Postdoc project Toezicht op organisatienetwerken (1,0 fte), 4 jaar

Postdoc project Toezicht op organisatienetwerken (1,0 fte), 4 jaar

Geplaatst Deadline Locatie
19 mei morgen Tilburg
In het kader van het bovengenoemde onderzoeksproject zoeken wij een postdoc voor vier jaar voor het “Department of Organization Studies” van de “Tilburg School of Social and Behavioral Sciences” van Tilburg University. De postdoc wordt geacht onderzoekswerkzaamheden in het project te verrichten, haar/zijn onderzoeksagenda en publicatieportfolio verder te ontwikkelen en incidenteel bij te dragen aan de onderwijsprogramma’s die het departement verzorgt.

Functieomschrijving

Het oplossen van veel maatschappelijke vraagstukken vraagt om samenwerking tussen de betrokken organisaties. Intensieve samenwerking, veelal in organisatienetwerken, is vooral noodzakelijk als complexe vraagstukken - meervoudige maatschappelijke problemen - aan de orde zijn die niet vanuit één kennisdiscipline, domein of beleidssector kunnen worden opgelost. Voorbeelden hiervan zijn maatschappelijke vraagstukken rond de kwaliteit van leven (gezondheid, wonen, werk), mobiliteit, armoede, sociale integratie, duurzaamheid of leefbaarheid. Via samenwerking in organisatienetwerken kunnen resultaten worden bereikt die geen van de partners afzonderlijk zou kunnen bereiken. De organisatie-, coördinatie- en governance-instrumenten die ter beschikking staan zijn echter vooral geënt op de klassieke zelfstandig opererende individuele organisatie. Het bestaande toezicht is daarom niet geschikt voor deze organisatienetwerken. Er is dringend behoefte aan kennis over hoe er bijvoorbeeld toezicht gehouden kan worden in en op deze netwerken.

 

Het onderzoeksproject richt zich– samen met de praktijkpartners – op het ontwikkelen van werkzame innovatieve toezichtarrangementen voor organisatienetwerken. Dit gebeurt via de methode van design- en actie-onderzoek. De kennis uit dit onderzoek wordt daarnaast vertaald in een toolbox voor toezichthouders en in een onderwijsmodule. In het onderzoek werken Tilburg University, de Vrije Universiteit Amsterdam, vier rijksinspecties, drie brancheverenigingen van interne toezichthouders en acht organisatienetwerken samen. Deze netwerken bevinden zich in de domeinen onderwijs, zorg, sociaal wonen en veiligheid. Het onderzoek is een van de door NWO gehonoreerde onderzoeksprojecten in het programma ‘Vernieuwing van toezicht’ (https://tinyurl.com/yscrryj8).

 

De kandidaat wordt gevraagd in de onderwijsprogramma’s van het departement Organisatiewetenschappen incidenteel onderwijs te verzorgen en BA en MA scripties te begeleiden dat in het verlengde ligt van het EISON onderzoeksproject. Het hebben van enige ervaring in het verzorgen van universitair onderwijs is daarom een voordeel.

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

De Postdoc:

 • Is gepromoveerd, bij aanstelling moet ten minste het manuscript door de PhD commissie goedgekeurd zijn;
 • Heeft kennis en kunde op het gebied van organisatietheorie, netwerkanalyse en governance van organisatienetwerken;
 • Heeft bewezen kennis van en vaardigheden op het gebied van het opzetten en uitvoeren van kwalitatief en kwantitatief onderzoek;
 • Heeft ervaring met en ambitie voor het publiceren in nationale en internationale wetenschappelijke tijdschriften;
 • Heeft affiniteit met en een sterke interesse in of kennis van twee of meer van de betrokken domeinen: onderwijs, zorg, sociaal wonen of veiligheid;
 • Is in staat om een dragende rol in de uitvoering van het daadwerkelijke netwerkonderzoek in een of meerdere domeinen op zich te nemen;
 • Is actief bij de disseminatie van kennis en het ontwikkelen van de toolbox en de onderwijsmodule;
 • Beschikt over organisatorisch vermogen;
 • Is in staat soepel op hoog ambtelijk niveau in het Nederlands te communiceren en heeft goede communicatieve vaardigheden en kennis van de Engelse taal, in woord en geschrift;
 • Is in staat te schakelen tussen praktijk, beleid en wetenschap;
 • Heeft bij voorkeur enige onderwijservaring.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

Tilburg University biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden met aandacht voor flexibiliteit en (persoonlijke) ontwikkeling. We maken heldere afspraken over loopbaanpaden en bieden allerlei faciliteiten en regelingen om een optimale balans tussen werk en privé te behouden. Tilburg University bevordert diversiteit en inclusie; daarom voeren we een actief beleid voor inclusieve teams waar diverse talenten kunnen floreren.

 

Wij bieden je een tijdelijke arbeidsovereenkomst aan voor een periode van vier jaar en 1,0 fte in de functie van Postdoc (Onderzoeker 3) Het brutosalaris varieert tussen €3.807 - €5.211 bruto per maand (full time) op basis van schaal 11 van de CAO Nederlandse Universiteiten. Je ontvangt een

vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3% van het bruto jaarinkomen. Voor een van de postdocs behoort standplaats Amsterdam tot de mogelijkheden.

 

Kijk op Werken bij Tilburg University voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden. 

Afdeling

Tilburg School of Social and Behavioral Sciences

Tilburg University is een moderne gespecialiseerde universiteit. Het onderwijs en onderzoek van de Tilburg School of Social and Behavorial Sciences (TSB) zijn georganiseerd rond de thema’s Health, Care & Well-Being, en People, Work, & Organizations. Met een inspirerende werkomgeving daagt de school haar medewerkers uit om hun ambities te verwezenlijken. Betrokkenheid en samenwerking zijn daarbij belangrijke uitgangspunten.

Tilburg School of Social and Behavioral Sciences

Additionele informatie

Meer informatie over Tilburg University en Tilburg School of Social and Behavioral Sciences vindt u op: www.tilburguniversity.edu/nl/. Nadere informatie over het Departement of Organization Studies is beschikbaar via: https://tinyurl.com/jdfh6t57. Voor vragen kunt u contact opnemen met dr. Jörg Raab (e-mail: j.raab@tilburguniversity.edu) 

Specificaties

 • Postdoc
 • Gedrag en maatschappij
 • max. 40 uur per week
 • Gepromoveerd
 • 20141

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Tilburg University). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk 30 juni 2022 online op deze functie. Richt je motivatiebrief aan Dr. Jörg Raab en voeg een CV, de cijferlist van de Master, twee hoofdstukken van de PhD dissertatie en twee aanbevelingsbrieven bij.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk 30 juni 2022 online op deze functie. Richt je motivatiebrief aan Dr. Jörg Raab en voeg een CV, de cijferlist van de Master, twee hoofdstukken van de PhD dissertatie en twee aanbevelingsbrieven bij.

Solliciteer uiterlijk op 30 jun. 2022 23:59 (Europe/Amsterdam).