Senior Onderzoeker (beroeps)onderwijs

Senior Onderzoeker (beroeps)onderwijs

Geplaatst Deadline Locatie
18 mei 16 jul 's-Hertogenbosch

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 16 jul 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij impact hebben als Senior Onderzoeker in het (beroeps)onderwijs ?

Functieomschrijving

Als Senior Onderzoeker geef je leiding aan complexe (qua inhoud, omvang en/of context) aanbestedingstrajecten, multi- en monodisciplinaire projecten. Je managet een project volledig en geheel zelfstandig en bepaalt mede de methode, aanpak en planning van projecten en opdrachten. Tevens draag je bij aan het acquireren en managen van grote(re) onderzoeksprojecten. Je hebt een relevant netwerk waarin je gekend wordt als expert/professional ten aanzien van het vakgebied (onderwijsveld/markt). Je draagt bij aan kwalitatief hoogwaardige publicaties en onderzoekt of nieuwe mogelijkheden binnen het eigen vakgebied bruikbaar zijn binnen de klantorganisatie.

Je werkt samen met opdrachtgevers ten aanzien van inhoudelijke proposities met een hoge mate van organisatorische complexiteit. Je initieert en werkt aan het ontwikkelen van proposities en producten/diensten binnen de (onderzoeks-)domeinen van ECBO en je eigen expertise. Daarbij hoort het opstellen van offertes en tenders van omvangrijke óf complexe projecten en opdrachten bij bestaande en nieuwe opdrachtgevers.

Als onderzoeker heb je senioriteit op één of meerdere van onze kernthema’s. Je kent de markt van het (beroeps)onderwijs, overheid en arbeidsmarkt als geen ander.

Je geeft leiding aan beleidsgericht onderzoek en onderzoeksvragen die vanuit ministeries van OCW, VWS, SZW (en soms EZ of BuZa) of het Nationaal Regieorgaan Onderzoek (NRO) worden uitgezet. Op verzoek vanuit een marktteam kan praktijkgericht onderzoek voor een van de adviesteams tot de taken behoren.

Specificaties

CINOP

Functie-eisen

Je bent een harde werker, je bent ondernemend en hebt een innovatieve werkhouding. Je schakelt gemakkelijk tussen de diverse projecten en je collega’s, waarbij je steeds oog hebt voor een efficiënte en effectieve uitvoering van projecten. Zowel inhoudelijk als qua inzet van resources. Je  levert daarnaast een bijdrage aan het ontwikkelprogramma voor alle onderzoekers, waaronder actieve kennisdeling.

Je hebt veelvuldig contact met onze opdrachtgevers en bent dan ook regelmatig (online) op pad. Je werkt flexibel, bepaalt je eigen agenda en beschikt over professionele vrijheid om kansrijke projecten te ontplooien.

Verder:

  • heb je minimaal 4 jaar ervaring met het acquireren en managen van grote(re) onderzoeksprojecten of -programma’s op een of meer van de onderzoekdomeinen van ECBO;
  • ben je universitair geschoold in een van de sociale wetenschappen met een adequate basis van methodologische kennis en vaardigheden. Je bent bekend met de regels omtrent wetenschappelijke integriteit;
  • is het een pré als je gepromoveerd bent in één van de sociale domeinen. In dat geval heb je een aantal publicaties op je naam staan (mede vanuit je proefschrift).
  • heb je ervaring met kwalitatief en kwantitatief onderzoek, met statistische analyse, data-analyse programma’s (SPSS, Stata, R, Python, of Excel) en interpretatie van gegevens in relatie tot actuele vraagstukken in het (beroeps)onderwijs en/of een leven lang ontwikkelen;
  • kun je in goede samenwerking met de tenderdesk, relevante collega’s, consortiumpartners en stakeholders komen tot winnende offerte-tendertrajecten;
  • heb je ervaring in onderzoek en beleidsadvisering waardoor je weet wat er speelt in het onderwijs en leven lang ontwikkelen;
  • heb je goede relationele en communicatieve vaardigheden om CINOP-ECBO bij (potentiële) opdrachtgevers goed te kunnen vertegenwoordigen;
  • ben je in staat om je netwerk verder uit te bouwen en te delen met je collega’s;
  • ben je energiek en enthousiast met een gezonde dosis humor!

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden wij jou?

