Nakijkdocent vaardigheden Rechtsgeleerdheid B1 en B2 (0,2 – 0,4 fte)

Nakijkdocent vaardigheden Rechtsgeleerdheid B1 en B2 (0,2 – 0,4 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
25 mei 3 jul Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 3 jul 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Heb jij passie voor taal als juridisch instrument en wil je deze passie delen met de toekomstige generatie juristen en advocaten? Ben jij op zoek naar een flexibel in te delen baan, waarbij je zelfstandig aan de slag gaat met het nakijken van schriftelijke werken van onze rechtenstudenten? Solliciteer dan naar een baan met impact bij de Erasmus Universiteit Rotterdam. Wij zoeken enthousiaste nakijkdocenten die onze bachelor studenten willen begeleiden bij het ontwikkelen van hun schriftelijke vaardigheden.

Functieomschrijving

Als nakijkdocent vaardigheden Rechtsgeleerdheid begeleid je onze studenten bij het ontwikkelen van hun schriftelijke juridische vaardigheden. Je beoordeelt en becommentarieert een aantal werken van onze studenten op het gebied van schriftelijke vaardigheden, en daarmee leer je onze studenten zichzelf helder, overtuigend en op academisch verantwoorde wijze uit te drukken. Dit doe je met enthousiasme – jouw passie voor het juridische vakgebied deel je met onze studenten.

Voor de functie als nakijkdocent voorzie je schriftelijke stukken van studenten uit bachelorjaar 1 en 2 van individuele feedback en van een beoordeling. Deze werkzaamheden kun je flexibel indelen binnen de daarvoor bestemde periode, en kun je zowel op de campus als elders verrichten. Gedurende het collegejaar zijn er een aantal nakijk overleggen, zogeheten kalibreersessies, waarbij je aanwezig dient te zijn. Deze vinden op woensdag op de campus plaats. Het doen van onderzoek of het geven van onderwijs behoort niet tot het takenpakket van een nakijkdocent.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Je hebt de studie Rechtsgeleerdheid bij aanvang van de functie met goede studieresultaten volledig afgerond (bachelor en master). Je kunt jezelf uitstekend uitdrukken in het Nederlands, zowel mondeling als in geschrifte, en je hebt een goed taalgevoel. Je beoordeelt de stukken van jouw studenten op analytische en kwalitatieve wijze, bent betrokken bij hun voortgang en ontwikkeling en maakt hen enthousiast over het vak.

Je bent beschikbaar op de woensdagen waarop de nakijk overleggen gehouden worden, en daarbuiten kun je je tijd flexibel indelen. Het is een pre als je ervaring hebt met nakijkwerk.

Arbeidsvoorwaarden

Erasmus School of Law biedt vaardighedendocenten een uitdagende functie met goede arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband loopt van 20 augustus 2022 tot 20 augustus 2023. Bij goed functioneren is een verlenging van het dienstverband mogelijk. De omvang van het dienstverband varieert van 0,2 tot 0,4 fte en richt zich enkel op het nakijkwerk. De weektaakomvang is een gemiddelde weektaakomvang per jaar. In de onderwijsperioden zal deze hoger uitvallen vanwege een aantal onderwijsvrije perioden waarin je vrijgesteld bent van het geven van onderwijs.

Sala­riëring zal plaatsvinden volgens de cao van de Nederlandse Universiteiten, waarbij wordt uitgegaan van een aanvangssalaris van € 2.846,00 bruto per maand bij voltijdse aanstelling (schaal 10, trede 0). Het aantrekkelijke arbeidsvoorwaardenpakket omvat onder meer een structurele eindejaarsuitkering van 8,3%, een goede pensioenvoorziening, uitstekende collectieve verzekeringsmogelijkheden en een regeling voor internet thuis. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van een aantal faciliteiten zoals de sportaccommodatie en de bibliotheek.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend.

Afdeling

Erasmus School of Law

Aan Erasmus School of Law studeren ruim 5000 studenten en werken circa 500 medewerkers. Erasmus School of Law verzorgt de Bacheloropleidingen Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht en Criminologie, waarbij het onderwijs is gericht op ‘active academic learning’ waarbij de student actief met de studiestof aan de gang gaat. Studenten kunnen daarna kiezen uit vijftien masteropleidingen. Voor de student die meer wil, is er het mr.drs.- programma, de dubbelstudie van rechtsgeleerdheid en economie. Na de masteropleiding verzorgt Erasmus School of Law (o.a. in samenwerking met Erasmus Academie) postdoctoraal onderwijs.

Binnen Erasmus School of Law geldt dat het fundamentele uitgangspunt van wetenschappelijk onderzoek is dat recht niet kan worden beschouwd in volledige isolatie of als doel op zich. Het is ingebed in een economische en sociale context die het recht vormt. Tegelijkertijd vormt recht de samenleving en definieert economische relaties. In lijn met deze visie, is de missie van Erasmus School of Law om innovatief onderzoek naar de functie van het recht in zijn economische en sociale context uit te voeren. Het overkoepelende thema van Erasmus School of Law is dan ook ‘Where law meets business’: het gaat bij Erasmus School of Law om het samenspel tussen recht, praktijk en maatschappij. Zowel in het onderzoek als in het onderwijs acht Erasmus School of Law internationalisering en interdisciplinair onderzoek een vanzelfsprekendheid.

.Meer informatie over Erasmus School of Law onderzoeksprogramma’s kunt u vinden op: www.esl.eur.nl/research/directory/programmes/.

Specificaties

  • Onderwijs
  • Recht; Gedrag en maatschappij
  • Universitair
  • AT-2022.05/nakijkdocent

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you