Tutoren Pedagogische Wetenschappen (0,3 – 0,7 fte)

Tutoren Pedagogische Wetenschappen (0,3 – 0,7 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
24 mei 3 jul Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 3 jul 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij (bijna) afgestudeerd in Pedagogische Wetenschappen, Onderwijswetenschappen of Klinische Kinder- en Jeugdpsychologie? Ben je op zoek naar een uitdagende baan waarmee je bijdraagt aan de ontwikkeling van bachelorstudenten Pedagogische Wetenschappen? Word dan tutor Pedagogische Wetenschappen bij Erasmus School of Social and Behavioural Sciences!

Functieomschrijving

Als tutor geef je onderwijs. De opleiding Pedagogische Wetenschappen biedt activerend, kleinschalig onderwijs. Het geven van onderwijs krijgt daarom vooral vorm in de begeleiding van werkgroepen en practica. De focus van de opleiding Pedagogische Wetenschappen ligt op grootstedelijke vraagstukken in het onderwijs. We zoeken dan ook kandidaten met affiniteit en expertise op dat gebied.

Als tutor begeleid je werkgroepen van bachelor 1, 2, 3 of Pre-master studenten. Je observeert en analyseert het groepsproces en stuurt waar nodig bij door middel van vragen, het bedenken van voorbeelden en het creëren van een inspirerende leeromgeving. Voor jou is het een uitdaging om samen met de studenten een dieper begrip van de stof te creëren en zodoende het academisch denkniveau van de gehele groep te stimuleren en activeren. Je vindt het plezierig en beschouwt het als een uitdaging om groepen studenten te ondersteunen in hun leerproces. Het kunnen enthousiasmeren en motiveren zijn belangrijke elementen van de functie.

Momenteel zijn we een team van 15 gedreven jonge docenten die samen een bijdrage leveren aan het succes van onze opleiding. Als tutor binnen ons team krijg je de kans je te ontwikkelen tot onderwijsprofessional waarbij je alle facetten van het docentschap leert kennen: werken met veel verantwoordelijkheden, met verschillende piekmomenten door het jaar heen, en een buitengewoon inspirerende werkomgeving waar de studenten niet alleen veel van jou leren, maar jij ook veel van je studenten leert.

Jouw rol:

  • Je houdt je bezig met het instrueren van werkgroepen voor de studenten, hierbij stuur je op het groepsproces zodat studenten tot een optimale kennisuitwisseling komen;
  • Je verzorgt het onderwijs voor een of twee groepen per dag, die twee tot driemaal per week op vaste tijdstippen bij elkaar komen.
  • Je ondersteunt de studenten elke periode met andere vakken die dan starten in steeds wisselende groepssamenstellingen;
  • Je bent aanwezig en draagt bij aan vak-overleggen, evaluatiemeetings, intervisies en teammeetings;
  • Je richt je vrijwel elke periode ongeveer twee tot vier dagen per week op de werkzaamheden die moeten worden verricht;
  • Je deelt je eigen tijd (buiten onderwijstijden) in om bijkomende werkzaamheden te voltooien binnen de gestelde kaders en deadlines. Gedacht kan worden aan voorbereiding van het onderwijs, het nakijken van opdrachten, en de bijbehorende administratieve handelingen (bijv. aanwezigheid- en cijferregistratie).

Tutortraining

Ter voorbereiding op jouw taken neem je deel aan een tutortraining in augustus.

Ook gedurende je aanstelling volg je diverse trainingen op het gebied van didactische en onderwijskundige vaardigheden. Daarnaast behoort het behalen van de Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) tot de mogelijkheden.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde universitaire Master Pedagogische Wetenschappen, Onderwijswetenschappen of Klinische Kinder- en Jeugdpsychologie;
  • Je hebt uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands;
  • Je hebt aantoonbare affiniteit met en expertise op het onderwerp grootstedelijke vraagstukken;
  • Pre: Je bent in de gelegenheid om avondonderwijs te verzorgen;
  • Je kunt werken met regelmatig elkaar opvolgende deadlines en afspraken;
  • Je houdt van afwisseling in taken, onderwerpen en bezigheden;
  • Je staat stevig in je schoenen en kunt je verwachtingen helder communiceren, richting zowel studenten als collega’s;
  • Je bent een teamspeler en betrekt collega’s bij de overwegingen die je hebt en de keuzes die je maakt;
  • Je hebt een goed reflectief vermogen, je staat open voor feedback en pakt dit constructief op;
  • Affiniteit met statistiek en wetenschappelijke methoden & technieken is een pré;

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband wordt aangegaan voor een periode van 1 jaar. Daarna is er de mogelijkheid de overeenkomst te verlengen tot een maximale duur van 3 jaar. Sala­riëring zal plaatsvinden volgens schaal 10 van de cao van de Nederlandse Universiteiten, waarbij wordt uitgegaan van een aanvangssalaris van € 2.846,00 bruto per maand bij voltijdse aanstelling (schaal 10, trede 0). De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR-faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

De EUR biedt een Dual Career Program (DCP) aan om de partners van nieuw wetenschappelijk personeel te helpen bij het vinden van werk in Nederland. Het programma wordt aangeboden in nauwe samenwerking met nabijgelegen universiteiten van Delft en Leiden.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter.  We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Afdeling

Erasmus School of Social and Behavioural Sciences

De Erasmus School of Social en Behavioural Sciences (ESSB) kent een grote diversiteit aan wetenschappelijke disciplines: bestuurskunde, pedagogische wetenschappen, psychologie en sociologie. Tevens het Erasmus University College, IHS, en twee onderzoeksinstituten RISBO en DRIFT zijn aan de faculteit verbonden. Deze grote variatie is ook terug te zien in onze (internationale) bachelor- en masteropleidingen en in het onderzoek. De activiteiten van de faculteit zijn altijd gericht op mens en samenleving. Onze activiteiten zijn altijd gefocust op mensen en de maatschappij. Bij ESSB staat fundamenteel, internationaal georiënteerd onderzoek hoog in het vaandel. Maatschappelijk onderzoek ten behoeve van professionals, het beleid en de samenleving maakt ook onderdeel uit van de onderzoeksactiviteiten. De faculteit biedt een stimulerend onderzoeksklimaat waar belangrijke nationale en internationale onderzoeksubsidies worden binnengehaald. Aansprekende gastonderzoekers uit binnen en buitenland werken er voor kortere of langere tijd en er werken ambitieuze promovendi. Ons onderwijs is kleinschalig en werkt met innovatieve onderwijsvormen, zoals Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Zowel de Nederlandstalige als Engelstalige opleidingen worden jaarlijks goed gewaardeerd door studenten en alumni.

De opleidingen die binnen deze wetenschapsgebieden verzorgd worden, bedienen op dit moment bijna 4000 studenten. De ESSB telt daarnaast meer dan 400 medewerkers.

Department of Psychology, Education & Child Studies (DPECS)

Het departement verzorgt onderwijs en verricht onderzoek op het gebied van de psychologische en pedagogische wetenschappen. Het onderwijs binnen de opleidingen kenmerkt zich door een innovatieve didactische benadering, het zogeheten probleemgestuurd onderwijs (PGO). De staf van dit departement bestaat uit een team van veelal jonge wetenschappers. Het secretariaat maakt onderdeel uit van het departement en verzorgt de ondersteuning van de voorzitters, leidinggevenden en medewerkers van het departement.

Specificaties

  • Onderwijs
  • Gedrag en maatschappij
  • 12—28 uur per week
  • €2846—€4490 per maand
  • ESSB/DPECS/PED/240522

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you