Coördinerend Epidemioloog COVID-19 vaccinatiecijfers (RIVM)

Coördinerend Epidemioloog COVID-19 vaccinatiecijfers (RIVM)

Geplaatst Deadline Locatie
20 mei 5 jun Bilthoven

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 jun 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij je inzetten voor de monitoring van het COVID-19 vaccinatie en inzicht in vaccinatiegraad? Ben jij een coördinerend epidemioloog die ervaring heeft in de publieke gezondheid? Kom dan bij ons werken als epidemioloog met coördinerende taken en versterk ons team in het actuele en relevante werkveld van de vaccinaties.

Functieomschrijving

Doel van de functie

Alle mensen van 5 jaar en ouder komen in aanmerking voor COVID-19 vaccinatie  ). Het is belangrijk om voor COVID-19 vaccinaties de vaccinatiegraad te volgen, net zoals voor het Rijksvaccinatie waarvoor alle kinderen in Nederland in aanmerking komen. Dit geeft inzicht in de voortgang van de implementatie van het programma en welke (leeftijds)groepen minder gevaccineerd zijn. Verder is vaccinatiegraad  belangrijke informatie voor de bijwerkingenmonitoring, en ook voor het onderzoek naar vaccin-effectiviteit en –impact. We maken voornamelijk gebruik van de landelijke vaccinatieregisters om de vaccinatiegraad in kaart te brengen. Landelijke registratie van vaccinaties is alleen mogelijk wanneer de gevaccineerde toestemming geeft. Het desondanks goed monitoren van de deelname aan de vaccinatieprogramma’s vergt extra inspanningen en vormt een methodologische uitdaging. Dit geldt voor het COVID-19 vaccinatieprogramma en sinds 2022 ook voor de vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma. Er is daarom nauwe samenwerking met de RVP vaccinatiegraad epidemiologen.

Werkzaamheden en taken

Je coördineert de monitoring van de vaccinatiegraad voor COVID-19 en bent betrokken bij vaccinatiegraad meten van het COVID-19 vaccinatieprogramma in Nederland. Je houdt de grote lijnen en onderlinge samenhang tussen de verschillende COVID-19 vaccinatiegraad activiteiten goed in het oog.  Je reageert adequaat op vragen vanuit het ministerie van VWS en andere ministeries, RIVM centra, en andere relevante organisaties en weet productieve samenwerkingen op te zetten en te bestendigen. Je betrekt actief relevante personen binnen en buiten het COVID-19 (vaccinatie) programma. Je bent stressbestendig, en kunt snel schakelen.

Uniek aan deze baan

Vaccinatieprogramma’s zijn één van de meest effectieve interventies om de volksgezondheid te verbeteren. Er zijn continue ontwikkelingen in het COVID-19 en Rijksvaccinatieprogramma. Het werk heeft daardoor een dynamisch karakter.  Je werkt met diverse stakeholders binnen en buiten het RIVM en het werk is methodologisch uitdagend. Je kunt een bijdrage leveren aan een optimaal vaccinatieprogramma en daarmee aan de volksgezondheid in Nederland.

Specificaties

Rijksoverheid

Functie-eisen

Dit neem je mee:

 • Ervaring in epidemiologie, blijkend uit een PhD in de epidemiologie of gezondheidswetenschappen en minimaal 4-6 jaar werkervaring en affiniteit met publieke gezondheid en infectieziekten;
 • Je kunt zelfstandig werken, toont initiatief en bent besluitvaardig;
 • Je hebt een proactieve, flexibele instelling, uitstekende communicatieve vaardigheden (zowel verbaal als in schrift) en kunt goed werken in teamverband;
 • Je bent omgevingsbewust en politiek sensitief, kan goed samenwerken met externe partijen, verschillende belangen tegen elkaar wegen en tot realistische voorstellen en oplossingen komen;
 • Je durft kritisch te zijn met behoud van de relatie.