  • Een uitdagende rol als Senior Onderzoeker bij ECBO met hele leuke en professionele collega’s die aandacht hebben voor elkaar;
  • Je start in een contract voor bepaalde tijd met het oog op een dienstverband voor onbepaalde tijd bij goed functioneren en positieve organisatieontwikkelingen.
  • Je salaris wordt ingedeeld op basis van opleiding en ervaring. CINOP kent een eigen CAO.
  • We hebben een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden: pensioenregeling, arbeidsongeschiktheidsverzekering inclusief een tegemoetkoming, een tegemoetkoming in je ziektekosten, reiskostenvergoeding, flexibel werken, laptop, smartphone etc.
  • Ontwikkelmogelijkheden die matchen met jouw persoonlijke ambities en de ambities van de organisatie.
  • En natuurlijk leuke collega’s! Lees hier hun verhalen

Werkgever

CINOP

Wat doet CINOP:

De wereld van morgen vraagt om nieuwe manieren van leren. Niet eerst een diploma en dan af en toe een cursus, maar continu ontwikkelen op een manier die past bij de persoonlijke wensen en voorkeuren van mens, organisatie en maatschappij. Waarbij de lerende mens (van 0 tot 100) centraal staat. Bij CINOP werk je aan de oplossingen om deze nieuwe manieren van leren te realiseren en/of te verbeteren en hebben we hart voor een leven lang ontwikkelen. We willen mensen en organisaties verder helpen zodat iedereen een betekenisvolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Wat ons kenmerkt? Dat we nieuwsgierig zijn. Gedreven en resultaatgericht. En we spreken van oudsher de taal van het onderwijs. Samenwerken zit in ons DNA; het is de motor van onze bevlogenheid om samen projecten te laten slagen.

Afdeling

ECBO

ECBO is het expertisecentrum beroepsonderwijs van CINOP, waar onderzoek plaatsvindt op het gebied van het (beroeps)onderwijs en leven lang ontwikkelen (LLO). Denk bij onderzoek aan professionalisering van docenten, aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt, in-, door- en uitstroom van leerlingen/studenten, inclusie- en diversiteitsvraagstukken, monitoring en evaluatie van (landelijk) beleid. We brengen onderwijsontwikkelingen en de effecten daarvan in beeld. En hetzelfde geldt voor vraagstukken op het gebied van een leven lang ontwikkelen. Door kennis uit onderzoek toepasbaar te maken en te delen, dragen wij bij aan het verbeteren en vernieuwen van (beroeps)onderwijs en een leven lang ontwikkelen

Wij doen zowel wetenschappelijk onderzoek als beleids- en praktijkgericht onderzoek voor tal van opdrachtgevers bij ministeries, NWO, NRO, uitvoeringsorganen en onderwijsinstellingen. We delen onze onderzoeksresultaten onder andere via workshops, presentaties en publicaties. Van oudsher ligt ons netwerk en doen we onze opdrachten vooral in het mbo, maar in toenemende mate in het po, vo, hbo en wo. Ook werken we voor diverse platforms voor beroepsonderwijs en volwasseneneducatie, overheden, sectororganisaties en kenniscentra. Vaak wordt onderzoek uitgevoerd in consortia met andere onderzoeksbureaus, lectoren, practoren en hoogleraren.

Alle onderzoekers die in dienst treden bij CINOP werken in het team ECBO. Een deel van de huidige onderzoekers is tevens verbonden aan een van de multidisciplinaire adviesteams, waardoor de verbinding tussen onderzoek-advies-implementatie stevig blijft. De multidisciplinaire adviesteams zijn georganiseerd rondom de kernthema’s van CINOP: toekomstgericht (m)bo, professionalisering van docenten en teams, innovatie, flexibilisering van het onderwijs, curriculumontwikkeling, toetsing en examinering, kwaliteitszorg en -borging, (digitale) basisvaardigheden, inclusie en diversiteit, datascience in het onderwijs, en de aansluiting van onderwijs op de arbeidsmarkt. De adviesteams bestaan uit onderzoekers, adviseurs en projectassistenten.

Bekijk de website Leren door onderzoek – ECBO voor meer informatie over ons onderzoek en video voor meer achtergrondinformatie over CINOP.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Management; Financiën
  • Gedrag en maatschappij
  • 30—37.5 uur per week
  • Universitair
  • 13-22

Locatie

Stationsplein 14, 5211 AP, 's-Hertogenbosch

Bekijk op Google Maps

Interesting for you