Trainee Patent Attorney

Trainee Patent Attorney

Geplaatst Deadline Locatie
24 mei 22 jul Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 22 jul 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Heb jij je master of PhD Natuurkunde, Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde, Industrieel Ontwerpen of van een andere technische studie op zak? En nog lang niet uitgeleerd?

Functieomschrijving

Ga je een intellectuele uitdaging en een eigen verantwoordelijkheid niet uit de weg? En wil je met jouw technische kennis topbedrijven juridisch en strategisch adviseren, zodat zij alles uit hun innovatie halen? Dan is de functie van Trainee Patent Attorney echt iets voor jou.

Het Traineeship

In dit Traineeship Patent Attorney leiden we je op tot Nederlands en Europees Octrooigemachtigde voor één van onze 9 kantoren. In de eerste 13 weken van het interne opleidingstraject leer je zowel praktische als softskills die horen bij het vak. Daarna start je de Nederlandse Beroepsopleiding tot Octrooigemachtigde. Deze opleiding duurt twee jaar. Om de twee à drie weken heb je een tweedaagse bijeenkomst met andere trainees. Je besteedt ongeveer evenveel tijd aan thuisstudie. Na in totaal drie jaar stage bij je mentor rond je de Nederlandse Beroepsopleiding tot Octrooigemachtigde af. Daarna kun je door voor Europees Octrooigemachtigde. Je legt eerst het Pre-EQE examen af, na het succesvol behalen daarvan kun je in één jaar je diploma van Europees Octrooigemachtigde halen.

De functie

In deze functie krijg je een intensieve begeleiding van je mentor. In eerste instantie zul je samen interessante cases van opdrachtgevers oppakken. Regelmatig ga je naar klanten. Daar sta je met je neus bovenop de nieuwste technische innovaties. Je analyseert op basis van de business doelstelling van de klant, hoe hij het beste zijn intellectueel eigendom kan beschermen. Daar breng je een juridisch en strategisch advies over uit. Dan ga je aan de slag om jouw gekozen strategie uit te voeren. Dat doe je vooral door het opstellen van octrooiaanvragen. Je bent creatief en kiest je woorden zorgvuldig. Zodat je de uitvinding die de klant wil claimen uiteindelijk kunt vastleggen. Je komt in actie bij inbreuk op de octrooirechten door concurrenten, en helpt jouw klant om octrooien van anderen te omzeilen of onderuit te halen. Na drie tot vier jaar krijg je de verantwoordelijkheid over jouw eigen klanten. Je gaat dan zelfstandig verder met het uitbouwen van je klantportefeuille.

Specificaties

V.O. Patents & Trademarks

Functie-eisen

Functie-eisen

Je hebt minimaal een voltooide technische, universitaire opleiding in de richting van Natuurkunde, Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde, Industrieel Ontwerpen of vergelijkbaar. Ook heb je brede interesse in de juridische en taalkundige aspecten van het vak. Daarnaast vragen wij:

• Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal
• Bij voorkeur kennis van de Duitse of Franse taal
• Een ondernemende, klantgerichte en analytische instelling
• Een snelle denker met het vermogen om nieuwe technologische ontwikkelingen snel te begrijpen

Arbeidsvoorwaarden

Ons aanbod

De primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van V.O. zijn uitstekend. Je krijgt volop de ruimte om jouw talent te ontplooien. Je kunt daarbij kiezen uit verschillende opleidingen en trainingen die we bieden.

Werkgever

V.O. Patents & Trademarks

V.O. ondersteunt tech starters, innovatief MKB, multinationals en kennisinstituten bij het maximaliseren van de waarde van hun Intellectuele Eigendom. V.O. is een van de grootste octrooibureaus in Europa, staat steevast in de top 3 van Europese PCT-indieners, en wordt aanbevolen en bekroond door 's werelds toonaangevende onafhankelijke media voor de IE-industrie.

 

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Techniek; Natuurwetenschappen
  • max. 40 uur per week
  • Universitair
  • SP313132

Werkgever

V.O. Patents & Trademarks

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Winthontlaan 6, 3526 KV, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you