU zet zich in om wetenschappelijke output open access toegankelijk te maken. En levert een belangrijke bijdrage aan de ambitie van de Universiteit Utrecht om voorloper te blijven op het gebied van Open Science. De UBU wil zich verder ontwikkelen tot een van de belangrijke centra van de universitaire gemeenschap.

De Universiteitsbibliotheek Utrecht heeft twee locaties: één op het Utrecht Science Park en één in de Utrechtse binnenstad.

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • 36—40 uur per week
  • €6533—€8539 per maand
  • Universitair
  • 1190185

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 3/Drift 27, 3584 CS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you