Beleidsadviseur met affiniteit met onderzoek

Beleidsadviseur met affiniteit met onderzoek

Geplaatst Deadline Locatie
19 mei 6 jun Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 6 jun 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Spreekt het jou aan om samen met je collega’s binnen de afdeling én in de organisatie te werken aan vernieuwing en versterking van praktijkgericht onderzoek en jouw functie daarnaast deels zelf vorm te geven? Solliciteer dan nu!

Functieomschrijving

Jouw meerwaarde

Jij bent als geen ander in staat om interne en externe netwerken uit te breiden en te onderhouden. Je wordt enthousiast van samenwerken om bij te dragen aan de ontwikkeling, implementatie en evaluatie van beleid. 

In jouw nieuwe baan bij de afdeling Onderwijsbeleid en Juridische Zaken (OWB-JZ) van Hogeschool Inholland ga jij ons helpen ons onderzoek en onderwijs nog beter te laten aansluiten op de snelle veranderingen in de wereld om ons heen. Je krijgt veel ruimte om jouw eigen expertise en interesse in te brengen op verschillende beleidsterreinen waaronder in ieder geval praktijkgericht onderzoek. 

Inhoud functie

We leiden onze studenten op tot Inholland professionals die creatief, vakkundig en in samenwerking oplossingen ontwikkelen voor maatschappelijke uitdagingen, nationaal maar ook internationaal. 

Met ons praktijkgericht onderzoek willen we bijdragen aan duurzame oplossingen voor onze samenleving. Onderzoek levert onmisbare bijdragen aan onze missie als hogeschool. Daarom zoeken wij een enthousiaste, doortastende adviseur met een warm hart voor het hoger onderwijs. In jouw nieuwe baan als beleidsadviseur bij Inholland weet jij beleidsmatig de verbinding te maken door interdisciplinair samen te werken en het belang van praktijkgericht onderzoek te omarmen.

Jouw rol

Als beleidsadviseur van de afdeling Onderwijsbeleid en Juridische zaken werk je aan de verbinding van strategische thema’s in de advisering aan het College van Bestuur, domeindirecteuren en andere stakeholders in de organisatie.

 • Je coördineert overleggen met beleidsmedewerkers, hebt soms een secretarisrol van een commissie of bereidt bestuurlijke overleggen voor.
 • Je werkt zowel aan langdurige projecten als aan ad hoc advies.
 • Jouw werkpakket is flexibel, maar je werkt in ieder geval meer dan de helft van je aanstelling aan de invulling van het onderzoeksbeleid en de versterking van de verbinding onderwijs en onderzoek. Denk hierbij aan onderwerpen zoals: open science, financiering van onderzoek, ontwikkeling van professional doctorates, ethiek, professionalisering & loopbaanpaden voor onderzoekers, onderzoekscommunicatie en het ontwikkelen van een aanbod van onderzoekstools.
 • De afdeling onderwijsbeleid doet dit niet alleen, er zijn enthousiaste en professionele collega’s die vanuit andere afdelingen ook werken aan de ontwikkeling van praktijkgericht onderzoek en onderwijs. Je weet met hen verder de juiste samenwerking vorm te geven en prioriteiten te bepalen zodat ons onderzoek en onderwijs nog meer impact kan krijgen.
 • Jij vervult een centrale rol in het realiseren van de onderzoeksagenda Denken & Doen van Inholland. Er ligt al een basis, maar jouw inbreng maakt het beter en leuker. 

Andere belangrijke thema’s waar we bij onderwijsbeleid aan werken zijn kwaliteitszorg, studentsucces- en welzijn, onderwijsvernieuwing en internationalisering.

We zijn heel benieuwd naar wie jij bent en wat jij aan talenten en vaardigheden meebrengt. We bieden je graag ruimte om jouw talenten en vaardigheden op voor jou nieuwe beleidsterreinen in te zetten. Zo blijven we van elkaar leren. Concreet zal je zeker de helft van jouw werkweek aan onderzoeksbeleid werken en de andere tijd in overleg zelf vormgeven. 

Specificaties

Hogeschool Inholland

Functie-eisen

We willen natuurlijk graag dat jij succesvol wordt in jouw nieuwe baan! Uit jouw brief en cv wordt ons duidelijk wat jouw motivatie is voor deze functie en waarom wij goed bij elkaar passen. In jouw cv vinden wij graag terug dat jij:

 • een academisch werk- en denkniveau hebt en affiniteit met onderzoek.
 • ervaring hebt met beleidsontwikkeling bij voorkeur binnen een hoger onderwijs instelling; ervaring met praktijkgericht onderzoek is een pré.
 • een strategie kunt vertalen naar concrete doelen, prioriteiten, plannen en actiegerichte processen. Daarbij kun je benodigde acties, tijd en middelen aangeven om de doelen te kunnen bereiken.

