Ervaren Concern Controller

Ervaren Concern Controller

Geplaatst Deadline Locatie
19 mei 2 jun Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 jun 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Nederland is een land van innovatie en baanbrekende wetenschap. Als NWO leveren we daar een belangrijke bijdrage aan. Wil jij als Concern Controller ons team versterken en adequaat en klantgericht adviseren over de (financiële) sturing en beheersing van NWO in meerjarig perspectief?

Functieomschrijving

Dit breng je mee
  • Een wo werk- en denkniveau, met relevante opleiding op financieel gebied.
  • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring.  
  • Goede communicatieve vaardigheden, schriftelijk en mondeling met oog voor je doelgroep.
  • Je bent analytisch en hebt een helikopterview.
  • Je weet hoe je zowel zelfstandig als in teamverband resultaten kunt bereiken en hebt een probleemoplossende instelling en een gezonde dosis verantwoordelijkheidsgevoel.
  • Je neemt graag het initiatief, bent verbindend en neemt anderen mee in je enthousiasme.

Specificaties

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Functie-eisen

Hier kom je te werken

De afdeling Financiën, waar zo'n 50 medewerkers werkzaam zijn, is verdeeld over locaties in Den Haag en Utrecht en bestaat uit: vier teams Business & Project Control, het team Concern Control, het team Proces & Kwaliteit, team Informatie & Innovatie en de Financiële Administratie. Concern Control rapporteert rechtstreeks aan het hoofd Financiën.

Arbeidsvoorwaarden

Over NWO

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) is één van de belangrijkste wetenschapsfinanciers in Nederland en zorgt voor kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap. NWO bestaat uit een Domeinorganisatie en een Institutenorganisatie. De NWO-Domeinenorganisatie investeert jaarlijks bijna 900 miljoen euro in nieuwsgierigheidsgedreven onderzoek, vraaggestuurd onderzoek met maatschappelijke impact en onderzoeksinfrastructuur. Op basis van adviezen van deskundige wetenschappers en experts uit binnen- en buitenland selecteert en financiert NWO onderzoeksvoorstellen aan universiteiten en kennisinstellingen. De NWO-Domeinenorganisatie wordt gevormd door circa 750 bevlogen en betrokken medewerkers.

Het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek en het vergroten van wetenschappelijke en maatschappelijke impact, kortom het succes van NWO, valt of staat met de inzet, kwaliteit, bevlogenheid en diversiteit van onze medewerkers. We werken elke dag weer aan een inclusieve omgeving waarin alle medewerkers hun talenten kunnen ontwikkelen en zich gewaardeerd en betrokken voelen. Een werkomgeving waarin ruimte is voor verschillen en waarin iedereen kan uitblinken, zich geïnspireerd en gemotiveerd voelt.

Werkgever

NWO

Nederlandse wetenschap zoekt een ervaren Concern Controller. Nederland is een land van innovatie en baanbrekende wetenschap. Als NWO leveren we daar een belangrijke bijdrage aan. Wil jij als Concern Controller ons team versterken en adequaat en klantgericht adviseren over de (financiële) sturing en beheersing van NWO in meerjarig perspectief?

In deze functie ben je samen met het team onder andere verantwoordelijk voor de integrale sturing op de planning & control-cyclus en de kwaliteit van de daaraan gerelateerde producten, zoals de begroting, jaarrekening en de managementrapportages. Bepalend voor de kwaliteit van de producten zijn herkenbare boodschappen op basis van financiële overzichten, waarbij tevens over de belangrijkste kansen en risico’s wordt gerapporteerd. Het doel is om het hoofd Financiën, de directeuren en leden van de Raad van Bestuur te ondersteunen in hun besluitvorming.

Je bewaakt in deze rol onder andere de financiële juistheid van officiële documenten en adviseert ten aanzien van het financieel beleid en beheersvraagstukken (AO/IC). Daarnaast adviseer je gevraagd en ongevraagd over financiële en niet-financiële ontwikkelingen en koppelt deze proactief terug aan de betrokkenen.

Wij verwachten dat je vanuit je rol frequente afstemming hebt, bijvoorbeeld met beleidsmedewerkers, bureau Raad van Bestuur, risico manager en directeur Bedrijfsvoering, alsmede met de NWO-domeinen, regieorganen en onderzoeksinstituten. Je draagt daarbij zorg voor heldere afstemming van de adviezen en beleidsnotities. Wat ons betreft is een concern controller communicatief vaardig en kan op verschillende niveaus binnen onze organisatie schakelen. Je bent een echte verbinder.

In de praktijk betekent het dat je:

  • Gevraagd en ongevraagd advies geeft aan het hoofd Financiën, directie en de Raad van Bestuur.
  • Je vraagbaak bent voor de hele organisatie voor wat betreft het financieel beleid.
  • Je nieuwe ontwikkelingen volgt in het vakgebied en in staat bent om relevante ontwikkelingen binnen de organisatie te introduceren.
  • Zorg draagt voor het initiëren, ontwikkelen en/of begeleiden van de ontwikkeling van financiële kaders, instrumenten en relevante KPI’s.
  • Ontwikkelt en zorgt voor het (doen) uitvoeren en evalueren van het financieel beleid.
  • Zorg draagt zorg voor de implementatie van financieel beleid voor NWO en creëert hierbij draagvlak.
  • Zorg draagt voor controle op de uitvoering van het financieel beleid van de organisatie.
  • Interne en externe informatie bijeen brengt, verwerkt en analyseert en zet dit om in adviezen, beleidsnotities
  • Integrale sturing geeft op de planning & control-cyclus en de kwaliteit van de daaraan gerelateerde producten

http://www.nwo.nl

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Financiën
  • Economie
  • Universitair
  • 3973

Werkgever

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Laan van Nieuw Oost-Indië 300, 2593 CE, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you