Dit is jouw kracht:

 • Communiceren
 • Ontwikkelen en implementeren van methoden
 • Accuraat werken
 • Omgevingssensitief
 • Strategisch handelen

Arbeidsvoorwaarden

 • Salaris­niveauschaal: 12
 • Maand­salaris: Min €3.919 – Max. €5.825 (bruto)
 • Dienst­verband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
 • Contract­duur: Voor de duur van 12 maanden
 • Minimaal aantal uren per week: 24
 • Maximaal aantal uren per week: 32

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Werkgever

RIVM

RIVM: deskundig, betrouwbaar en onafhankelijk

Als Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn we een deskundige, betrouwbare en onafhankelijke adviseur voor overheid, professionals en burgers. Ons doel: een gezonde bevolking en een duurzame, veilige en gezonde leefomgeving. We bewaken gezondheid, ziekten, de kwaliteit van de leefomgeving én het milieu. Daarvoor doen we onderzoek en we verzamelen kennis voor toegankelijke informatie en toepasbare adviezen. Het RIVM zorgt voor een goede geboortescreening, het bestrijden van infectieziekten en heeft een centrale rol bij het Rijksvaccinatieprogramma en de bevolkingsonderzoeken. We onderzoeken wat er nodig is voor goede zorg, een gezonde leefstijl, veilige producten en een veilige en gezonde leefomgeving. Ook dragen we bij aan het voorkomen, bestrijden en beheersen van incidenten en crises.
Vanuit ons hoofdkantoor in Bilthoven en vanaf 2023 vanuit een prachtig nieuw gebouw op het Utrecht Science Park, werken we met ongeveer 2100 collega’s aan al onze adviezen, rapporten, factsheets en publicaties. Daarbij laten we ons leiden door de vragen van vandaag én morgen. We doen ons werk midden in de maatschappij. Trots zijn we op onze organisatie waar iedereen welkom is. Als kennisinstituut van de overheid willen we een afspiegeling van de samenleving zijn. Naast talent, ervaring en motivatie maken ook aspecten van identiteit zoals leeftijd, geaardheid, culturele achtergrond of arbeidsbeperking, onze organisatie rijker, innovatiever én leuker. Met deze verschillende achtergronden, perspectieven en inzichten werken wij samen aan een nog beter resultaat!
RIVM – De zorg voor morgen begint vandaag.

Afdeling

Rijksvaccinatieprogramma (RVP)

Bij het RIVM werken ruim 2200 collega’s elke dag samen aan de zorg voor morgen. Het centrum Epidemiologie en Surveillance van Infectieziekten (EPI), wat valt binnen het domein infectieziekten & vaccinologie, heeft tot doel om de gezondheid van Nederland op het gebied van infectieziekten te analyseren en te bewaken.

Bij de afdeling Rijksvaccinatieprogramma (RVP) werken epidemiologen, in samenwerking met andere onderzoekers, aan de monitoring en evaluatie van het RVP en COVID-19 vaccinatie. Daarvoor brengen we de mate van deelname aan het programma (vaccinatiegraad) in kaart, onderzoeken we determinanten van vaccinatie, de ziektelast en immuniteit in de bevolking. Ook wordt onderzoek uitgevoerd in het geval van een plotselinge toename van een infectieziekte waar tegen gevaccineerd wordt of bij een epidemie. Verder wordt de mogelijke inzet van nieuwe of verbeterde vaccins onderzocht hetgeen kan leiden tot aanpassingen in landelijke vaccinatieprogramma’s. De uitkomsten worden door het ministerie van VWS, de Gezondheidsraad en GGD-en gebruikt om advies en beleid rondom vaccinatie te maken.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Medisch personeel (anios, aios, specialist)
 • Gezondheid; Natuurwetenschappen
 • 24—32 uur per week
 • €3919—€5825 per maand
 • Gepromoveerd
 • AT - Coördinerend Epidemioloog COVID-19 vaccinatiecijfers

Werkgever

Locatie

Antonie van Leeuwenhoeklaan 9, 3721 MA, Bilthoven

Bekijk op Google Maps

Interesting for you