Als wij met jou in gesprek gaan, dan weet jij ons te overtuigen met voorbeelden waaruit duidelijk wordt dat jij: 

 • makkelijk inzicht krijgt in de onderlinge verhoudingen tussen groepen of organisatie onderdelen. Dat je je bewust bent van de verschillen in belangen en hier rekening mee houdt in jouw handelen.
 • instemming verkrijgt van anderen door gebruik te maken van aansprekende argumenten en de juiste toon en timing. En dat je jouw gedragsstijl kunt aanpassen aan verschillende situaties om een doel te bereiken. 
 • een team/groep kunt inspireren, stimuleren en faciliteren zodat leden hiervan een bijdrage kunnen en willen leveren aan een gezamenlijk resultaat.
 • doelgericht bent maar ook de weg er naar toe waardeert.
 • overzicht houdt door jouw werk systematisch, effectief en efficiënt te organiseren. Je anticipeert en speelt in op wijzigingen. Je bewaakt de voortgang van taken en activiteiten en onderneemt zo nodig actie.
 • kennis, ideeën en meningen op heldere, begrijpelijke en correcte wijze kunt overbrengen (mondeling of schriftelijk).

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 18 met uitzicht op een vast dienstverband.

 • Het betreft een tijdelijk dienstverband van 18 maanden met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een salaris van minimaal €3.881,09 en maximaal €5.332,48 bruto per maand, schaal 11, bij een fulltime dienstverband (wij kennen een 36-urige werkweek). Jouw inschaling is afhankelijk van jouw relevante (werk)ervaring en opleiding.
 • Een werkweek van 40 uur per week, maar weet dat alles vanaf 32 uur per week ook bespreekbaar is.
 • Een goed te bereiken werkplek in Den Haag. Alle gemaakte reiskosten met openbaar vervoer worden 100% vergoed. Je ontvangt een NS Businesscard. Reis je af en toe met eigen vervoer, weet dan dat je hierin beperkt vergoed wordt.
 • Een uitbetaling van een vakantietoeslag van 8% in mei.
 • Een uitbetaling van een eindejaarsuitkering van 8,3% in december.
 • Een thuiswerkvergoeding van €3,- per thuisgewerkte dag van minimaal 4 uur. 
 • Een goede pensioenregeling bij ABP (Pensioenfonds voor overheid en onderwijs).
 • Een ruime verlofregeling waarin je je eigen keuzes kunt maken. Bijvoorbeeld: bij een fulltime dienstverband én een gekozen werkweekvariant van 40 uur per week heb je jaarlijks 428 verlofuren. Dit zijn 53,5 vakantiedagen, inclusief de verplichte vrije dagen en de nationale en erkende feestdagen.
 • Je krijgt van ons genoeg ruimte (tijd) en ruime middelen (geld) voor professionele en persoonlijke ontwikkeling. 
 • Je bent bij ons verzekerd tegen gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid.

Onze hogeschool volgt de cao hbo, een uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Bekijk hier de volledige arbeidsvoorwaarden van Inholland.https://komwerkenbij.inholland.nl/

Werkgever

Hogeschool Inholland

Werken bij Hogeschool Inholland: ontwikkelen met een open blik.

Samen met jouw collega’s moedig je studenten aan om uit te groeien tot zelfverzekerde professionals die een betekenisvolle bijdrage leveren aan de inclusieve wereld van morgen. Tegelijkertijd draag je bij aan de ontwikkeling van onze hogeschool, het onderwijs en ons praktijkgericht onderzoek. 

Multidisciplinair werken we samen met het werkveld aan creatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Trots kijken we om ons heen, zien kansen en durven deze op te pakken. We verrijken ons werk en voelen ons thuis in meerdere rollen. Je krijgt bij ons de ruimte om je talenten verder te ontwikkelen, om te blijven groeien als professional én als mens. Want we weten elkaar te vinden, hebben aandacht voor elkaar. 

Onze hogeschool voelt als thuis, waar je jezelf kunt zijn. Want studenten staan centraal, maar onze collega’s zijn net zo belangrijk! En of je nu aan de slag gaat als docent, onderzoeker of ICT’er, werken bij onze hogeschool is ontwikkelen met een open blik!

Nieuwsgierig naar jouw toekomstige collega's? Ontdek hier hoe zij het werken bij onze hogeschool ervaren! Zij vertellen jou meer over onze cultuur, bijzondere samenwerkingen binnen en buiten de hogeschool, de ruimte om te experimenteren en hun eigen ontwikkeling.  

Afdeling

Onderwijsbeleid en Juridische zaken

Onze stafafdeling Onderwijsbeleid en Juridische zaken adviseert, begeleidt en ondersteunt alle opleidingen en onderzoeksgroepen bij verschillende opdrachten en vraagstukken, gerelateerd aan onderwijs- en onderzoeksbeleid. Wij voeden het onderwijs en onderzoek met trends en ontwikkelingen, adviseren o.a. het College van Bestuur, domeindirecteuren en stafcollega’s, denken mee over organisatiestrategieën en nemen hierin het voortouw als het gaat om implementeren en organiseren. In alles wat wij doen staat de verbinding tussen onderzoek en onderwijs centraal. Dit doen wij met een team dat bestaat uit ongeveer 30 fijne, deskundige en gedreven collega’s in samenwerking met collega’s uit andere onderdelen binnen Hogeschool Inholland. Samen versterken wij het onderwijs en onderzoek! 

Specificaties

 • Beleid- en staf; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • 32—40 uur per week
 • €3881—€5332 per maand
 • Universitair
 • AT IN 20220519

Werkgever

Hogeschool Inholland

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Theresiastraat 8, 2593 AN, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you