Communicatiemedewerker/story teller (0,90 fte) bij Development & Alumni Relations van Maastricht University

Communicatiemedewerker/story teller (0,90 fte) bij Development & Alumni Relations van Maastricht University

Geplaatst Deadline Locatie
19 mei 5 jun Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 jun 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Zit het schrijven van teksten bij jou in het bloed? Wil jij in een relatief klein doch ambitieus team werken en krijg jij energie van het bereiken, verbinden en betrekken van alumni en het verbinden van de wetenschap met de samenleving? Vind jij het creëren van allerlei soorten verhalen leuk, waarin je zowel zelfstandig als in teamverband opereert? Lees dan verder.

Functieomschrijving

Als communicatiemedewerker/ storyteller bij de afdeling Development & Alumni Relations (Maastricht University Office) werk je in een relatief klein doch ambitieus team, dat gericht is op het bereiken, verbinden en betrekken van alumni en het werven van fondsen welke ten goede komen aan het Universiteitsfonds Limburg/ SWOL. Gelet de omvang van het team en de ‘korte lijntjes’ onderling is er – naast het uitvoerende ‘redactiewerk’ – gelegenheid om op strategisch/ tactisch niveau mee te denken over de aanpak van projecten. Het werk is zeer gevarieerd; je bent verantwoordelijk voor het opmaken van uitnodigingen voor events tot het schrijven van teksten voor fondsenwervingscampagnes, nieuwsbrieven en jaarverslagen. Je schrijft teksten voor verschillende in – en externe doelgroepen.

Het team heeft zichzelf ten doel gesteld om de komende periode de markt proactief te bewerken, zowel op het gebied van alumni als op het gebied van fondsenwerving. Dit vraagt van jou onder andere dat je proactief meedenkt over manieren waarop wij onze doelen behalen; je bent in staat om relevante boodschappen voor onze doelgroepen op een prikkelende, pakkende en consistente wijze te verwoorden. Daarnaast adviseer je ons over de in te zetten communicatiemix, media en communicatie-uitingen, rekening houdend met de aard van de uit te dragen boodschappen en de aard en samenstelling van de doelgroep(en). Je zorgt ervoor dat onze communicatie-uitingen voldoen aan de juiste kwaliteit en passen binnen de huisstijl. Daarvoor onderhoud jij contacten met de afdeling Marketing & Communicatie en de verschillende faculteiten.

Resultaatgebieden

  • Het opvragen, verzamelen en structureren van informatie.
  • Adviseren over de in te zetten communicatiemix, (sociale) media en communicatie uitingen,
  • Het schrijven van (Nederlandstalige en Engelstalige) content en het redigeren van door anderen aangeleverde informatie.
  • Het regelen van de plaatsing van teksten, verzorgen van distributie en verzending van informatiemateriaal.
  • Het klaarmaken van web content voor publicatie.
  • Het hanteren en bewaken van de gehanteerde stijlgids.
  • De informatie juist, actueel, gebruikersvriendelijk en aantrekkelijk presenteren.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

FUNCTIE-EISEN

Je hebt ervaring met web-georiënteerde middelen en bent in staat om inhoud en ontwikkelingen door te vertalen naar web content. Je bent gericht op samenwerken en kwaliteit, maakt je snel zaken eigen, kunt snel schakelen, bent enthousiast, initiatiefrijk, flexibel en creatief. Daarnaast durf je zelfstandig besluiten te nemen en kun je je werk goed plannen en organiseren. Je hebt een creatieve pen en beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend, jouw spelling en grammatica zijn 100% in orde.

Opleiding en ervaring

Je hebt een opleiding op Hbo-niveau op het terrein communicatie en aantoonbare (relevante) werkervaring. Naast uitstekende Nederlandse taalvaardigheden beheers je zowel mondeling als schriftelijk de Engelse taal goed. Je ben een echte ‘storyteller’ en in staat om pakkende teksten voor elke doelgroep te schrijven. Je weet hoe je sociale media effectief kunt inzetten. Je hebt affiniteit met ICT en web-toepassingen en hoe je deze middelen voor onze doelstellingen kunt inzetten.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft in eerste instantie een tijdelijk dienstverband voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren. De functie is ingeschaald in schaal 9 conform UFO-profiel communicatiemedewerker, functieniveau 1 en bedraagt min € 2.979,- en max € 4.093,- bruto per maand (bedragen op basis van een fulltime dienstverband).

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast  gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website  http://www.maastrichtuniversity.nl > Over de UM > Werken bij de UM

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment bijna 22.000 studenten en circa 5.000 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.
 

Afdeling

Development & Alumni Relations

De Universiteit Maastricht kent, binnen het centrale Maastricht University Office, een afdeling Development & Alumni relations. Deze afdeling heeft een dubbele taakstelling. Zij heeft, naast het opbouwen van een duurzame en wederkerige relatie met alumni, als opdracht de werving te versterken van private middelen (fondsen, bedrijven, particuliere weldoeners, stichtingen etc.), die de UM ondersteunen bij onderzoek en onderwijs. De Universiteit Maastricht dient daartoe onder meer inzicht te hebben in de haar omringende maatschappelijke netwerken met haar oud-studenten en wil zij, samen met de faculteiten en schools, het bestaande netwerk van alumni verder uitbouwen tot wederzijds genoegen. Hierbij is het verkrijgen van inzicht in behoeften van alumni van essentieel belang.

Specificaties

  • Marketing en communicatie
  • max. 34.2 uur per week
  • €2979—€4093 per maand
  • AT2022.185

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Minderbroedersberg 4-6, 6211 LK, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you