Senior onderzoeker Eerstelijnsgeneeskunde unit Onderzoek

Senior onderzoeker Eerstelijnsgeneeskunde unit Onderzoek

Geplaatst Deadline Locatie
24 mei 30 jun Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 jun 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als senior onderzoeker werk je intensief samen met de huisarts-onderzoekers van de afdeling. De focus ligt vooral op data-gedreven onderzoek op het brede terrein van de huisartsgeneeskunde, waarin transmurale zorg en gezondheidsverschillen steeds aandacht krijgen. Je werkt op de meeste projecten samen met een huisarts-onderzoeker. Ga jij deze uitdaging met ons aan?

De onderzoeksgroep huisartsgeneeskunde heeft in 2020 drie onderzoeksthema's gedefinieerd, die de komende jaren zullen worden uitgebouwd:
  • Chronische aandoeningen (longziekten, hartvaatziekten, nierziekten) en multimorbiditeit.
  • GGZ-problematiek (angst, depressie en aanhoudende lichamelijke klachten) met speciale aandacht voor de huisartsgeneeskundige kernwaarden zoals communicatie, persoonsgerichtheid en context.
  • Transmuraal onderzoek, zoals ouderenzorg, oncologie en palliatieve zorg.
We werken veel samen met andere partners uit onderzoek en zorg. Actuele speerpunten zijn vernieuwing van longitudinale registratie en ontwikkeling van predictiemodellen. De huidige themaleiders zijn allen huisarts-onderzoeker met een parttime aanstelling.

Routinezorgdata uit onze huisartsennetwerken worden op de afdeling opgeslagen en beheerd (RTC Health Data). In toenemende mate maken we gebruik van deze grotere databestanden, en databestanden worden in het kader van landelijke samenwerkingsprojecten ook gekoppeld aan andere bestanden. Er is daarom dringend behoefte aan meer kennis en expertise op het terrein van complexe analyse-methoden. Zonder kan de onderzoeksgroep niet goed verder.

Taken en verantwoordelijkheden
  • Actief zoeken naar onderzoeksfinanciering.
  • Onderzoeksaanvragen schrijven in samenwerking met de huisarts-onderzoekers met de focus op data (big data, AI).
  • Aanspreekpunt voor data-analyse en epidemiologisch onderzoek.
  • Begeleiden van promovendi en studenten.
  • Schrijven van wetenschappelijke artikelen samen met anderen.
  • Het presenteren van ambities en resultaten van onderzoek intern en bij partners.
  • Leidinggevende rol naar onderzoekers.
  • Projectleider van belangrijke onderzoeksprojecten.
  • Projecten ondersteunen waarin complexe data-analyse nodig is.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een positief ingestelde senior onderzoeker met goede contactuele eigenschappen. Je bent gericht op samenwerking en weet humor op een stimulerende manier in te zetten op de werkvloer. Bovendien ben je inhoudelijk breed inzetbaar.

Daarnaast herken je jezelf in onderstaand profiel:
  • Gepromoveerd epidemioloog-gezondheidswetenschapper.
  • Bewezen ruime ervaring met het schrijven van onderzoeksaanvragen en subsidiewerving.
  • Ervaring met het werken met registratiedata en grotere databestanden.
  • Kennis van complexe analysetechnieken zoals machine learning.
  • Bij voorkeur heb je kennis van big data en toepassingen van artificial intelligence.
  • Ook herken je jezelf in de Radboud manier van werken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 3 jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.

Je wordt aangesteld bij de onderzoeksgroep Huisartsgeneeskunde. Werken bij het Radboudumc betekent dat je voorop loopt en samen werkt aan de gezondheidszorg van de toekomst. En er is meer. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden mogen er namelijk zijn. Helemaal op jou afgestemd dankzij ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden. In het Radboudumc krijg je het vertrouwen en neem je verantwoordelijkheid om het samen voor elkaar te krijgen. Wij zorgen voor jaarlijkse opleidingen, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak.
  • Naast je maandelijkse salaris en een jaarlijkse vakantie-uitkering van 8% ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,3%.
  • Werk je op onregelmatige tijden, dan ontvang je daarvoor een toelage.
  • Op basis van een 36-urige werkweek heb je recht op ongeveer 168 uur vakantie (ruim 23 dagen) per jaar.
  • Het Radboudumc betaalt 70% van de pensioenpremie. De rest van de premie betaal je zelf via je brutosalaris.
  • Korting op je zorgverzekering. Je kunt gebruik maken van twee collectieve ziektekostenverzekeringen: UMC Zorgverzekering en CZ collectief.
Naast onze arbeidsvoorwaarden bieden we medewerkers ook verschillende andere aantrekkelijke faciliteiten zoals kinderopvang en sportvoorzieningen. Wil je meer weten? Bekijk ook eens de Cao umc.

Werkgever

Radboudumc

De afdeling Eerstelijnsgeneeskunde vormt de verbindende partner in regionale en nationale transmurale zorg. Wij streven naar goede, toegankelijke en samenhangende zorg en preventie, zoveel mogelijk in de eigen omgeving: empowerment waar mogelijk, zorg waar nodig. Daarin streven we continu naar initiatief en innovatie.

Wereldwijd is de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde van het Radboudumc één van de meest toonaangevende afdelingen op haar vakgebied.

Wij verrichten, in nauwe samenwerking met ons werkveld, wetenschappelijk en praktijkgericht onderzoek en geven onderwijs in de academische opleidingen Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen (BMG). Daarnaast leiden wij huisartsen, bedrijfs-en verzekeringsartsen, specialisten ouderengeneeskunde en verslavingsartsen op.

Dit zeer brede spectrum van onderzoek, onderwijs en opleiding biedt medewerkers een uitgelezen mogelijkheid om actief betrokken te zijn bij diverse netwerken en samenwerkingsverbanden. Dit continu streven naar verbinding, ook binnen de afdeling zelf, levert naast waardevolle kennis breed opgeleide en bevlogen professionals op. De afdeling Eerstelijnsgeneeskunde richt zich vanuit haar kerntaken onderzoek, onderwijs en opleiding specifiek op persoonsgerichte zorg en communicatie, transmurale en interprofessionele samenwerking, preventie, diversiteit, participatie en kwetsbare groepen.

Voor zowel medewerkers en leidinggevenden staan thema's als vitaliteit, werkplezier, talentontwikkeling, ontmoeting en zichtbaarheid centraal bij het werken bij de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde. Werken bij de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde betekent werken in een toonaangevende, ambitieuze en prettige omgeving. Samenwerken, talentontwikkeling, excelleren en de menselijke maat zijn bij ons uitgangspunten.

Onderzoeksgroep Huisartsgeneeskunde
De onderzoeksgroep huisartsgeneeskunde is beperkt in omvang en kenmerkt zich door maatschappelijk betrokken onderzoekers, grote ambitie, humor, en een ontspannen en informele sfeer. Veel onderzoekers hebben één been in de wetenschap en één in de praktijk, dat zorgt altijd voor boeiende verhalen. Wij hechten vooral aan chemie, veel minder aan hiërarchie. We doen wetenschappelijk onderzoek naar medische en maatschappelijk relevante thema's en zijn sterk verbonden met onze netwerken in het veld.

Het Radboudumc
Het Radboudumc wil voorop lopen in het vormgeven van de gezondheidszorg van de toekomst. Dat doen we persoonsgericht en innovatief. En in nauwe samenwerking met ons netwerk. We willen significant impact on healthcare hebben. Elke dag willen we het beter doen. Elke dag streven naar betere zorg, onderzoek en onderwijs. Elke dag beter begrijpen hoe ziektes ontstaan, hoe we ze kunnen voorkomen, behandelen en genezen. Zo krijgt iedere patiënt altijd de beste zorg, nu en in de toekomst. Want daar doen we het voor.

Lees meer over onze strategie en wat werken bij het Radboudumc betekent. Onze collega's vertellen je er graag over, #wijzijnradboudumc.

Specificaties

  • Postdoc; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Natuurwetenschappen; Gezondheid
  • max. 28 uur per week
  • €4000—€5483 per maand
  • Universitair
  • 161923-P965544-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you